Ympäristöopas auttaa yleisötapahtumien järjestäjiä noudattamaan uusia ulkoilmatapahtumien ympäristövaatimuksia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.12.2014 klo 14.39

Vuoden 2015 alussa voimaan tulevat koko pääkaupunkiseudun yhteiset yleisötapahtumien ympäristövaatimukset ohjaavat tapahtumajärjestäjiä ympäristöystävällisempään toimintaan. Ympäristövaatimusten mukaisen toiminnan tueksi valmistui tapahtumajärjestäjien ympäristöopas, johon on koottu ohjeita ympäristövaatimusten huomioonottamista varten.

Tammikuun 1. päivänä voimaan tulevat vaatimukset koskevat ulkoilmayleisötapahtumia, joihin osallistuu yli 500 henkeä ja joissa tarjotaan tai myydään pakkaamattomia elintarvikkeita. Ympäristövaatimukset ohjaavat tapahtumia kohti ympäristöä vähemmän kuormittavaa tapaa toimia. Ympäristönäkökohtien asianmukainen huomioonottaminen lisää tapahtumien hyväksyttävyyttä ja vetovoimaa sekä tapahtumakävijöiden että lähialueiden asukkaiden joukossa.

Uudet ympäristövaatimukset edellyttävät, että tapahtumanjärjestäjä toimittaa jätehuoltosuunnitelman ympäristökeskukseen 30 vrk ennen tapahtumaa ja selvittää meluilmoituksen tarpeen 60 vrk ennen tapahtumaa. Tapahtumanjärjestäjän tulee myös tiedottaa tapahtumasta melun vaikutuspiirissä oleville asukkaille. Alueen käytön vuokrasta myönnetään 30 % alennus, mikäli tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä.


Hankkeen aikana valmistui myös tapahtumajärjestäjien ympäristöopas, joka ohjaa kaikkia tapahtumanjärjestäjiä ympäristövaatimusten huomioonottamisessa. Espoon kaupungin verkkosivuille on lisäksi koottu ohjeita ja hyödyllisiä linkkejä tapahtumanjärjestäjille. Sivulta löytyvät myös tapahtumien ympäristövaatimukset.

Ympäristövaatimukset on laadittu pääkaupunkiseudun yhteisessä Greening Events -hankkeessa 2012 - 2014, ja tavoitteena on ollut  mahdollisimman yhtenäiset käytännöt koko pääkaupunkiseudulla.


Lisätietoja:
Sari Soini, Kehittämispäällikkö, Espoon ympäristökeskus, puh. 046 877 3498, sari.soini@espoo.fi