Viherkallion koulu

Jäälinnan rakennustyöt on aloitettu

Koulun pihalle on eilen kohonnut perustukset kauniisti kimaltelevaan värikkääseen jäälinnaan. Rakennusmestareina toimivat koulun pienet oppilaat. Yritetään yhdessä pitää huolta, että upea linna pysyisi ehjänä! Myös perheet voivat yhdessä käydä jatkamassa linnan rakentamista. Tarvitsette vain tyhjiä maitotölkkejä, joihin jäädytetään vettä (halutessaan esim. vesiväreillä värjättyä). Laastina toimii lumesta ja vedestä tehty loska. 

Talviliikuntapäivä perjantaina 12.2.

Uusi lukuvuosi on pyörähtänyt käyntiin talvisissa merkeissä. Pakkasrajoja koeteltiin jo ensimmäisellä kouluviikolla, mutta onneksi suurin osa luokista on jo päässeet luistelemaan ja hiihtämään. Perjantaina 12.2. järjestetään perinteinen talviliikuntapäivä Leppävaaraan urheilupuistossa. Oppilaat saavat valita osallistuvatko luisteluun vai hiihtoon. Luokanopettajat informoivat tapahtumasta tarkemmin!

Viimeinen kouluviikko

Viimeisellä kouluviikolla on normaalista poikkeavaa ohjelmaa ja aikatauluja. Omat luokanopettajat lähettävät tarkemmat kouluajat koteihin.

Keskiviikkona 16.12. pääsemme nauttimaan joulujuhlasta. Esiintyjien kotiväelle tarkoitettu juhlaalkaa koulun liikuntasalissa klo 18.00.

Perjantaina 18.12. kaikilla on koulua klo 8.50-12.00. Todistusten jako aloitetaan luokissa klo 11.30 (ellei oman lapsen luokanopettaja ole muuta ilmoittanut).

Koko Viherkallion väki haluaa toivottaa kaikille perheille rauhallista joulunaikaa!

Vierailijoita Viherkallion koulussa

Saimme koulullemme perjantaina 4.12. erityisiä vieraita. 1960-luvulla koulussamme työskennellyt opettaja Taimo Hagman oppilaineen vieraili koululla. He kiertelivät koulussa, kertoivat koulumuistoistaan oppilaille ja osallistuivat 1-2 - luokkalaisten järjestämään itsenäisyyspäivän juhlaan.

Tervetuloa Viherkallion koulun marrasmarkkinoille!

Viherkallion koulussa järjestetään lauantaina 7.11. jo perinteeksi muodostuneet marrasmarkkinat! Päivä on virallinen koulupäivä ja omat luokanopettajat informoivat tarkemmin luokkien kouluajoista. Markkinat ovat avoinna klo 10.00 - 13.00!

Tervetuloa tekemään ostoksia markkinoille ja kokemaan iloista markkinatunnelmaa Viherkallion koulun liikuntasaliin!

Paljon tapahtumia ennen syyslomaa

Viherkallion koulu vetäytyy ansaitulle syyslomalle to 15.10 - ti 20.10. Sitä ennen koulussa tapahtuu kuitenkin vielä paljon. Tiistaina 13.10. pidetään koko koulun vanhempainilta salissa klo 18.00 - noin 19.00. Keskiviikkona 14.10. lähdetään lomalle perinteisen musiikki-inspiraation saattelemana! Musiikki-inspiraatiossa lavan valtaavat oppilaat ja heidän huikeat esityksensä! Myös kotiväki on lämpimästi tervetullut seuraamaan esityksiä (noin klo 8.15 - 10.30).

Rentouttavaa syyslomaa kaikille!

Viherkallion koulussa sirkusteltiin tiistaina 6.10.

Cirkus Kalaset vieraili tiistaina 6.10. Viherkallion koululla. Saimme nähdä hienon shown ja isommat oppilaat pääsivät myös osallistumaan sirkusaiheisille pajoille, joissa opeteltiin mm. tasapainoilua ja jonglööritemppuja. Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille! Salissa oli hieno tunnelma!


Tervetuloa koko koulun yhteiseen vanhempainiltaan tiistaina 13.10. klo 18.00-19.00 koulumme liikuntasaliin.

Illan agenda :

 • Lyhyt katsaus alkaneeseen lukuvuoteen ja se tavoitteisiin
 • Koko henkilökunnan esittely
 • Koulun johtokunnan puheenvuoro
 • Koti- ja kouluyhdistyksen puheenvuoro
 • Katsaus koulun oppilasparlamentin toimintaan
 • Lukuvuoden opetussuunnitelmatyöskentelyn esittely ja yhteenveto huoltajien näkemyksistä luokkakohtaisissa vanhempainilloissa

Lämpimästi Tervetuloa!
Viherkallion koulun rehtori ja henkilökunta

Esi- ja alkuopetuksen pajapäivää vietettiin 11.9.

Perjantaina vietettiin esi- ja alkuopetuksen yhteistä pajapäivää liikenneturvallisuudesta. Pisteillä pohdittiin miten rekkaan tulisi liikenteessä suhtautua, etsittiin taskulampuilla heijastimia, kuvattiin tableteilla turvallisia ja vaarallisia asioita sekä suunniteltiin omat pyöräilykypärät. Kiitokset Tonille rekan esittelystä!

Koulun ja perheiden yhteinen syysliikuntapäivä Pirttimäessä lauantaina 5.9.

Lauantaina 5.9. vietetään Viherkallion koulun perinteistä syysliikuntapäivää. Liitteestä löydätte koteihin jaetun tiedotteen, josta selviää päivän aikatauluja. Oppilaat saavat koululta eväät, mutta paikanpäällä on mahdollisuus myös ostaa Koti- ja kouluyhdistyksen grillaamia makkaroita tai grillata omia eväitä.

Aurinkoisin retkiterveisin, Viherkallion väki

Syysliikuntapäivän tiedote

Janne Kataja - show käynnisti uuden lukuvuoden Viherkallion koulussa!

Lukuvuoden ensimmäistä koulupäivää juhlistettiin perinteisesti vierailevalla tähdellä! Uusi lukuvuosi pyörähti käyntiin Janne Katajan esityksellä. Janne puhui oppilaille mm. muiden ja itsensä hyväksymisestä sekä luottamuksesta! Esityksessä nähtiin myös huimia taikatemppuja! Näillä eväillä on hyvä jatkaa aurinkoisessa säässä alkanutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan lukuvuosi 2015-2016!

Koulu alkaa ensimmäisenä koulupäivänä keskiviikkona 12.8. klo 9.00 ja päättyy klo 12.00. Opettajat hakevat omat oppilaansa koulun pihalta! Aurinkoista alkavaa lukuvuotta kaikille!

Koulutulokkaiden infomateriaalia

Tervetuloa aloittamaan koulutaival Viherkallion koulussa! Haluamme toivottaa kaikki tulevat ekaluokkalaiset huotajineen lämpimästi tervetulleiksi koulutulokkaiden tutustumisiltaan tiistaina 5.5. klo 17.30-19.30! Tarkempaa tietoa löydätte ekaluokkalaisen kirjeestä!

Viherkallion koulun ABC ekaluokkalaisten huoltajille

Kirje ekaluokkalaisille

Ekaluokkalaisen perustiedot

Lähikoulun määräytyminen Espoossa

Viherhiukkanen

Voit lukea keväällä 2015 julkaistun Viherhiukkanen - lehden tästä linkistä: Viherhiukkanen 2015.

Viherkallion koulu 100 vuotta

Juhlimme koulumme 100-vuotista taivalta 1. - 5.12. juhlaviikon merkeissä. Ohjelmaan kuului kolme esitettyä juhlaa, avoimien ovien päivä, yllätysesiintyjä ja paljon muuta mukavaa tekemistä. Suuri kiitos muistamisesta ja osallistumisesta kaikille!

Viherkallion Koti- ja Koulu - yhdistys lahjoitti juhlassa 5000 € tablettien hankintaa varten keräämillään varoilla. Kuvassa ovat Hilkka Timonen, Suvi Krogerus, Riikka Mäki-Ontto, Johanna Kaila, Leena Kiuru ja rehtori Mikko Leppänen.

Kouluamme on myös huomioitu seuraavien tahojen kautta:

http://classcommunication.ning.com/blog/suomalainen-innovaatiokoulu

http://www.espoo.fi/text/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Viherkallion_koulu__innovatiivinen_100vu(58509)

Sirkusteemaviikko koulussamme

Viikolla 40 vietimme koulussamme sirkusviikkoa, jonka aikana pääsimme seuraamaan monenlaisia esityksiä: akrobatiaa, tanssia, taikuutta ja sirkustelua. Torstaina 5.-6. luokkalaiset pääsivät itsekin harjoittelemaan sirkustaitoja yhdessä Karamalmes skolanin oppilaiden kanssa, kun koulullamme vieraili Cirkus Kalaset. Näitä taitoja isommat oppilaat pääsivät opettamaan myös pienemmille oppilaille. Kuvassa tunnelmia Cirkus Kalasetin sirkuspajoista.

Lukuvuoden 2014 - 2015 aloitus 12.8.2014

Koulutyö alkoi Viherkallion koulussa reippaissa merkeissä. Ensimmäisen koulupäivän aamunavauksessa saimme vieraaksemme tv:stä tutun kokin Kari Aihisen, joka kertoi oppilaille terveellisistä ruokailutottumuksista.

 

Viherkallion koulu mukana Oppi-festivaaleilla 11.-12.4.2014 Finlandiatalossa

Viherkallion koulun oppilaita oli mukana toteuttamassa kansainvälistä Oppi-festivaalia Helsingissä Finlandiatalossa. Koulun 5.-luokkalaiset oppilaat Auvo Karvonen ja Tom Paatero raportoivat tapahtumasta videon avulla näin:

Viherkallion koulussa vuonna 2013 tapahtunutta: 

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu

Viherkallion koulu sai kunniamaininnan kaupunginjohtajan ja laatukeskuksen järjestämässä innovaatiokilpailussa Potentiaaliset innovaatiot sarjassa. Kunniamaininta myönnettiin koulussa kehitetystä Sopimusperusteisen jaetun johtajuuden järjestelmästä.

Microsoft-yhteistyö

Viherkallion koulu on valittu vuodelle 2014 Microsoftin Partners in Learning ohjelman Mentor-kouluksi. Lue uutinen asiasta täältä: http://www.espoo.fi/fi-FI/Kansainvalista_tunnustusta_tietotekniika(40540)

Kauppalehden uutinen

Kauppalehdessä oli juttu koulusta pe 13.12.2013. 

Lue uutinen tästä.

 

Viherkallion koulu vaalii monipuolisia tiedon etsintä- ja käsittelytapoja turvallisessa ja hyvin käyttäytyvässä oppimisympäristössä. Opetuksessa käytetään pedagogiikkaa, joka hyödyntää nykyaikaisia teknologisia oppimisvälineitä. Taito- ja taideaineopetuksella tuetaan monipuolisesti luovuutta ja itseilmaisua. Käytämme ilmaisutaidon pedagogisia keinoja oppilaan itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen kehittämisessä.

Työt tehdään lapsikeskeisessä ja avoimessa vuorovaikutuksessa ammattitaitoisen henkilökunnan, perheiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa hyödyntäen koko koulurakennuksen antamia mahdollisuuksia ja verkostomaista työtapaa Espoon sisällä, kotimaassa ja kansainvälisesti.

Viherkallion koulu - innovatiivinen 100-vuotias 2.12.2014
Viherkallion koulu täyttää 100 vuotta. Koulussa on käytössä uudenlaiset ja monipuoliset toimintatavat oppia. Lisäksi Viherkallion koulu toimii aktiivisesti monimuotoisen oppimisympäristön kehittäjänä.
Viherkallion koulu toimii edelläkävijänä tietotekniikan käytössä ja erilaisissa työtavoissa 8.5.2014
Viherkallion koulussa on tekemisen meininki. Innovatiivisessa koulussa otetaan oppilaat huomioon kokonaisvaltaisesti, panostetaan tietotekniikan käyttöön ja jaetaan johtajuutta.

Uutiset

RSS
 • Viherkallion koulu on valittu ainoana suomalaisena kouluna vuoden 2014 mentor-kouluksi Microsoftin maailmanlaajuiseen Microsoft Partners in Learning -oppilaitosyhteistyöohjelmaan. Ohjelmaan on valittu 80 innovatiivisten opetusmenetelmien kehittämisessä kunnostautunutta koulua ympäri maailmaa. Koulun luokanopettaja Tomi-Pekka Niukkanen puolestaan palkittiin Microsoft Innovative Educator Expert -tittelillä tietotekniikan hyödyntämisestä opetuksessa.
Julkaistu 25.1.2012 klo 9.05 , päivitetty 22.1.2016 klo 7.09

Aihealue:
 • Koulut, 
 • Perusopetus, 
 • Opetus
Kohderyhmä:
 • Koululaiset ja opiskelijat
Alue:
 • Viherlaakso