Espoo testaa erimallisia reunakiviä - käyttäjä, kerro kokemuksesi!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.11.2016 klo 13.32

Espoo testaa kolmea erilaista reunakiviratkaisua eri puolilla kaupunkia - yksi niistä on kokonaan reunakivetön malli. Reunakivistä toivotaan nyt palautetta suoraan käyttäjiltä niin kesä- kuin talviaikaan.

Espoon kaupunkitekniikan keskus testaa kolmea erilaista reunakiviratkaisua neljässä kohteessa eri puolilla kaupunkia. Tavoitteena on kerätä kokemuksia reunakiviratkaisujen tyyppipiirustusten uusimista varten.

Yksi kokeiltavista malleista on Helsingin kaupungin mallin mukainen, pyöräilijöille täysin reunakivetön ratkaisu, joka sijaitsee Koivu-Mankkaantiellä ja Pohjantiellä. Kaksi muuta mallia ovat upotetun reunakiven erilaisia ratkaisuja - ne sijaitsevat Turuntien ja Karvasmäentien liittymässä sekä Olarissa Kuunkadun ja Friisinkalliontien liittymässä.

Kohteisiin on sijoitettu infotaulut, joista löytyvät kaupungin yhteystiedot - palautetta toivotaan eri käyttäjäryhmiltä. Sitä voi antaa verkossa, puhelimitse (09 816 25000) tai jo paikan päällä Trimble Feedback -mobiilisovelluksen kautta.

Kaupunkitekniikan keskus seuraa eri ratkaisujen toimivuutta sekä kesä- että talvikaudella. Palautteita hyödynnetään, kun Espoon kaupunki seuraavan kerran uusii reunakiviratkaisujen tyyppipiirustuksia.

Nykyiset reunatuet auttavat näkövammaista

Nykyisin Espoossa ovat käytössä luiskareunatuet, joita testattiin yhteistyössä vammaisneuvoston ja pyöräilijöiden kanssa 2000-luvun alussa. Malli todettiin silloin hyväksi yksissä tuumin, ja ensimmäiset luiskareunatuet rakennettiin Helsingin Kasarmitorille ja Auroran sairaalan Liikennepuistoon.

Reunakiviä on haluttu tähän saakka käyttää Espoossa, koska reunan ansiosta näkövammainenkin huomaa kepillä tunnustelemalla siirtymän suojatieltä ajoradalle. Nyt tyyppipiirustusten uusimiselle näyttää kuitenkin olevan tilausta - pyöräilijöiltä on tullut viime aikoina paljon palautetta pyörätien jatkeiden reunakiviratkaisuista ja toiveita reunakivistä luopumisesta.

Tyyppipiirustusten päivittäminen on tavoitteena aloittaa vuoden 2017 aikana.

Lisätietoja: Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu, 09 816 25000

Missä kokeilukohteet sijaitsevat? Tutustu niihin kartalla.

Turuntien-Karvasmäentien liittymän kohde:

Pohjantien kohde:

Koivu-Mankkaantie kohde:

Friisinkalliontien - Kuunkadun kohde: