Asumisterveys

Asumisterveys

Asunnon olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu tiloissa oleville terveyshaittoja.

Jos asukas kärsii asunnossaan melusta, kylmyydestä, hajuista tms. tai epäilee, että asunnossa on kosteus- tai homevaurio, tulee ensimmäiseksi ottaa yhteys kiinteistön omistajaan tai tämän edustajaan (taloyhtiön isännöitsijä, hallituksen puheenjohtaja, vuokranantaja), joka on velvollinen selvittämään ongelman syytä ja korjaamaan epäkohdat. Esimerkiksi kosteusvauriot kannattaa korjata heti, jottei terveyshaittoja pääse syntymään. Asukkaan on myös hyvä huomioida, ettei itse toiminnallaan heikennä sisäilman laatua.

Vastuu rakennusten kunnossapidosta ja korjaamisesta sekä vaurioiden syiden selvittämisestä on kiinteistön omistajalla. Mikäli kiinteistön omistaja ei ryhdy selvitystyöhön, voit ottaa yhteyttä terveystarkastajaan.

Pyydämme ottamaan yhteyttä ensisijaisesti täyttämällä asunnontarkastuspyyntölomake ja lähettämällä se sähköpostin liitteenä osoitteeseen asumisterveys@espoo.fi.

Muualla verkossa

STM:n asetus 545/2015 asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisistä olosuhteista sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden pätevyysvaatimuksista

VALVIRA/Asumisterveys

Kuluttajaliitto/Asuminen
Hometalkoot
STUK/Radon
Hengitysliitto
Sisäilmayhdistys
Allergia- ja astmaliitto

Liitetiedostot

Asunnontarkastuspyyntölomake (docx, 49 Kt)

Yhteydenotot asumisterveysasioissa
p. 043 826 6263, ma ja ke klo 9 -11
asumisterveys@espoo.fi