Maanvastaanotto

Maanläjitysalue sijaitsee Kulmakorvessa, osoitteessa Kulmakorventie 11, 02820 Espoo

Maanvastaanotto on auki arkipäivisin
maanantai-torstai klo 7.30 - 11.30 ja 12.00 - 16.00
perjantai klo 7.30 - 11.30 ja 12.00 - 14.15

Maanläjitysalueelle voi tuoda Espoosta, Kauniaisista ja Kirkkonummelta tulevia puhtaita maa- ja kiviaineksia. 

Kuorma on tuotava maanläjitysalueelle niin ajoissa, että kuorma ehditään kippaamaan ja auto on poistunut alueelta aukioloajan puitteissa.

Asiakkaita kehotetaan käyttämään ensisijaisesti moottoritietä välillä Kehä III- Histan liittymä ja kiinnittämään huomiota kuormaukseen, ettei kuormista putoile materiaaleja tielle.

Kuormien tuominen Kulmakorpeen ja rekisteröityminen järjestelmään

Maanvastaanottolipukkeiden myynti yhteispalvelupisteissä on päättynyt ja jatkossa kaikki vastaanotetut kuormat laskutetaan jälkikäteen. Maanläjitysalueen kuormien vastaanotto ja laskutus tapahtuvat sähköisen LabkoNet -vastaanottojärjestelmän kautta. Liikennöitsijöiden (myös lipukkeella maksavien) tulee rekisteröityä ennakkoon maanvastaanoton asiakkaaksi osoitteessa: http://www.vastaanottopisteet.net/. Ohjeet liikennöitsijän rekisteröitymisestä löydät Liikennöitsijäsivuston käyttöohjeesta (pdf, 2481 Kt)

Liikennöitsijä (asiakas) hakee järjestelmän liikennöitsijäsivuston kautta maanvastaanoton asiakkaaksi ja hyväksyy palvelun käyttöehdot. Palvelun tarjoaja hyväksyy hakemuksen, jolloin syntyy sopimus asiakkaan ja palvelun tarjoajan välille. Asiakas saa sähköpostiin vahvistuksen hyväksymisestä ja käyttäjätunnukset järjestelmään. Asiakas kirjautuu käyttäjätunnuksillaan järjestelmään ja lisää ajoneuvot yrityksensä alle.

Vaihtoehtoisesti pääurakoitsija tmv. asiakas voi hakea maanvastaanoton asiakkuutta ja lisätä käyttämänsä aliurakoitsijan/liikennöitsijän ajoneuvon oman yrityksensä alle (sovittava liikennöitsijän kanssa) tai lunastaa ja luovuttaa RFID-ajonuvotunnistimen (pdf, 754 Kt) liikennöitsijälle. Tällöin lasku tulee suoraan asiakkaalle, jonka alle ajoneuvon rekisteritunnus tai RFID-ajoneuvotunnistin on lisätty. Tunnistimen hinta on 100 €/kpl (alv 24 %) ja arvioitu käyttöikä 3-5 vuotta. Tunnistimen paristoa ei voi vaihtaa.

Laskutus

Maanvastaanoton asiakkaat vastaavat itse ja sopivat keskenään kenelle laskut vastaanottomaksuista kohdistetaan. Laskutusvaihtoehdot ovat:

  1. Liikennöitsijä on rekisteröitynyt asiakkaaksi ja lisännyt ajoneuvonsa yrityksensä alle. Liikennöitsijä saa laskun ja edelleenlaskuttaa asiakkaitaan raporttien perusteella (kuormaviite!).
  2. Ajoneuvo lisätään toisen rekisteröityneen asiakkaan, esim. pääurakoitsijan, alle. Laskut menevät suoraan sille asiakkaalle, jonka alla ajoneuvo kulloinkin on.
  3. Rekisteröitynyt asiakas, esim. pääurakoitsija, lunastaa ja luovuttaa liikennöitsijälle RFID-ajoneuvotunnistimen keikan ajaksi. Laskut menevät tunnistimen nappia painettaessa suoraan pääurakoitsijalle. Mikäli tunnistimen nappia ei paineta, menee lasku sille asiakkaalle, jonka alla ajoneuvo sillä hetkellä on.

Mikäli liikennöitsijällä on useita asiakkaita, suosittelemme, että liikennöitsijä ajaa rekisteritunnistuksella omaan laskuun ja laskuttaa vastaanottomaksut asiakkaaltaan, samalla kertaa kuljetusmaksujen kanssa. Järjestelmästä saa raportin/laskuerittelyn esim. osoitteen ja kuormaviitteen perusteella. Pidempiaikaisen työn ajaksi ajoneuvo voidaan siirtää loppuasiakkaan alle, jolloin liikennöitsijä välttyy edelleenlaskutukselta.

Maanvastaanottopisteessä rekisterikilpikamera kuvaa ja tunnistaa ajoneuvon. Vastaanottojärjestelmään kirjataan kuormakohtaiset tiedot, jotka toimivat suoraan laskutuksen perusteena. Palvelun asiakkaat saavat tuoduista kuormista järjestelmän kautta raportit, jotka liikennöitsijä voi liittää ja rakennuttaja vaatia laskun liitteeksi. Kuorman vastaanottamisesta saa myös erikseen pyydettäessä maanvastaanottokuitin, joissa on kuorma- ja laskutustapatiedot.

Poikkeavat kuormat

Poikkeavista kuormista (esim. PIMA-kohteet tai stabiloitu maa, ks. toimintaohje) on aina kerrottava vastaanottopisteellä. Stabiloituja maita vastaanotetaan vain kaupungin omista tai teettämistä kohteista. Lisätietoa löytyy tiedotteesta Stabiloitujen maiden vastaanottotiedote Stabiloitujen maiden vastaanotto (pdf, 77 Kt) sekä Espoon ympäristökeskukseen lähetettävästä ilmoituslomakkeesta. Myös laskutuksen kuormaviite on ilmoitettava vastaanottopisteellä, jotta asiakas voi kohdistaa laskun oikealle työmaalle/projektille. Lisätietoja Maanvastaanoton toimintaohje (doc, 132 Kt).  Espoon kaupunki vastaanottaa kantoja Kulmakorvessa maksutta Espoon kaupungin omilta ja urakalla teettämiltään rakennus- ja katutyömailta. Lisätietoja Kantojen vastaanottotiedote (doc, 1158 Kt)

Maamassojen vastaanottomaksut

Vastaanotetut kuormat laskutetaan yhden viikon laskutusjaksoissa. Kuormakohtaiset vastaanottohinnat ovat 1.1.2021 alkaen teknisen lautakunnan päätöksen 11.11.2020, § 99 mukaisesti seuraavat:

Maalaji 3-5 -akselinen tai täysperävaunun 1 laatikko €/krm (alv 0% puoliperävaunu €/krm (alv 0%)
Kantava maa 40 80
Savi 80 160
Liejusavi 160 280
Louhe 0 0
Stabiloitu maa
(vain kaupungin rakennuttamissa kohteissa)
160 280

Vanhoja maksulipukkeita ei lunasteta takaisin, vaan ne kelpaavat maksuksi ilman voimassaolon takarajaa. Jos kuorma tuodaan käyttäen lipuketta maksuna, tulee vastaanottopisteessä valita ajokaista jossa lukee ”Käteisasiakkaat”. Lipukkeiden osalta laatuhinnoittelu säilyy ennallaan:

Hinnasto

Epäselvissä tapauksissa, ota yhteyttä

Mikäli vastaanotetun kuorman tiedoissa on kysyttävää tai korjattavaa, ota yhteyttä samana päivänä klo 16.00 mennessä Mikael Jaatiseen, mikael.jaatinen@espoo.fi tai puh. 043 825 3936. Kuorma- ja laskutustietoihin ei voida tehdä muutoksia/korjauksia enää tämän jälkeen.

Rekisteröitymiseen ja laskutukseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä Mikael Fröbergiin, mikael.froberg@espoo.fi tai puh. 050 516 5206.