Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelusta saat asiasi parhaiten eteenpäin katuja, puistoja, yleisiä alueita, pysäköintiä, kaavoitusta, kiinteistön muodostusta sekä rakennuslupaa koskevassa kysymyksessäsi. Välitämme toiveesi ja toimenpide-ehdotuksesi aina oikealle taholle. Suosittelemme sähköistä asiointia mobiilipalauteella tai palautejärjestelmässä.

Palautteissa ruuhkaa

Asiakaspalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut suuren palautemäärän vuoksi. Pyrimme kuitenkin vastaamaan palautteisiin mahdollisimman pian. Muistathan, että pizzalaatikoita ja eväsrasioita ei kannata työntää roskiksiin, koska ne täyttävät roskikset niin, ettei niihin mahdu tavanomaiset roskat.

Odotamme yhteydenottoasi:

  • Verkossa: palautejärjestelmän kautta voi antaa palautetta milloin vain (24/7).
  • Mobiilisti: Trimble Feedback -sovelluksella voit antaa palautetta suoraan Espoon kaduilta ja puistoista. Liitä mukaan valokuva kohteesta ja ympäristöstä, jotta saamme kokonaiskuvan ongelmasta.
  • Puhelimitse: 09 816 25 000, ma-pe 8.00–15.30. HUOM!Kaupunkitekniikan puhelinaika on ma-pe klo 10.00-15.30. 

Koronavirustilanteen vaikutukset asiakaspalvelun toimintaan:

Kirkkojärventien asiointipiste on suljettu. Palvelemme ainoastaan sähköisesti 16.3.-19.4.2020. Lue lisää täältä.

Pyydämme välttämään henkilökohtaista asiointia kaikissa asiakaspalvelupisteissämme.

Asiakaspalveluhenkilöstö toimii koronaepidemian vuoksi vajaalla miehityksellä, joten vastauksissa saattaa esiintyä viivettä.

Asiakaspalvelupisteet:

Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelupiste sijaitsee Otaniemessä, osoitteessa Tekniikantie 15.

Rakennusvalvonnan asiakaspiste on Kirkkojärventie 4:ssä, jossa palvellaan myös Kaupunkitekniikan keskuksen asioissa ma, ke-pe (poikkeusaikana ei palvelua). 

Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspisteet ovat avoinna arkipäivinä klo 8.00–15.30. 

Muita sähköisiä palveluitamme

Espoon karttapalvelusta löydät tietoa kaavoituksesta, kaduista ja puistoista, katutapahtumista, rakentamisesta ja palveluista. Älypuhelinkäyttäjä ohjataan suoraan mobiiliversioon. Käyttäjän sijainti on mahdollista paikantaa palvelussa.

Espoon karttapalvelu

Rakentamisen ja maankäytön sähköisessä asiointipalvelussa hoidat samalla kertaa alueiden käyttöön, kaupunkisuunnitteluun, rakennusvalvontaan ja tontteihin liittyvät asiat. Hakemukseen voit liittää piirustukset ja muut tarpeelliset liitteet. Palvelussa voit seurata hakemuksesi käsittelyä ja lähettää kaupungille pikaviestejä.

Palvelemme seuraavissa asiakokonaisuuksissa

Kaupunkitekniikan keskus: kadut, puistot ja viheralueet, metsät ja pysäköinninvalvonta.  

Kaava-asiat: nähtävillä tai valmisteilla olevat kaavahankkeet, asemakaavat ja (osa)yleiskaavat tai voit tiedustella kaavamerkinnöistä ja kaavamääräyksistä sekä maankäyttöön liittyvistä lupa-asioista, kuten kaavasta poikkeamisesta ja suunnittelutarveratkaisusta. Kaavoitus -sivulta löydät Kaupunkisuunnittelukeskuksen  yhteystiedot.

Asemakaavoituskohteet: sivulta löydät kaavan valmistelijan yhteystiedot. Tapaamisesta tulee sopia aina etukäteen. 

Johtotietopalvelu: maanalaiset johdot

Kaupunkimittaus: kiinteistöjen lohkomiset asemakaava-alueella, tonttijaot, kiinteistörekisterin ylläpito ja karttapalvelu

Rakennusvalvonta: rakentaminen, lupa-asiat ja valvonta,

Ympäristökeskus: luonnonsuojelu ja ympäristövalvonta, ympäristövalvonnan luvat

Teknisen ja ympäristötoimen julkaisuja