Pitkäaikaisasunnottomuus vähentynyt Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.10.2017 klo 12.27

Espoossa on onnistuttu vähentämään pitkäaikaisasunnottomuutta eli yli vuoden kestävää asunnottomuutta. Tällä hetkellä asunnottomuustyön painopiste kohdistuu asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn.

Asunnottomien yö 17.10. muistuttaa, että asunnottomia on yhä Suomessa, myös Espoossa. Espoossa oli asunnottomana vuoden 2016 lopussa yhteensä 673 espoolaista, joista 570 yksinelävää henkilöä ja 39 asunnotonta perhettä tai pariskuntaa.

Lokakuun alussa avattiin uusi Asumisneuvonta-palvelu, johon kuntalaiset voivat ottaa yhteyttä, jos asumiseen liittyy ongelmia. Asumisneuvonnan päätavoitteena on turvata asuminen kaikissa tilanteissa, ja siten ehkäistä asunnottomuutta.

Asunnottomien yö 17.10.2017

Asunnottomien yötä vietetään jälleen koko maassa tiistaina 17.10.2017. Espoossa tapahtumia järjestetään Espoon keskuksessa, Espoonlahdessa, Leppävaarassa ja Matinkylässä.

Tapahtumien takana olevat järjestöt ja muut toimijat pitävät asunnottomuutta vakavana yhteiskunnallisena ongelmana, ja pyrkivät löytämään siihen ratkaisua. Asunnottomuus ja köyhyys liittyvät toisiinsa. Asumisen korkea hinta on yksi suurimmista kaupunkiköyhyyden aiheuttajista.

Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä.

Asunnottomien yö -kansalaisliike

Kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin.

Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään kahdellakymmenellä paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista. YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta.

Lisätietoja
asiantuntija Päivi Jouttimäki, aikuisten sosiaalipalvelut, Espoon kaupunki, p. 043 826 5266, paivi.jouttimaki@espoo.fi

kehittämispäällikkö Jyrki Myllärniemi, Espoon diakoniasäätiö, p. 044 727 3423, jyrki.myllarniemi@espoondiakoniasaatio.fi

www.asunnottomienyo.fi