Katso mikä Espoon kaupunkikeskuksissa kiinnostaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.6.2020 klo 9.23

Espoo.fi-etusivun yläosasta löytyvä uusi ”Katso mikä alueellasi kiinnostaa” -ominaisuus nostaa esiin alueellisesti, millaiset verkkosisällöt tällä hetkellä kiinnostavat Tapiolassa, Matinkylässä tai vaikka Pohjois-Espoossa.

1.6.2020 käyttöönotettu toiminnallisuus hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista kiinnostusten ja sisältöjen luokitteluun. Taustalla toimiva algoritmi oppii espoo.fi-käyttäjiltä, mitkä sisällöt kiinnostavat heitä ja mitkä kiinnostukset liittyvät toisiinsa. Koneoppiminen taas analysoi ja tunnistaa mitkä sisällöt liittyvät toisiinsa.

Aluekohtainen kiinnostuksen seurantaominaisuus löytyy aluksi vain suomenkieliseltä espoo.fi-etusivulta, mutta se on tulossa viikon sisällä myös ruotsin- ja englanninkieliselle etusivulle.

Kyseessä on 20.9.2020 saakka jatkuva pilotti, jonka toivotaan auttavan aluekohtaisen kaupunkitiedon löytymisessä. Toivomme toiminnallisuudesta palautetta kaupungin palautejärjestelmän kautta. Palautteita ja pilottikokemuksia tullaan hyödyntämään myös ensi vuoden espoo.fi-sivustouudistuksessa.

Aluesuosittelun teknisenä kumppanina kaupungilla on Frosmo, suomalainen, vuodesta 2008 toiminut, pilvipalvelupohjainen ja tekoälyä hyödyntävä ohjelmistotalo. Frosmo auttaa verkkopalveluita tarjoavia organisaatioita palvelemaan verkkovierailijoita paremmin kiinnostuksen mukaan kohdennetulla, dynaamisella sisällöllä. Frosmo täyttää yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ehdot.