Asumisneuvonta

Asumisneuvonnasta saat apua asumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ole meihin yhteydessä heti, kun asumiseen liittyvät asiat mietityttävät.

Asumisneuvoja voi auttaa muun muassa

  • vuokranmaksuvaikeuksissa
  • häätöuhkatilanteissa
  • asumiseen liittyvien tukien ja etuuksien hakemisessa
  • asuntohakemuksen täyttämisessä ja
  • muissa asumiseen liittyvissä haasteissa.

Asumisneuvonta on yleensä lyhytkestoista matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa.

Asumisneuvonnan päätavoitteena on turvata asuminen kaikissa tilanteissa. Asumisneuvonnalla pyritään estämään vuokravelan syntyminen ja ehkäisemään häätöjä.

Asumisneuvojat selvittävät asumisen tilannetta kokonaisvaltaisesti. Kartoitamme yhdessä esimerkiksi mahdollisuutta vuokranmaksusuunnitelman tekemiseen, ja annamme tietoa tilanteeseen sopivista muista palveluista ja tukimuodoista, jos asiakkaalla on muitakin kuin asumiseen liittyviä ongelmia. Perehdytämme tarvittaessa myös asumiseen, kun asunto on saatu asunnottomuuden jälkeen.          

Asumisneuvojien yhteistyöverkostoon kuuluvat muun muassa vuokrataloyhtiöt, isännöitsijät, sosiaali- ja terveystoimi, järjestöt, seurakunta, asumispalvelut, Kela ja Ulosottovirasto.

Asumisneuvojien palvelut ovat maksuttomia. Asumisneuvonnan asiakkaana voi olla kuka tahansa espoolainen, myös vuokranantajat ja omaiset.

Asumisneuvonta vahvistuu vuosien 2018-2019 vaihteessa, jolloin palvelu täydentyy erityisesti nuorille, alle 30-vuotiaille aikuisille, kohdistetulla asumisneuvonnalla. Lisätietoa tulossa vuoden 2018 loppupuolella.

Ota yhteyttä asumisneuvojien takaisinsoittopalveluun arkisin kello 8–14. Pyrimme soittamaan takaisin saman päivän aikana.

Kysytyimmät kysymykset ja vastaukset: katso löydätkö vastauksen kysymykseesi täältä