Asumisneuvonnan kysytyimmät kysymykset

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

1. Minulla ei ole asuntoa. Voinko olla yhteydessä asumisneuvontaan?
Voit olla yhteydessä asumisneuvontaan, kun sinulla on vaikeuksia asuntohakemuksen täyttämisessä, tai et tiedä, mistä kaikkialta voit asuntoja hakea. Asumisneuvojilla ei kuitenkaan ole asuntoja, joita asiakkaille tarjota, mutta voimme auttaa sinua hakemaan asuntoa mahdollisimman monelta eri taholta.

Vuokra-asunnot
Asumisoikeusasunnot

2. En osaa hakea asuntoa enkä tiedä, mistä asunnon voi saada.
Osallistu seuraavaan asunnonhaku-infoon, niin saat tietoa asunnon hakemisesta. Tarvittaessa voimme tämän jälkeen varata sinulle henkilökohtaisen ajan.

ks. Tapahtumia Asumisneuvonnan nettisivulla

3. Olen 18-vuotias ja muuttamassa omaan asuntoon. Voinko saada apua asumisneuvonnasta ensiasuntoon liittyvissä kysymyksissä?
Koska olet alle 30-vuotias, niin voit olla yhteydessä nuorten palveluihin Espoon Ohjaamoon, p. 040 126 7513. Ohjaamon asumiskoordinaattori voi auttaa sinua asumiseen liittyvissä kysymyksissäsi.

Ohjaamotalo

4. Läheiseni on sairastunut vakavasti, ja hän on antanut pois kaupungin vuokra-asunnon. Nyt hän asuu sukulaisten luona. Hänellä ei ole asuntoa, ei työpaikkaa ja mielenterveys reistailee. Voimmeko saada ajan asumisneuvojalta, vai minne olemme yhteydessä?
Läheiselläsi on todella ikävä tilanne ja monta eri ongelmaa. Olkaa yhteydessä Espoon aikuissosiaalityöhön arkisin klo 8–9 p. 09 816 450 00 (takaisinsoittopalvelu), ja varatkaa aika alueenne työntekijältä. Läheisesi tilanne vaatii muutakin työskentelyä kuin asumiseen liittyvän ongelman ratkaisua.

Sosiaalityö ja toimeentulo

5. Minulla on vuokravelkaa, enkä saa sitä maksettua. Asun SATOn asunnossa. Voitteko auttaa.
Voimme varata sinulle tapaamisajan, niin selvitetään tilannettasi yhdessä.

6. Minulla on häätöuhka. Asun Espoon Asunnoilla. Voinko saada ajan?
Ole yhteydessä Espoon Asuntoihin. Heillä on omat asumisneuvojat, jotka työskentelevät Espoon Asuntojen asukkaiden kanssa.

Espoon Asunnot; Asumisneuvonnan yhteystiedot

7. Olen muuttamassa ensimmäiseen omaan vuokra-asuntoon, mutta en tiedä, mitä kaikkea minun pitää tehdä ja muistaa.
Varataan sinulle aika ja tehdään yhdessä asumisen suunnitelma.