Asuntoja Fortumin torniin Keilaniemessä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.4.2014 klo 13.46
Fortumin nykyinen toimistotorni Keilaniemessä vaatii mittavan peruskorjauksen. Rakennuksen peruskorjaaminen toimistokäyttöön ei enää ole mahdollista, koska rakennukseen ei voi toteuttaa moderneja ja joustavia toimitiloja. Tästä syystä Fortumin tarkoitus on siirtää pääkonttorinsa Keilaniemen pohjoisosaan rakennettavaan uuteen nykyaikaiseen toimistorakennukseen Keilaranta Toweriin.

Vuonna 1976 valmistunut Fortumin torni saadaan kuitenkin säilymään muuttamalla se asuin- ja palvelukäyttöön. Kiinteistön alakerroksissa on nyt runsaasti aulatiloja ja henkilökunnan vapaa-ajan tiloja, muun muassa ravintola, kuntosaleja, uima-allastila, yhteensä noin 5 500 neliömetriä. Tornin vieressä oleva 1994 valmistunut Keilalammen toimistotalo säilyy toimitiloina.

Fortum-ryhmällä on nykyisen pääkonttorin vieressä toteuttamatonta rakennusoikeutta noin 14 000 kerrosneliömetriä. Tältä osin on myös perusteltua sallia asuminen. Alueella olevat kannenalaiset pysäköintipaikat riittävät hyvin asukkaiden ja palvelutilojen asiakkaiden tarpeisiin.

Keilaniemi on tällä hetkellä työpaikka-alue, jossa ei ole asuntoja. Asuntojen toteuttaminen Fortumin nykyiseen pääkonttoriin sekä sen yhteydessä olevan rakennusoikeuden hyödyntäminen asuinrakentamiseen elävöittää Keilaniemen metroaseman ympäristöä. Fortumin nykyisten henkilökuntatilojen muuttaminen yleisiksi kaupallisiksi tiloiksi tukee myös alueen kehittämistä ja luo edellytykset nyt varsin hiljaisen ranta-alueen elävöittämiselle.

Keilaniemen metroasemasta sekä viereen tulevista asunnoista ja palveluista saadaan piristysruiske koko Keilaniemen kehittämiselle. Metroaseman viihtyisyyden kannalta on sitä parempi, mitä monipuolisemmin ja useampina aikoina asemaa käytetään. Metroliikenne käynnistyy syksyllä 2016.

Keilaranta Tower -hankkeessa on kysymys Suomen oloissa poikkeuksellisen mittavasta toimitilahankkeesta: 26 kerrosta, rakennusoikeutta 45 000 kerrosneliömetriä, kokonaisalaa 87 000 neliömetriä ja 2 300 työpistettä. Kohteen sijoittaja on Ilmarinen ja kehittäjä Rakennusosakeyhtiö Hartela. Fortum Oyj olisi merkittävä käyttäjä rakennuksessa, mutta sinne tulisi muitakin yrityksiä.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee Fortumin esitystä kokouksessaan 5.5.2014.

Esityslista


Lisätietoja:
Teknisen toimen johtaja Olavi Louko, p. 0500 607754
Projektinjohtaja Antti Mäkinen, p. 050 5931339

Fortumin tiedote

Ilmarisen tiedote