Hae täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea verkossa

Hae täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea ensisijaisesti verkossa. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea varten tarvitset ensin Kelan päätöksen perustoimeentulotuesta.


Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmenteen käyttöä.

Verkossa näet täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotukihakemuksesi käsittelytilanteen ja tuen maksutiedot. Lisäksi näet täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätökset.

Perustoimeentulotukea voit hakea Kelan verkkopalvelusta. Kelasta haetun perustoimeentulotuen käsittelyä voit seurata Kelan verkkopalvelussa.

Kun kirjaudut verkkopalveluun, sinun tulee valita asiointikanavaksesi Omapalvelu tai postitse. Jos valitset asiointikanavaksesi Omapalvelun, päätöksesi julkaistaan Omapalvelussa ja niitä ei lähetetä sinulle postitse. Mikäli et valitse asiointikanavaa lainkaan, dokumentit toimitetaan sinulle postitse.

Hakemusta ei voi tehdä omilla pankkitunnuksilla toiselle henkilölle.  

Palvelu toimii parhaiten uusimmilla selaimilla ja laitteilla. Toimivuutta ei taata kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimella tai taulutietokoneella.

Tuetut selaimet: Internet Explorer 9, Chrome 47, Firefox 38, Safari 9 tai näiden uudemmat versiot

Tuetut laitteet: Android 4.3-, iOS 8.3- ja Windows 8.1-laitteet tai näiden uudemmat versiot

Mikäli palvelua yritetään käyttää selainversioilla, jotka eivät ole tällä listalla, käyttö estetään ja käyttäjää ohjataan päivittämään selaimensa.

Ongelmatilanteen selvittämistä auttaa, mikäli ilmoitat käyttämäsi selaimen, mitä yritit tehdä, missä vaiheessa kirjautuminen estyi, ja millaisen virheilmoituksen sait.

Huom!

Perustoimeentulotukea haet Kelan verkkopalvelusta. Kelasta haetun toimeentulotukihakemuksen käsittelyä voit seurata  Kelan verkkopalvelussa.
 

Huom!

Palvelussa on huoltotoimenpiteistä johtuva käyttökatko joka viikko torstain ja perjantain välisenä yönä klo 23 - 0:30 sekä joka kuukauden neljäntenä maanantaina klo 22 - 00.

Käyttöohje

Palvelun käyttöohje (pdf, 277 Kt)


Palvelun tyyppi

Palveluun tunnistaudut mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Palvelu mahdollistaa turvallisen sähköisen tunnistamisen.

Suomi.fi-tunnistuksesta vastaa Väestörekisterikeskus.

Lue lisää Suomi.fi -tunnistuksesta

Mobiilitunnistautuminen toimii Elisan, Soneran ja DNA:n matkapuhelinliittymissä, joihin on liitetty mobiilivarmennepalvelu.

mobiilivarmenne.fi 

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen asioissa sinua palvelee aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö
Komentajankatu 5 C (käynti Upseerinkadun puolelta), 02600 Espoo
PL 2125, 02070 Espoon kaupunki

Aula on avoinna arkisin kello 9-15.
Sosiaaliohjaajien henkilökohtaiset puhelinnumerot. Voit soittaa numeroihin arkisin kello 9–10. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Anna palautetta täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen asiasisällön kysymyksissä

Sähköisen asioinnin tekninen käyttötuki

Teknisissä kysymyksissä (kirjautumisongelmat, virheilmoitukset jne.) voit jättää viestin sähköpostitse sotet.sahkoinenasiointi@espoo.fi tai palautejärjestelmän kautta.