Tähtitalojen naapuriin kulttuurimajakka

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.11.2016 klo 14.59

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Ahertajankulman asemakaavan muutosta keskiviikkona 30.11.2016

Tapiolaan WeeGee -talon naapuriin Ahertajankulmaan suunnitellaan asumista ja kulttuuritoimintaa sisältävää rakennuskokonaisuutta. Kaksi tonttia käsittävän alueen omistaa Merimieseläkekassa. Kortteli sijaitsee arvostetussa kulttuurimiljöössä Tapiolan keskustan tuntumassa, vain 600 metrin päässä metroasemasta, hyvien palveluiden ja joukkoliikenneyhteyksien äärellä.

Kaava-aluetta rajaa pohjoisessa ja idässä Ahertajankuja sekä rakenteilla olevien tähdenmuotoisten kerrostalojen korttelialue. Muutosalueen eteläpuolella on Ahertajantie ja länsipuolella Näyttelykeskus WeeGee.

Tällä hetkellä alueella on kaksi rakennusta, jossa on toimisto- ja näyttelytiloja sekä kuntokeskus. Rakennukset ovat läpikäyneet lukuisia muutoksia eikä niillä ole todettu olevan suojeluarvoja.

Kaavan toteutuessa tälle entiselle teollisuusalueelle Emma-museon naapuriin nousee 8-kerroksinen uudisrakennus. Siinä on seitsemän asuinkerrosta ja yksikerroksinen korkeampi jalustaosa, johon voidaan sijoittaa esimerkiksi monikäyttöisiä näyttely- ja toimintatiloja. Uuden rakennuksen jalustakerroksen julkisivu tulee olemaan suurimmaksi osaksi lasiseinäinen. Lisäksi rakennuksen kulma on viistetty niin, että sieltä avautuu näkymiä WeeGee -talon suuntaan nykyistä paremmin. Uusi rakennus täydentää ympäristössä jo rakenteilla olevien 4-, 5-, 6- ja 7-kerroksisten asuinkerrostalojen (”tähtitalojen”) ryhmää.

Kaavahanke

Ahertajankulma, viitesuunnitelma (pdf, 3426 Kt)

Lisätiedot:
Arkkitehti Minna Järvenpää p 043 825 4590