Kevään puhtaanapitotalkoot

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Talkoot ovat loistava tapa parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä. Talkoissa on tarkoitus kerätä luontoon kuulumattomia roskia yhteisiltä alueilta. Talkooaika on pääkaupunkiseudulla tänä vuonna 1.4.-2.6.2019 ja ilmoittautumisaika on 18.3.-24.5.2019.

Kaupunki tarjoaa talkoita varten jätesäkit, roskapihdit sekä tarvittaessa jätteiden poiskuljetuksen. Tehtyäsi talkooilmoituksen voit noutaa talkootarvikkeet valitsemastasi noutopisteestä (ks. yhteystiedot alla).

Ilmoittautuminen talkoisiin

Mitä minä voin tehdä?

Puhtaanapitotalkoissa asukkaat voivat siivota kaupungin maalta, lähiympäristöstään, irtoroskia - kuten paperia, tölkkejä, pulloja ja metalliromua.

Talkoisiin voi osallistua yhdessä tai erikseen - tule mukaan joko yksin tai vaikkapa harrastejärjestösi tai työyhteisösi kanssa. Jokaiselle löytyy varmasti oma kulma siivottavaksi!

Eloperäistä jätettä, kuten kasvijätettä tai risuja, sekä ongelmajätettä ja elektroniikkaa EI talkoissa kuitenkaan kerätä. Niistä voi antaa palautetta palautejärjestelmän kautta tai teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalveluun 09 816 25100.

Kaupungin tarjoama tuki

Espoossa kaupunki luovuttaa ilmoittautuneille jätesäkkejä kolmesta paikasta eri puolilta Espoota sekä lainaa roskapihtejä talkoolaisten käyttöön. Ilmoittautumisen yhteydessä talkoolaiset voivat myös halutessaan ilmoittaa paikan, josta kaupunki noutaa roskasäkit talkoiden jälkeen.

Tarvikkeiden luovutuspaikat ovat:

  • Kaupungin puutarha, Vantinpuisto 11
  • Itäinen viherylläpidon tukikohta, Viherpeiponkuja 1
  • Eteläinen viherylläpidon tukikohta, Orionintie 24

Tarvikkeiden noutoajat ovat ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30. Roskapihdit on palautettava välittömästi talkoiden jälkeen.

Lisäksi talkoolaiset saavat käyttöön talkoojulisteita, joiden avulla lähiseudun asukkaille voidaan tiedottaa alueella järjestettävistä talkoista. Julisteet voi ladata sivun alareunasta.

Yhteinen hanke pääkaupunkiseudun kunnille

Siisti pääkaupunkiseutu on yhteishanke, jossa Helsinki, Kauniainen, Espoo ja Vantaa koordinoivat yhdessä keväisin pidettävät yleisten alueiden puhtaanapitotalkoot. Tavoitteena on kaikille pääkaupunkiseutulaisille ja siellä vieraileville siistimpi ja turvallisempi ympäristö.

espoo_puhtaanapitotalkoot_640X360 (1)