Hyppää sisältöön.
Tyttö ja poika puistopenkillä

Palautteella paremmaksi: Espoon kaupunkisuunnittelun viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittäminen

1.12.2020

Espoolaisilla on kiinnostusta osallistua lähiympäristöään ja kotikaupunkiaan koskevaan kaupunkisuunnitteluun. Tiedon löytäminen oikeaan aikaan ei kuitenkaan ole helppoa, ja sen ymmärrettävyydessä on parannettavaa. Tämä oli espoolaisten palaute, kun kysyimme kaupunkilaisten näkemyksiä kaupunkisuunnittelukeskuksen viestinnästä ja vuorovaikutuksesta touko-kesäkuussa 2020.

Espoo-lehden kansikuva / Esb-tidningens omslag / Espoo Magazine cover 4/2020

Espoo-lehti: Lukio-opetus uudistuu

27.11.2020

Espoo-lehden tuoreessa numerossa kerrotaan siitä, miten lukio-opetus muuttuu ensi syksystä alkaen.

Piirroskuva maskia käyttävistä henkilöistä

Espoo viestii koronasta monilla kielillä

27.11.2020

Omalla äidinkielellä tai muulla hyvin osatulla kielellä saatavan informaation tärkeys korostuu silloin, kun tapahtuu jotain poikkeavaa. Espoossa koronaviestintää tehdään suomen, ruotsin ja englannin lisäksi 14 eri kielellä. Viestintä on ollut monikielistä koronavirustilanteen alusta saakka ja koskee kaupungin useita eri toimintoja.

Maski kuvituskuva.

Ohjeet koronaviruksen takia

Koronasivustoltamme löydät ajankohtaista tietoa koronaviruksesta sekä siihen liittyvistä toimenpiteistä ja rajoituksista.

Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, voit varata itsellesi näyteajan HUSin koronabotista.  Mikäli haluat asioida puhelimessa, soita Espoon koronaneuvonta- ja ajanvarausnumeroon p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18 ja la-su 9-15). Muina aikoina soita Päivystysapuun, p. 116 117. 

Espoo liikkuu -liput

Ulkoliikuntapaikkoja ja omatoimista liikuntaa

Ulkoliikuntapaikoilla tulee noudattaa annettuja linjauksia:

  • Vältä lähikontakteja ja pidä parin metrin etäisyys muihin. 
  • Huolehdi hygieniasta mm. niistämällä nenäliinaan ja käyttämällä laitteissa hanskoja.

Vinkkejä omatoimiseen liikuntaan: espoo.fi/omatoimiliikunta.

Viiksitimali ruovikossa.

Luontotalo on suljettu 30.11. - 20.12.2020

Koronatilanteen vuoksi Villa Elfvikin luontotalo on suljettu 30.11. - 20.12.2020 . Luontotalon tapahtumat on peruttu. Myöskään kahvila ei ole avoinna.

rokotus

Influenssarokotuksissa priorisoidaan riskiryhmäläisiä

Influenssarokotuksissa priorisoidaan riskiryhmäläisiä ja rokotuksen saavat toistaiseksi ainoastaan riskiryhmään kuuluvat. Pyydämme ystävällisesti, että peruisit rokotusaikasi, mikäli et kuulu riskiryhmään.

Ajan voi perua osoitteessa espoo.terveytesi.fi. tai puhelimitse

Kiitos ymmärryksestä!

Lue lisää:  espoo.fi/influenssa

Haltijatontunpuisto

Haltijatontunpuistosta on käynnistetty yleissuunnittelu-hanke. Yleissuunnitelman tavoitteena on tunnistaa alueen erityspiirteet ja suunnitella alueelle Espoon ensimmäinen hulevesipuisto. Hulevesipuistolla tarkoitetaan tässä alueelle sopivaa puistoympäristöä, jossa voidaan hallita hulevesien laatua eli esimerkiksi puhtautta ja määrää.
Vastaamalla kyselyyn osallistut kokeilun kehittämiseen.

Komeetta, 322031

Asemakaavaa tarkistetaan Komeetan koulun ympäristössä Olarissa. Asemakaavassa tonttien käytöstä laaditaan useita vaihtoehtoja. Tavoitteena on saada alueelle päiväkoti sekä suomen- että ruotsinkieliielle lapsiryhmille.

Instagram @espoonkaupunki

Ohita Instagram