Johtotietopalvelu

Johtotietopalvelun asiakaspalvelupiste on suljettu toistaiseksi. Sähköinen asiointipalvelu toimii normaalisti.

https://easiointi.espoo.fi/ePermit

Espoon kaupunki ylläpitää keskitettyä johtotietopalvelua yhteistyössä Espoossa ja Kauniaisissa toimivien tietoliikenne-, energia- ja vesihuoltoyrityksien kanssa. Johtotietopalvelusta asiakas saa yhdestä pisteestä tiedot Espoon ja Kauniaisten alueilla olevista maanalaisista johdoista.

Kaikissa maanpinnan alapuoleisissa suunnittelu-, rakentamis- ja tutkimustöissä tulee ennen työhön ryhtymistä selvittää, millaisia johtoja kulkee maan alla kaivamisalueella.

Johtoselvityksen hakeminen

Hae johtoselvitystä eLupa-palvelussa osoitteessa https://easiointi.espoo.fi/ePermit

Ohje hakemukseen: Sähköinen johtoselvitys (pdf, 884 Kt)

Mahdolliset tarvittavat liitteet e-lupapalvelussa:

  • Asemapiirustus työstä (LVI-, sähkö-, kairaus- tai vastaava suunnitelma) sekä alueella olevan kohteen selkeä rajaus. Liitteiden tiedostomuoto: pdf, jpg, tif, png, dwg, dgn, tdw, gt, tek, xyz ja txt.
  • Vesihuoltotöissä HSY:n liitoskohtalausunto ja HSY:n määräämä liitospäivämäärä

Hakemus on jätettävä viimeistään kolme vuorokautta aikaisemmin aluerajauksesta riippuen. Pienissä aluemäärityksissä on johtoselvityksen tekemiselle varattava vähintään yksi työpäivä ja isoissa selvityksissä aikaa on varattava vähintään kolme työpäivää.

HUOM. Johtoselvitys on voimassa vain kaksi viikkoa selvityspäivästä eteenpäin, koska kaapelien ja putkien sijainnissa saattaa tapahtua nopeitakin muutoksia. Johtoselvitys ja -kartta on tarkoitettu kertakäyttöiseksi ja se koskee vain kysyttyä työskentelyaluetta.

Maanalaisten johtojen maastonäyttö

Johtoselvityksen hakemuksen yhteydessä voi tarvittaessa tilata maastonäytön. Maastonäyttö suoritetaan aktiivisella työskentelyalueella johtovaurioiden välttämiseksi. Maastonäyttö vaatii aina johtoselvityksen, jonka perusteella maastonäyttö suoritetaan. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Maastonäytössä havainnollistetaan vain johtotietopalvelun johtokartalla esitetyt johdot ja kaapelit. Maastonäytössä asiakkaan tai hänen edustajansa läsnäolo on välttämätön. Maastonäytön vastaanottaja kuittaa näytön.

Johtovaurio

Johtovaurioiden pienimmätkin korjauskustannukset ovat tuhansia euroja. Välittömien korjauskulujen lisäksi korvattavaksi tulee erilaisten johtoverkkotulojen menetykset sekä sähkö- ja tietoliikennekatkosten aiheuttamat vahingot. Vaurion sattuessa vahingon aiheuttaja on velvollinen korvaamaan kaikki aiheutuneet vahingot.

HUOM. Johtovaurion sattuessa on vauriosta välittömästi ilmoitettava johdon omistajalle vian korjaamiseksi ja kaupunkimittaukseen (puh. 043 8257 088) vastuiden selvittämiseksi.

Muut tiedotteet:

Porausraporttimaalämpökaivon tekemisestä Espoossa

Tiedotemaaperätutkijoille

Lisätietoja:

  • Johtokartoitus - Rakentamisen yhteydessä asennetut tai siirretyt maanalaiset johdot ja rakenteet tulee kartoittaa, jolloin johdot merkitään karttatietoihin. Kartoituksen voi tilata kaupunkimittauksesta tai sen voi suorittaa myös maanmittausalan ammattilainen.
  • Suunnittelua varten johtoaineistoa voi tilata Espoon alueelta osoitteesta karttatilaus@espoo.fi. Kartta-aineistot ovat maksullisia.
  •  Kaivulupa. Kaivaminen yleisillä alueilla, kuten kaduilla ja puistoalueilla, vaatii aina kaivuluvan.