Asumisneuvonta

Asumisneuvonnasta saat apua asumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ole meihin yhteydessä heti kun asumiseen liittyvät asiat mietityttävät.

Asumisneuvoja voi auttaa muun muassa

  • vuokranmaksuvaikeuksissa
  • häätöuhkatilanteissa
  • asumiseen liittyvien tukien ja etuuksien hakemisessa
  • asuntohakemuksen täyttämisessä ja
  • muissa asumiseen liittyvissä haasteissa.

Asumisneuvonta on yleensä lyhytkestoista matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa.

Asumisneuvonnan päätavoitteena on turvata asuminen kaikissa tilanteissa. Asumisneuvonnalla pyritään estämään vuokravelan syntyminen ja ehkäisemään häätöjä.

Asumisneuvojat selvittävät asumisen tilannetta kokonaisvaltaisesti. Kartoitamme yhdessä esimerkiksi mahdollisuutta vuokranmaksusuunnitelman tekemiseen, ja annamme tietoa tilanteeseen sopivista muista palveluista ja tukimuodoista, jos asiakkaalla on muitakin kuin asumiseen liittyviä ongelmia. Perehdytämme tarvittaessa myös asumiseen, kun asunto on saatu asunnottomuuden jälkeen.          

Asumisneuvojien yhteistyöverkostoon kuuluvat muun muassa vuokrataloyhtiöt, isännöitsijät, sosiaali- ja terveystoimi, järjestöt, seurakunta, asumispalvelut, Kela ja Ulosottovirasto.

Asumisneuvojien palvelut ovat maksuttomia. Asumisneuvonnan asiakkaana voi olla kuka tahansa espoolainen, myös vuokranantajat ja omaiset. Alle 30-vuotiailla nuorilla on oma asumisneuvojansa.

Ota yhteyttä asumisneuvojien takaisinsoittopalveluun arkisin kello 8–14. Pyrimme soittamaan takaisin saman päivän aikana.

Asunnonhaun infopakettiin on koottu tietoa vuokra-asumisesta ja vuokra-asunnon hakemisesta pääkaupunkiseudulla. Infopaketissa kerrotaan myös luottotiedoista.

Kysytyimmät kysymykset ja vastaukset: katso löydätkö vastauksen kysymykseesi täältä