Kiinteitä talkoopisteitä kokeillaan Espoossa – Talkoolaiturit käyttöön kahdessa paikassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.5.2019 klo 15.40

Talkoolaituri Cafe Mellsten

Kaupunkitekniikan keskus kokeilee tänä vuonna kiinteitä talkoopisteitä, joista talkoolaiset voivat noutaa tarvikkeita ympäristön siistimistä varten. Kaksi talkoolaituria on nyt toimitettu maastoon ja ne ovat valmiina käyttöön. 

Talkoolaiturit sijaitsevat Cafe Otsolahdessa (Otsolahden venesatama) sekä Cafe Mellstenin rannassa (Mellstenintie 6). Talkoolaitureista löytyy roskapihtejä ja jätesäkkejä, jotka ovat vapaasti kaikkien lainattavissa. 

Kesän 2019 kestävässä kokeilussa halutaan tarjota asukkaille kiinteä talkoopiste maastoon ja seurata sitä, millainen vaikutus kokeilulla on ympäristön siisteyteen. Samalla seurataan sitä, säilyvätkö talkootarvikkeet talkoopisteissä ehjänä. 

Kiinteät talkoopisteet on ideoitu yhteistyössä Espoon Kaupunginpuutarhan puutyöverstaan henkilökunnan kanssa. Talkoopistettä visioidessaan he keksivät maitolaituria muistuttavan ulkoasun, minkä seurauksena talkoopisteet päätettiin nimetä talkoolaitureiksi. 

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä paikallisen kahvilayrittäjän kanssa, joten roskienkerääjät saavat hyödyntää myös kiinteistön roska-astioita. Yrittäjä lisää talkoopisteelle jätesäkkejä ja raportoi mahdollisesta ilkivallasta ja tarvikkeiden katoamisesta.  

Ympäristön siivoamisen jälkeen roskapihdit pyydetään ystävällisesti toimittamaan heti takaisin talkoolaituriin ja jätteet jäteastioihin.