Alberganportin alikulkutunnelin taideteos on valmis

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.6.2019 klo 15.03

Leppävaaran katutaidekilpailun voittanut taiteilija Akseli Leinosen työ Love, Love (Tunnel of Love) on valmistunut Alberganportin alikulkutunneliin.

Teos valmistettiin vaaleanpunaiseksi maalatuista teräslevyistä, joihin leikattiin tuhansia sydänkuvioita. Teräslevyjen takana on kuvioita heijastava ja monistava valaistus, joten teos on erityisen näyttävä hämärässä tai pimeällä.

Alberganportin tunneli taideteos Love, love

Alberganportin alikuklkutunnelin valaistussa taideteoksessa on tuhansia sydänkuvioita.

Teoksen asentamisen yhteydessä 18 metriä pitkä Albergan alikulkutunneli puhdistettiin ja katto- ja seinäpinnat maalattiin. Teoksen rakennusurakasta vastasi Silvertek Oy.

Keväällä 2018 järjestettyyn katutaidekilpailuun tuli yhteensä lähes 90 ehdotusta. Tuomariston mukaan Leinosen työn muotokieli on universaalisti ymmärrettävää ja julistaa rakkauden, inhimillisten arvojen ja toisista välittämisen sanomaa. Kilpailun lisätiedot Leppävaaran katutaidekilpailun sivulta.

Taideteos on osa Leppävaaranraitin ja asematunnelin ympäristön kehittämishanketta: Vuoden alussa valmistui asematunnelin pintaremontti, jossa sen pinnat maalattiin ja valaistus uusittiin. Uudistuksilla lisätään julkisten tilojen viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta.

Kuvat: Mia Erlin / WSP Finland Oy

Alberganportin taideteos Love, love

Alberganportin alikulkutunnelin taideteos Love, Love on erityisen näyttävä hämärässä tai pimeällä.