kuva 7 1 2 3 4 5 6 7

Espoo tiedon viestintä ja 500-vuotis juhla

Kunnanhallituksen kokouksessa 26.4.1955 käsiteltiin talonpoikaiskulttuurisäätiön kirjettä jossa esitettiin että kunnan viranomaiset osallistuisivat kotiseudun näköalapaikkoja esittelevän aineiston kokoamiseen. Tämä oli vain yksi niistä kunnan viestintään ja julkiseen kuvaan liittyvistä asioista, joita käsiteltiin vuonna 1955. Vuoden aikana oli vireillä poikkeuksellisen monta em. tyypistä kunnallliseen viestintään liittyvää hanketta. Useat näistä hankkeista liitettiin Espoon 500 -vuotisjuhlan valmisteluun. Näitä olivat esim. kunnan historian kirjoittaminen ja kotiseutuelokuvan valmistaminen.

Vuonna 1955 Esbo hembyggdsförening sai kunnanhallitukselta luvan käyttää tyhjää aittarakennusta museoesineiden säilyttämiseen. Kokoelma oli alku 500-vuotis juhlavuotena 1958 avatulle Glimsin kotiseutumuseolle. Espoon kotiseutumuseo josta möhemmin kehittyi Espoon kaupunginmuseo on toimintansa aikana viestittänyt tietoja Espoosta lukuisten näyttelyiden ja julkaisujen kautta.

Espoon kunnan 500-vuotis juhlatapahtumiin kutsuttiin myös kansainvälisiä vieraita Espoon pohjoismaisista ystävyyskunnista. Tämä myöhemmin laajentunut kansainvälinen toiminta sai kuitenkin alkunsa jo v.1956 Pohjola-Norden yhdistyksen puiteissa.

Voidaan kuitenkin sanoa, että 500-vuotisjuhla oli alku Espoo-tiedon järjestelmällisemmälle ja laajamittaisemmalle viestinnälle.