April Jazz: Aili Ikonen & Jukka Perko Avara, Eyolf Dale Wolf Valley

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Aili Ikonen
Aili Ikonen & Jukka Perko Avara

Aili Ikonen, laulu
Jukka Perko, saksofonit
Jarmo Saari, sähkökitara
Teemu Viinikainen, akustinen kitara

Legendaarista suomalaista laulaja-lauluntekijä Hectoria on aina inspiroinut 1960-luvun amerikkalaisten ja brittiläisten lauluntekijöiden kädenjälki. Laulujen tulkitsijoista erityisesti Dusty Springfieldin levytykset ovat jättäneet häneen voimakkaan jäljen. Nyt nämä nostalgiset laulut saavat uuden elämän Hectorin käsissä sukeutuen suomenkielisiksi tarinoiksi, joita jazzlaulaja Aili Ikonen tulkitsee yhdessä Jukka Perko Avara -yhtyeen kanssa.

Aili Ikosen yhteistyö Hectorin kanssa alkoi hänen haaveestaan levyttää ensimmäiselle soololevylleen suomenkielinen versio ranskalaisen säveltäjän Michel Legrandin Oscar-ehdokassävellyksestä “What are you doing the rest of your life?”. Tästä alkoi eri aikakausia ja musiikkityylejä edustavien taiteilijoiden yhteinen taival, joka huipentuu nyt kuultavassa konsertissa.

Illan aikana kuullaan Hectorin uusia tekstejä populaarimusiikin suuriin ja myös vähemmän tunnettuihin hitteihin jazzin huippujen tulkintoina, joissa nostalgian pohjavirtauksen yllä soi jokin ennenkuulumaton ja uusi. Dusty Springfieldin tunnetuksi tekemien kappaleiden lisäksi mukana on lauluja myös muun muassa Carol Kingiltä ja Michel Legrandilta.

Kuva: Tero Ahonen

***

Eyolf Dale Wolf Valley

Eyolf Dale, piano
Hanna Paulsberg, saksofoni
Hayden Powell, trumpetti
Kristoffer Kompen, pasuuna
Rob Waring, vibrafoni
Adrian Løseth Waade, viulu
Per Zanussi, basso
Audun Kleive, rummut

Pianisti ja säveltäjä Eyolf Dale on Norjan rikkaan jazz-skenen tuore nouseva tähti. Dale palkittiin Norjassa vuoden nuorena jazzmuusikkona vuonna 2008 ja pari vuotta myöhemmin hänen Albatrosh-duonsa valittiin parhaaksi yhtyeeksi European Jazz Competition -kilpailussa North Sea Jazz -festivaalin yhteydessä. Dalen johtaman Wolf Valley -yhtyeen toinen, vuonna 2018 julkaistu ”Return To Mind” -albumi on Dalen viides ja mielikuvituksellisen oktetin toinen levytys. Huippumuusikoista kootun ryhmän kiehtova musiikki liikkuu impressionistisen jazzin ja kamarimusiikin välimaastossa.

Kesto noin 3 h (väliaika)

Väliaikatarjoilutuotteet

Tiedot ja sijainti

Aika

pe 26.4.2019 klo 19.30 - 22.30

Paikka

Espoon kulttuurikeskus, Louhisali (Café Louhi)

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Järjestäjä

April Jazz / Espoo Big Band ry

Verkko-osoite

April Jazz

Hinta, euroa

35

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Liput 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)