Esteetön Espoo

Tehdään yhdessä Esteetön Espoo!  Esteettömyys hyödyttää meitä kaikkia, liikummepa lastenrattaiden, kantamusten, rollaattorin, kyynärsauvojen tai pyörätuolin kanssa. Esteettömässä ympäristössä selviydymme riippumatta siitä, miten hyvin näemme, kuulemme tai luemme. Selkeät opasteet ja sujuva asiakaspalvelu ja helpottavat jokaisen arkea, myös netissä.

Vuoden esteetön teko -kilpailu

Vuoden esteetön teko -kilpailu järjestetään vuosittain. Kaikki espoolaiset voivat esittää ehdokkaita palkittavaksi. Kilpailuohjeet julkaistaan keväällä ja kaupunginjohtaja jakaa vuoden esteetön teko -palkinnon Espoo-päivänä elokuussa.

Esteetön Espoo -tunnus yrityksille ja palveluille

Haastamme kaikki Espoossa toimivat yritykset ja yhteisöt arvioimaan toimitilojensa ja palvelujensa esteettömyyttä. Arvioinnin tueksi olemme laatineet lomakkeen, joka auttaa suuntaamaan ajatuksia esteettömyyden eri osa-alueille, kuten piha-alueilla ja toimitiloissa liikkumiseen, palvelutilanteen sujumiseen, opasteisiin ja pysäköintimahdollisuuksiin. Yritykset voivat palauttaa täytetyn lomakkeen osoitteeseen esteeton.espoo@espoo.fi.

Mikäli toimitila/palvelu osoittautuu esteettömäksi, myönnämme yritykselle Esteetön Espoo -tunnuksen. Esteetön Espoo -tunnuksen saaneet