Talkoot

Osallistu talkootoimintaan järjestämällä omat talkoot tai tule mukaan kaupungin järjestämiin talkoisiin. Espoossa on monia eri talkoomuotoja, joiden avulla voit pitää huolta lähiluonnosta sekä tehdä lähiympäristöstäsi viihtyisämmän.

Ilmoittaudu puhtaanapitotalkoisiin

Ensimmäiseksi keväällä talkoillaan espoolaisten järjestämissä puhtaanapitotalkoissa, joissa kerätään luontoon kuulumattomia roskia yhteisiltä alueilta. Talkooaika on pääkaupunkiseudulla 3.4.-1.6.2018, ja ilmoittautuminen talkoisiin on jo alkanut. Kerää kokoon porukka ja ilmoittaudu puhtaanapitotalkoisiin 18.5.2018 mennessä!

Kaupunkitekniikan keskus lahjoittaa työhanskat 500 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle. Hanskat ja talkootarvikkeet voit noutaa valitsemastasi noutopisteestä.

Osallistu vieraslaji- ja luontotalkoisiin

Kesän ja syksyn aikana kaupunki järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa myös lukuisia vieraslajitalkoita sekä muita luontotalkoita. Vieraslajitalkoita voit myös järjestää itse, jos sopivaa talkoopäivää tai -paikkaa ei muuten löydy. Katso alla olevista linkeistä lisätietoja eri talkoomuodoista ja lähde rohkeasti mukaan!

Talkoolaisille ei makseta rahallista korvausta talkoiden järjestämisestä tai niihin osallistumisesta.

Pienet roskatalkoot
Kevään puhtaanapitotalkoot
Syksyn puhtaanapitotalkoot
Vieraslajitalkoot
Perinnemaisematalkoot
Järvikunnostustalkoot
Virtavesitalkoot