Kevään puhtaanapitotalkoot

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Talkoot ovat loistava tapa parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä. Talkoissa on tarkoitus kerätä luontoon kuulumattomia roskia yhteisiltä alueilta. Talkooaika on tänä vuonna 1.4.-6.6.2021 ja ilmoittautumisaika on 15.3.-24.5.2021.

Kaupunki tarjoaa talkoita varten jätesäkit, roskapihdit sekä tarvittaessa jätteiden poiskuljetuksen. Tehtyäsi talkooilmoituksen voit noutaa talkootarvikkeet valitsemastasi noutopisteestä (ks. yhteystiedot alla).

Ilmoittaudu talkoisiin!

Mitä minä voin tehdä?

Puhtaanapitotalkoissa asukkaat voivat siivota kaupungin maalta, lähiympäristöstään, irtoroskia - kuten paperia, tölkkejä, pulloja ja metalliromua.

Talkoisiin voi osallistua yhdessä tai erikseen - tule mukaan joko yksin tai vaikkapa harrastejärjestösi tai työyhteisösi kanssa. Jokaiselle löytyy varmasti oma kulma siivottavaksi!

Huomioi ilmoittautuessasi seuraavat asiat:

1) Talkoot on tarkoitettu yleisten alueiden siivoamiseen. Pihoilta ja kiinteistöistä ei kerätä roskia näissä talkoissa. Väärinkäyttäjät suljetaan pois seuraavien vuosien talkoista ja jätekäsittelystä voidaan lähettää lasku.
2) Eloperäistä jätettä ja ongelmajätettä ei kerätä.
3) Talkoot järjestetään ajalla 1.4.-6.6.2021.

Kaupungin tarjoama tuki

Espoossa kaupunki luovuttaa ilmoittautuneille jätesäkkejä kolmesta paikasta eri puolilta Espoota sekä lainaa roskapihtejä talkoolaisten käyttöön. Ilmoittautumisen yhteydessä talkoolaiset voivat myös halutessaan ilmoittaa paikan, josta kaupunki noutaa roskasäkit talkoiden jälkeen.

Tarvikkeiden luovutuspaikat ja ajat ovat:

  • Kaupunginpuutarha, Vantinpuisto 11, Vanttila (ajo Vantinpuiston kautta), Anu Kostia, 050 525 2067 tai Anna-Liisa Weckström, 050 355 1341
  • Eteläinen viherkunnossapitopiiri, Orionintie 24, Raija Hyttinen, 050 598 6645
  • Itäinen viherkunnossapitopiiri, Viherpeiponkuja 1, Leppävaara, Merja Erjovuo 050 527 3138 
  • Roskapihdit on palautettava välittömästi talkoiden jälkeen
  • Tarvikkeiden noutoajat ovat ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30. Noutopaikan henkilökunta ei ole jatkuvasti paikalla. Mainitse siis ilmoittautumisessa ajankohta, jolloin noudat tarvikkeet!

Talkoolaiset saavat käyttöön julisteita, joiden avulla lähiseudun asukkaille voidaan tiedottaa alueella järjestettävistä talkoista. Julisteet voi ladata sivun alareunasta.

Yhteinen hanke pääkaupunkiseudun kunnille

Siisti pääkaupunkiseutu on yhteishanke, jossa Helsinki, Kauniainen, Espoo ja Vantaa koordinoivat yhdessä keväisin pidettävät yleisten alueiden puhtaanapitotalkoot. Tavoitteena on kaikille pääkaupunkiseutulaisille ja siellä vieraileville siistimpi ja turvallisempi ympäristö.

espoo_puhtaanapitotalkoot_640X360 (1)