Adoptoi monumentti

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Tervetuloa Adoptoi monumentti -infotilaisuuteen Espoon kaupunginmuseo KAMUun 5.3.2020 klo 17.30. Tilaisuus järjestetään WeeGee-talolla Tapiolassa.

Adoptoi monumentti on vapaaehtoistyötä arkeologisten kohteiden, vanhojen rakennusten ja muiden historiallisten rakenteiden parissa. Toiminnassa vapaaehtoisryhmä ottaa hoidettavakseen jonkin huolenpitoa tarvitsevan espoolaisen kohteen, esimerkiksi pronssikautisen röykkiön, ensimmäisen maailmansodan linnoitteen tai vaikkapa vanhan kilometripylvään.

Adoptoija voi olla yhteisö, yhdistys, yritys tai julkisyhteisö, kuten koulu. Osaan hoitotapahtumista tai talkoista voi osallistua kuka tahansa. Adoptoijilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta tai ennakkotietoja kulttuuriympäristökohteiden hoidosta. Adoptointi voi olla pitkä- tai lyhytaikaista.

Käytännössä hoitotyö voi olla kasvillisuuden raivausta, niittoa, vesakon poistoa ja roskien siivoamista hoitosuunnitelman mukaan. Hoitosuunnitelmat laaditaan yhteistyössä Espoon kaupunginmuseon kanssa. Museo ohjaa ja neuvoo hoitotyössä myös jatkossa.

Toiminnan on Suomessa käynnistänyt Pirkanmaan maakuntamuseo ja adoptoituja kohteita on nykyään myös Helsingissä, Vantaalla, Satakunnassa ja Keski-Suomessa. Toimintaan voi tutustua osoitteessa www.adoptoimonumentti.fi 

Infotilaisuudessa kerrotaan Adoptoi monumentti -toiminnasta tarkemmin ja esitellään adoptoitavia kohteita Espoosta. Tapahtumassa voi myös esittää omia toiveitaan ja ehdotuksiaan tulevista kohteista.

Kiinnostuitko? Onko mielessäsi hyvä adoptoitava kohde? Ota yhteyttä KAMUun:
eetu.sorvali@espoo.fi tai kulttuuriymparisto@espoo.fi

Tiedot ja sijainti

Aika

to 5.3.2020 klo 17.30 - 18.30

Paikka

Näyttelykeskus WeeGee

Järjestäjä

Espoon kaupunginmuseo

Yhteystiedot

09 816 57052

kaupunginmuseo@espoo.fi

Hinta, euroa

0

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Vapaa pääsy.