Viherkallion koulu

Viherkallion koulu täyttää 100 vuotta

Juhlistamme Viherkallion koulun 100-vuotista taivalta 1.12. - 5.12. viikolla 49. Tiistaina 2.12. vietämme avoimien ovien päivää, jolloin olette tervetulleita seuraamaan opetusta koulussamme ennalta sovituille tunneille. Alla olevasta linkistä näette päivän ohjelman ja voitte päättää, millaista opetustuntia haluatte käydä katsomassa.

http://1drv.ms/11Pw1Am

Perjantaina 5.12. koulullamme on yhteinen juhla oppilaille ja heidän huoltajilleen klo 18 - 20. Illan aikana järjestetään juhla salissa sekä vapaata ohjelmaa koulun mediateekin ympäristössä. Pientä syötävää on myös tarjolla koulun ruokalassa. Muistattehan, että tilaisuuteen on täytynyt ilmoittautua etukäteen.

Sirkusteemaviikko koulussamme

Viikolla 40 vietimme koulussamme sirkusviikkoa, jonka aikana pääsimme seuraamaan monenlaisia esityksiä: akrobatiaa, tanssia, taikuutta ja sirkustelua. Torstaina 5.-6. luokkalaiset pääsivät itsekin harjoittelemaan sirkustaitoja yhdessä Karamalmes skolanin oppilaiden kanssa, kun koulullamme vieraili Cirkus Kalaset. Näitä taitoja isommat oppilaat pääsivät opettamaan myös pienemmille oppilaille. Kuvassa tunnelmia Cirkus Kalasetin sirkuspajoista.

Lukuvuoden 2014 - 2015 aloitus 12.8.2014

Koulutyö alkoi Viherkallion koulussa reippaissa merkeissä. Ensimmäisen koulupäivän aamunavauksessa saimme vieraaksemme tv:stä tutun kokin Kari Aihisen, joka kertoi oppilaille terveellisistä ruokailutottumuksista.

 

Viherkallion koulu mukana Oppi-festivaaleilla 11.-12.4.2014 Finlandiatalossa

Viherkallion koulun oppilaita oli mukana toteuttamassa kansainvälistä Oppi-festivaalia Helsingissä Finlandiatalossa. Koulun 5.-luokkalaiset oppilaat Auvo Karvonen ja Tom Paatero raportoivat tapahtumasta videon avulla näin:

Viherkallion koulussa vuonna 2013 tapahtunutta: 

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu

Viherkallion koulu sai kunniamaininnan kaupunginjohtajan ja laatukeskuksen järjestämässä innovaatiokilpailussa Potentiaaliset innovaatiot sarjassa. Kunniamaininta myönnettiin koulussa kehitetystä Sopimusperusteisen jaetun johtajuuden järjestelmästä.

Microsoft-yhteistyö

Viherkallion koulu on valittu vuodelle 2014 Microsoftin Partners in Learning ohjelman Mentor-kouluksi. Lue uutinen asiasta täältä: http://www.espoo.fi/fi-FI/Kansainvalista_tunnustusta_tietotekniika(40540)

Kauppalehden uutinen

Kauppalehdessä oli juttu koulusta pe 13.12.2013. 

Lue uutinen tästä.

 

Viherkallion koulu vaalii monipuolisia tiedon etsintä- ja käsittelytapoja turvallisessa ja hyvin käyttäytyvässä oppimisympäristössä. Opetuksessa käytetään pedagogiikkaa, joka hyödyntää nykyaikaisia teknologisia oppimisvälineitä. Taito- ja taideaineopetuksella tuetaan monipuolisesti luovuutta ja itseilmaisua. Käytämme ilmaisutaidon pedagogisia keinoja oppilaan itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen kehittämisessä.

Työt tehdään lapsikeskeisessä ja avoimessa vuorovaikutuksessa ammattitaitoisen henkilökunnan, perheiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa hyödyntäen koko koulurakennuksen antamia mahdollisuuksia ja verkostomaista työtapaa Espoon sisällä, kotimaassa ja kansainvälisesti.

Viherkallion koulu toimii edelläkävijänä tietotekniikan käytössä ja erilaisissa työtavoissa 8.5.2014
Viherkallion koulussa on tekemisen meininki. Innovatiivisessa koulussa otetaan oppilaat huomioon kokonaisvaltaisesti, panostetaan tietotekniikan käyttöön ja jaetaan johtajuutta.
Kansainvälistä tunnustusta tietotekniikan käytöstä opetuksessa Viherkallion koululle ja Tomi-Pekka Niukkaselle 13.11.2013
Viherkallion koulu on valittu ainoana suomalaisena kouluna vuoden 2014 mentor-kouluksi Microsoftin maailmanlaajuiseen Microsoft Partners in Learning -oppilaitosyhteistyöohjelmaan. Ohjelmaan on valittu 80 innovatiivisten opetusmenetelmien kehittämisessä kunnostautunutta koulua ympäri maailmaa. Koulun luokanopettaja Tomi-Pekka Niukkanen puolestaan palkittiin Microsoft Innovative Educator Expert -tittelillä tietotekniikan hyödyntämisestä opetuksessa.
Julkaistu 25.1.2012 klo 9.05 , päivitetty 24.11.2014 klo 8.12

Aihealue:
  • Koulut, 
  • Perusopetus, 
  • Opetus
Kohderyhmä:
  • Koululaiset ja opiskelijat
Alue:
  • Viherlaakso