Espoon työväenopisto

Olemme Suomen toiseksi suurin vapaan sivistystyön oppilaitos. Edistämme espoolaisten aikuisten omaehtoista oppimista asiakaslähtöisesti elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta.

Kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Toimimme eri puolilla Espoota, viidessä eri aluekeskuksessa. Vapaan sivistystyön ohjaavia periaatteita ovat ihmisten monipuolinen kehittyminen, moniarvoisuus, kestävä kehitys, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Espoon työväenopisto on osa Aikuisten oppimispalveluja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa 1.1.2015 alkaen. OKKA-säätiön hallitus myönsi Espoon työväenopistolle 10.12.2014 kestävän kehityksen sertifikaatin.

Tervetuloa oppimaan!

Kurssihaku 

ja kurssille ilmoittautuminen
ilmonet.fi

linkki Nuortenkurssit.fi -sivustolle linkki Nettiopisto -sivustolle Linkki YKI-testiin linkki Opet oppii-sivustolle

Young Ones - nuoret asiakaskohderyhmänä -hankkeen tutkimustulokset ovat valmistuneet! 29.5.2015
Espoon työväenopisto sai Opetushallituksen laatu- ja kehittämisavustusta Young Ones –hankkeelle vuosille 2014–2015. Hankkeen avulla opisto haluaa kehittää koulutustarjontaansa nuorille ja luoda yhteistyöverkostoa nuorisotoimijoiden kanssa.
Hankkeen yksi tärkeä osa-alue oli tutkimus, jonka avulla saimme tietoa siitä, millaisia nuorisoryhmiä on, mikä heitä yhdistää ja mikä ryhmiä erottaa. Lisäksi tavoitteemme oli selvittää nuorisoryhmien todelliset koulutustarpeet ja -asenteet.
Haluatko nau'uttaa sirkkeliä? Suuntaa Suomenojalle! 25.3.2015
Helsingin Sanomat julkaisi 25.3.2015 jutun Espoon työväenopiston Nikkariverstaasta. Artikkelissa esitellään Nikkariverstaan toimintaa. Opiskelijat ja ohjaajat kertovat tarkemmin työn alla olevista projekteista.

Uutiset

RSS

Tapahtumat

RSS
 • Espoon työväenopiston Kuvataiteen taiteen perusopintojen lopputyönäyttely 1.6.–17.6.2015, Galleria Anna, Sellon kirjasto
 • Tällä yhden yön kurssilla saat tarvittavat perustiedot ja -taidot selviytymisen periaatteista. Koulutuksen aikana jokainen osallistuja pääsee ohjatusti itse kokeilemaan ja soveltamaan opeteltavia taitoja.
 • Parkour-peruskurssi
  5.5.2015 klo 19.00
  Parkour on laji, jossa pyritään innovatiiviseen ja katkeamattomaan sulavaan liikkeeseen meidän jokapäiväisessä ympäristössämme.
 • Parkour-peruskurssi
  4.5.2015 klo 19.00
  Parkour on laji, jossa pyritään innovatiiviseen ja katkeamattomaan sulavaan liikkeeseen meidän jokapäiväisessä ympäristössämme.
Julkaistu 18.2.2013 klo 16.29 , päivitetty 26.5.2015 klo 20.11

Aihealue:
 • Aikuiskoulutus, 
 • Kansalaisopistot, 
 • Työväenopistot, 
 • Opetus