Älykäs, humoristinen ja sielukas Espoo

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.6.2018 klo 19.42

Espoo-tarina, yritysten ja yhteisöjen verkosto Espoo Innovation Garden ja yhteiskehittämisen malli Make with Espoo ovat saaneet hienosti näkyvyyttä Intelligent Community Awards 2018 -kilpailun finaalissa, joka alkoi Lontoossa maanantaina 4.6.2018. Kiitosta on tullut älykkäiden palvelujen kehittämisen lisäksi myös siitä, että kaupungilla on sielu ja sen edustajilla hyvä huumori.

John G. Jung puhuu ICF-finaalissa Espoosta, taustalla valokuva espoolaisista Start up saunan lauteilla
Intelligent Community Forum -organisaation arvioija, perustajajäsen John G. Jung avasi maanantaina Espoon esittelyosuuden kertomalla huhtikuun alun matkastaan Espooseen. Taustalla tuolloin otettu valokuva, jossa Start up saunan Sini Liu, Espoon Marketing Oy:n Jaana Tuomi sekä Espoon kaupungin Päivi Sutinen istuvat Otaniemessä sijaitsevan Start up saunan lauteilla - siitäkö Jung lienee saanut kimmokkeen kehua myös suomalaista saunakulttuuria? (Kuva: Ilpo Musto)

John G. Jung haastattelee Mervi Pänkäläistä ja Jukka Mäkelää ICF-finaalissa, kaikkia naurattaa
John G. Jungin haastattelussa Espoon älykästä työtä yhteiskehittämis- ja verkostohengessä esittelivät The Mighty United -yrityksen perustaja, toimitusjohtaja Mervi Pänkäläinen ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Pänkäläisen yritys on kehittänyt yhdessä Espoon koulujen kanssa lasten sosiaalisia taitoja kehittävän Mightyfier-sovelluksen - ja tämän työn ansiosta saanut siivet maailmanmarkkinoille. Hyvinvointi ja kestävä kehitys olivat keskustelun kantavia teemoja, ja edustajamme kertoivat niistä rennosti ja itsensä liikoon laittaen. Yleisöltä tulikin kiitosta muun muassa huumorista: "Finns are funny. Love the sense of humour that underpins this really smart city."  (Kuva: Ilpo Musto)

Espoolaiset yhteiskuvassa Intelligent Community Awards 2018 -kisan finaalissa, taustalla Thames-joki
Espoolaiset yhteiskuvassa finaalipaikan ulkopuolella, Thames-joen rannalla. Delegaatioon kuuluu niin kaupungin kuin yritysten sekä tutkimus- ja oppilaitosten edustajia. Taustalla näkyy joen ylittävä gondooli - osa Lontoon julkisen liikenteen verkostoa.  (Kuva: Ilpo Musto)

Omnian Sampo Suihko ja Tuula Kurkisuo sekä Laurean Tuija Hirvikoski kahvilla ICF-finaalissa
Tutkimus- ja oppilaitokset ovat elintärkeitä kumppaneita Espoo Innovation Garden -verkostossa. Omniaa Lontoossa edustavat Sampo Suihko ja Tuula Kurkisuo, Laurea-ammattikorkeakoulua Tuija Hirvikoski (keskellä).  (Kuva: Ilpo Musto)

Päivi Sutinen, Juha Salmelin (Nokia), Jukka Mäkelä ja John G. Jung kahvilla
Tästä kahvitteluporukasta ICF-arvioija John G. Jung (oik.) tietää, kuka on vuoden 2018 älykkäin yhteisö. Espoon kaupungin palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sekä Nokian johtava arkkitehti Juha Salmelin joutuvat jännittämään vielä keskiviikkoiltaan, mikä on Espoon kohtalo.  (Kuva: Ilpo Musto)

Louis Zacharella pitää puhetta Espoosta, Jukka Mäkelä tuulettaa top7-palkinto kädessään taustalla
Intelligent Community Forum -organisaation perustajajäsen Louis Zacharilla luovutti Top7-kaupungin palkinnon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle maanantai-iltana ja puhui kauniisti Espoosta "kaupunkina, jolla on sielu". Mukana iloitsemassa vuonna 2017 kisan voittaneen Australian Melbournen edustaja Jackie Watts sekä ICF-organisaation John G. Jung. 
(Kuva: Päivi Sutinen)

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä poseeraa yhteiskuvassa muiden Top7-kaupunkien edustajien kanssa
Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja muiden finalistikaupunkien edustajat palkintoineen. Keskiviikkoiltana 6.6.2018 selviää, kuka heistä pokkaa pääpalkinnon.  (Kuva: Hanna Kautto)

Nokian Juha Salmelin, Omnian Sampo Suihko ja Tuula Kurkisuo sekä yrittäjä Peter Vesterbacka juttelemassa ICF-finaalissa
Yrittäjä Peter Vesterbacka ehti kuin ehtikin mukaan maanantai-illan ohjelmaan ja seitsemän finalistin palkitsemiseen. Nokian Juha Salmelin sekä Omnian Sampo Suihko ja Tuula Kurkisuo jututtivat Espoon-delegaation maailmalla tunnetuinta kasvoa(Kuva: Hanna Kautto)

EU:n alueiden komitean varapuheenjohtaja Markku Markkula puhuu ICF-finaalin lavalla
Espoolaisittain kiinnostavinta antia tiistaina oli EU:n alueiden komitean varapuheenjohtajan, espoolaisen Markku Markkulan puheenvuoro. Hän totesi, että ilmastonmuutoksen torjuminen ja kaupunkien kasvattaminen mahdollistajiksi ja innovaatioekosysteemeiksi ovat suurimpia haasteita niin globaalisti, EU:ssa ja Espoossa. (Kuva: Hanna Kautto)

Eurocities-verkoston ja Eindhovenin edustajat syövät lounasta ja keskustelevat espoolaisten kanssa
Eurocities-verkoston ja aiemmin Intelligent Community -kilpailun voittaneen hollantilaisen Eindhovenin edustajat vaihtoivat tiistaina lounaspöydässä ajatuksia Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän, palvelukehitysjohtajan Päivi Sutisen ja kansainvälisten asioiden päällikön Milla Ovaskan kanssa. Eurooppalaiset luonnollisesti kannattavat kisan ainoaa eurooppalaista finalistia, Espoota! (Kuva: Hanna Kautto)