Suunnittelijan ja rakentajan sähköiset palvelut paranevat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.4.2014 klo 12.56
Suunnittelijan ja rakentajan sähköiset palvelut paranevat Espoossa. Monille tuttu rakennuspiirustusten kauppapaikka on saanut kylkeensä kaavan pohjakartan (kantakartan) ja maaperätietojen myyntipalvelun. 

Numeerista cad-järjestelmiin sopivaa kantakarttaa tarvitsevat mm. rakennushankkeen suunnittelijat asemapiirroksen pohjaksi. Pdf-muotoista karttaa voi käyttää esimerkiksi myydessään kiinteistöä, olipa sitten yksityinen myyjä tai kiinteistönvälittäjä.

Osoitteesta https:/arska.espoo.fi voi ostaa kantakartan dwg, tif ja pdf-muodoissa osoitettuaan haluamansa aluerajauksen kartalla. Rasterimuotoinen tif-tiedosto on geokoodattu eli sisältää sijaintitiedon. Palvelu toimii suomalaisten verkkopankkien tunnuksilla.

Palvelusta voi hyvin ostaa yhden tontin tai maksimissaan 500m x 500m alueen kartan. Hinta määräytyy kantakartan osalta tiedostotyypin ja alueen koon mukaan. Samasta kauppapaikasta löytyvät myös pohjatutkimukset ja maaperätiedot.

Voimassa olevan asemakaavan tiedot löytyvät kartat.espoo.fi -palvelusta, josta löytyvät ajantasa-asemakaava, kaava-alueiden rajaukset ja kaavakohtaiset kaavamääräykset.

Espoon aluetta koskevat tonttijako- ja lohkomishakemukset pääsee tekemään verkko-osoitteessa:https://www.espoo.fi/fi-FI/Asioi_verkossa/Rakentaminen/Espoon_rakentamisen_ja_maankayton_sahkoi(6833)

Samasta palvelusta voi tilata maanalaisten johtojen johtoselvityksen.

Verkkopalvelut palvelevat kellon ympäri, myös asiakaspalvelun kesälomien aikaan.