Vaikuttamisesite espoolaisille julkaistu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.6.2016 klo 16.20

Tuore esite "Muuta Espoota - monta tapaa vaikuttaa" kertoo kuusi eri tarinaa, joissa asukas kohtaa kaupungin päätöksentekoprosessin. Havainnolliset esimerkit näyttävät, mitä missäkin tilanteessa asukas voi tehdä muuttaakseen Espoota mieleisekseen.

Espoo on Espoo-tarinan mukaan paikka, "jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa." Usein halu vaikuttaa herää, kun lähiympäristö on muutoksessa tai siinä huomaa parannettavaa - mistä esitteen esimerkitkin kertovat. Mieleen tulee, kuka ja missä päätökset muutoksista on tehnyt. Onko asukkailta kysytty? Onko meille tiedotettu? Miten Espoossa oikein voi vaikuttaa? 

Juuri julkaistu 16-sivuinen esite "Muuta Espoota - monta tapaa vaikuttaa" pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin. Se esittelee asukkaiden omia keinoja vaikuttaa päätöksentekoon Espoossa. Samalla se houkuttelee asukkaita aktivoitumaan oman ympäristönsä kehittämisessä.

Esitettä voi selata verkossa tai sen saa Espoon yhteispalvelupisteistä sekä teknisen ja ympäristötoimialan asiakaspalvelusta.

Esitteen ensimmäinen aukeama esittelee kokonaiskuvan vaikuttamisen vuosiakin kestävästä aikajanasta: kaikki eri suunnittelun ja päätöksenteon vaiheet yleiskaavasta asemakaavan kautta katu- ja puistosuunnitelmiin.

Seuraavilla aukeamilla löydetään vastaus muun muassa kysymyksiin: Mistä tietää, mitä alueelle on tulossa? Miten voi vaikuttaa, jos kaupunki suunnittelee muutoksia alueelle? Saako kaupungin maille mennä raivaussaksien kanssa? Mitä voi tehdä, kun näkee mittamiehiä lähipuistossa? Kuuleeko kaupunki, jos bussipysäkki on väärässä paikassa? Saako kaupungin mailla viljellä?

Esitteen takakansi luettelee vaikuttamiskeinot yhteystietoineen pähkinänkuoressa.

Esite syntyi poikkihallinnollisen Osallistuva Espoo -kehitysohjelman aloitteesta, jonka jälkeen kaupungin eri toimialoilta koottiin projektiryhmä Miten voin vaikuttaa? -toimenpiteelle, joka suunnitteli esitteen. Esitteen taiton ja tekstit toteutti viestintätoimisto CoComms.

Vaikuttamisesitteen kansi

Lisätietoa

viestintäpäällikkö Johanna Pellinen, p. 043 8245 394, johanna.pellinen@espoo.fi

Yhteispalvelupisteiden yhteystiedot

Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelun yhteystiedot

Osallistu ja vaikuta

Osallistuva Espoo -kehitysohjelma