Villa Elfvikin luontotalo

Villa Elfvikin luontotalo on Espoon kaupungin ympäristövalistuskeskus ja arvokas jugend-huvila. Luontotalo edistää kestävää elämäntapaa niin, että talon tarjonnan avulla kävijät saavat eväitä toimia itse kestävämmällä tavalla. Kestävät toimintatavat näkyvät myös talon päivittäisessä toiminnassa. Olet lämpimästi tervetullut luontotaloon!

Luontotalo sijaitsee Laajalahden luonnonsuojelualueen laidalla. Alakerran Eläköön Espoo -näyttely esittelee Espoon arvokasta luontoa ja vaihtuvat näyttelyt erilaisia luonto- ja ympäristöteemoja. Talon yläkerrasta löytyy lapsille suunnattu leikkitila Mäyrän metsä. Luontotalolta lähtee useita lyhyitä luontopolkuja. Tiedot alueen viimeaikaisista luontohavainnoista saat luontotalon infosta.

Villa Elfvikin luontotalo tukee kouluja ja päiväkoteja ympäristökasvatuksessa monin tavoin. Luontokoulu tarjoaa päivän mittaista luonto-opetusta Espoon koululaisille ja ympäristökasvatuksen täydennyskoulutusta kasvattajille.

Café Satakieli

Villa Elfvikin tunnelmallisessa ruokasalissa toimiva Café Satakieli on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Reilun kaupan kahvilassa tee ja kahvi on reilua. Tarjolla on erilaisia suolaisia ja makeita kahvileipiä sekä aina tuoretta pullaa. Sunnuntaisin keittolounas. HUOM. Maksu käteisellä.

Barents - Luonto ei tunne rajoja 31.8.2016 klo 9.00
Lintujen muuttoaikaan Espoon Laajalahden kosteikolla levähtää ja ruokailee lukuisia Barentsin alueella pesiviä lintulajeja; kahlaajia, haukkoja ja hanhia. Valokuvanäyttely vie näiden lajien uhattuihin elinympäristöihin ja tekee tutuksi arvokkaan pohjoisen luonnon kauneutta. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 31.8. - 16.10.2016
Hyvinvointia luonnosta Metsämieli-harjoituksilla 2.10.2016 klo 13.00
Metsämieli-harjoituksissa pysähdytään kuulostelemaan luonnon herättämiä myönteisiä tunteita ja ajatuksia. Harjoitukset syventävät itsetuntemusta, taltuttavat stressiä, virkistävät ja antavat voimavaroja. Suositusikä yli 15 vuotta. Ilmoittaudu mukaan. Vapaa pääsy!

Uutiset

RSS

Tapahtumat

RSS
 • Hyvä koulutie vie pitkälle! - Koulujen liikkumissuunnitelmat
  11.10.2016 klo 15.00
  Koulutus antaa opettajalle vankat eväät viisaan liikkumisen edistämiselle oppilaitoksessa. Kohderyhmänä alakoulun, yläkoulun ja toisen asteen opettajajat.
 • KURSSI ON TÄYNNÄ. Kaksipäiväiväinen kurssi järjestetään 8.10.2016 klo 9.30-16.00 ja 9.10.2016 klo 9.30-14.00. Kurssin kohderyhmänä ovat opettajat ja varhaiskasvattajat. Kurssilla perehdytään motivoivaan ja innostavaan oppimismenetelmään, joka perustuu lasten omiin kysymyksiin.
 • Tule katsomaan ja kuulemaan energiansäästöviikolla, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui Villa Elfvikin luontotalossa. Saat myös tietoa, mitä pitää huomioda, jos haluat omakotitalossasi siirtyä tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon.
 • Luomutuotteiden suoramyyntiä
  16.10.2016 klo 10.00
  Villa Elfvikin luontotalossa on mahdollisuus ostaa suoraan viljelijältä herkullisia luomutuotteita. Myynnissä myös luonnonkosmetiikkaa. Café Satakielessä luomulounas. Maksut käteisellä.
 • Tule katsomaan ja kuulemaan energiansäästöviikolla, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui Villa Elfvikin luontotalossa. Saat myös tietoa, mitä pitää huomioda, jos haluat omakotitalossasi siirtyä tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon.
Julkaistu 22.12.2011 klo 12.19 , päivitetty 30.9.2016 klo 8.51

Aihealue:
 • Näyttelyt ja galleriat, 
 • Aikuiskoulutus, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonnonsuojelu, 
 • Luonto, 
 • Ulkoilu- ja virkistysalueet, 
 • Opetus