Ammattitaiteilijan työskentelyapurahan haku käynnissä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
6.9.2018 klo 13.42

Ammattitaiteilijan työskentelyapuraha on tarkoitettu espoolaisille ammattitaiteilijoille taiteenalasta riippumatta, ja se myönnetään yhdelle taiteilijalle vuodeksi kerrallaan.

Apurahan suuruus on 1.692,45 euroa kuukaudessa. Apurahan suuruus tarkistetaan vuosittain vastaamaan Taiteen edistämiskeskuksen myöntämien taiteilija-apurahojen tasoa. Apuraha maksetaan kuukausittain, ja se sisältää Maatalousyrittäjien eläkelain mukaisen eläke- ja tapaturmavakuutusosuuden.

Ammattitaiteilijan työskentelyapurahan haku vuodelle 2019 alkoi maaliskuussa ja hakuaika päättyy 1.10.2018 klo 15.45

Hakulomake ja -ohjeet.

Vuoden 2018 apurahan saaja tekstiilitaiteilija Greta Muuri antaa vinkin seuraavalle apurahansaajalle ja kuvaa kuluvaa vuotta näin:

”Espoon kaupungin myöntämä apuraha on mahdollistanut keskittymisen tekstiilitaiteen luomiseen. Vuoden aikana olen kehittynyt ammatillisesti, tavannut mukavia tyyppejä ja tehnyt yhteistyöprojekteja. Mieleen painuvin niistä on Espoo-päiväksi 24.–25.8.2018 valmistunut Kudekuutio-teos, jonka toteuttamisen mahdollisti Espoon Kaupunkitapahtumat. Seuraavalle apurahansaajalle antaisin vinkiksi seuraavaa: tee realistinen työsuunnitelma, verkostoidu ja nauti ainutlaatuisesta mahdollisuudesta toimia taiteilijana!”

Kudekuutio illalla 27.8.2018

Kuvassa Kudekuutio Tapiolan Kulttuuriaukiolla 27.8.2018 (Foto Jyrki Vesa)