Espoon työväenopisto

Olemme Suomen toiseksi suurin vapaan sivistystyön oppilaitos. Edistämme espoolaisten aikuisten omaehtoista oppimista asiakaslähtöisesti elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta.

Kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Toimimme eri puolilla Espoota, viidessä eri aluekeskuksessa. Vapaan sivistystyön ohjaavia periaatteita ovat ihmisten monipuolinen kehittyminen, moniarvoisuus, kestävä kehitys, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Tervetuloa oppimaan!

Kurssihaku
ja kurssille ilmoittautuminen

ilmonet.fi

linkki Nuortenkurssit.fi -sivustolle linkki Nettiopisto -sivustolle Linkki YKI-testiin linkki Opet oppii-sivustolle


Sinulla on nyt mahdollisuus saada sähköpostiisi säännöllisesti tietoa Espoon työväenopiston ajankohtaisista asioista!
Tilaa uutiskirje täältä!

Oletko aina halunnut syventyä arabian saloihin? Tiedätkö, miten thai-kieli soljuu suussa? 27.8.2015
Tarvitsisitko työssä tai perhe-elämässä viittomakielen taitoa? Tarjoamme opetusta kielissä, joita et koulussa päässyt opiskelemaan. Tutustu harvinaisten kielten tarjontaamme.
Verkkokurssitarjonta on kasvanut! 18.8.2015
Opi verkossa kieliä - englanti, ruotsi, saksa, venäjä, suomi ja espanja - sekä ukulelen soittoa, pelikehitystä ja ohjelmointia Espoon työväenopiston kursseilla!
Opiskelet itsenäisesti omalla tietokoneellasi silloin, kun sinulle sopii. Kielten ja ukulelen kursseihin kuuluu lisäksi opettajan vetämiä suoria verkko-opetustuokioita.

Uutiset

RSS
 • Espoon työväenopisto on mukana tapahtumissa eri puolilla Espoota. Osallistu päivän tapahtumiin ja tule tapaamaan meitä.
 • Li Xinsheng, Espoon työväenopiston kiinalaisen tussimaalauksen ja kalligrafian tuntiopettaja: Kiinalaisella maalauksella on oma sävynsä ja ilmapiirinsä, joka eroaa länsimaalaisesta maalaustaiteesta. Kiinalaisessa maalaustaiteessa pyritään aina sopusointuun ja sommitteluun kuuluvat olennaisesti mm. maalauksen tyhjät kohdat.
 • Kollegoiden tapaamista ja raikkaita pedagogisia tuulahduksia, siinä hyvä alku lukuvuodelle. Lähes 120 vapaan sivistystyön edustajaa peräti 17:sta Uudenmaan alueen kansalais- ja työväenopistosta kokoontui tiistaina 25.8. vuotuiseen Eloseminaariin. Eloseminaari on alueellisesti merkittävä vapaan sivistystyön toimijoiden yhteistyökokous, jonka järjestäjä vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna sen järjesti Omnian Espoon työväenopisto ja Opet oppii -hanke.
 • Syksyn kurssi-ilmoittautumiset huipentuivat viime viikolla torstaina ja perjantaina, jolloin vuorossa olivat liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin kurssit. Innokkaita opiskelijoita on nyt huimat 24 500.
 • Syksyn ilmoittautumiset ovat olleet käynnissä jo muutaman päivän. Tällä hetkellä ilmoittautuneita opiskelijoita on jo lähes 15 000.
  Torstaina 20.8. käynnistyvät liikunnan ja joogan ilmoittautumiset, perjantaina on vuorossa terveys, hyvinvointi ja tanssi.

Tapahtumat

RSS
Julkaistu 18.2.2013 klo 16.29 , päivitetty 27.8.2015 klo 11.07

Aihealue:
 • Aikuiskoulutus, 
 • Kansalaisopistot, 
 • Työväenopistot, 
 • Opetus