Espoon työväenopisto

Olemme Suomen toiseksi suurin vapaan sivistystyön oppilaitos. Edistämme espoolaisten aikuisten omaehtoista oppimista asiakaslähtöisesti elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta.

Kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Toimimme eri puolilla Espoota, viidessä eri aluekeskuksessa. Vapaan sivistystyön ohjaavia periaatteita ovat ihmisten monipuolinen kehittyminen, moniarvoisuus, kestävä kehitys, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Tervetuloa oppimaan!

Hyvää kesää!

Asiakaspalvelumme on kiinni 29.6.–31.7.2015. Syksyn uusi opinto-ohjelma on noudettavissa 4.8.2015 alkaen.

Ilmoittautumiset alkavat ainealueittain porrastettuna keskiviikkona 12.8. klo 12 alkaen, www.ilmonet.fi tai puh. 020 692 444.

Espoon työväenopisto toivottaa rentouttavaa kesää opiskelijoilleen! 

Kurssihaku 

ja kurssille ilmoittautuminen
ilmonet.fi

linkki Nuortenkurssit.fi -sivustolle linkki Nettiopisto -sivustolle Linkki YKI-testiin linkki Opet oppii-sivustolle

Tilaa uusi uutiskirje! 26.6.2015
Sinulla on nyt mahdollisuus saada sähköpostiisi säännöllisesti tietoa Espoon työväenopiston ajankohtaisista asioista!
Espoon työväenopiston syksyn 2015 opinto-ohjelma on jo netissä 24.6.2015
Voit jo nyt tutustua opinto-ohjelmaan pdf-muodossa. Syksyn 2015 kurssit on julkaistu www.ilmonet.fi

Uutiset

RSS
 • Sonia Pérez Alemán Espoon työväenopistosta esitteli nuorten toimintaa Kansalais- ja työväenopistojen liiton seminaarissa Helsingissä perjantaina 5.6.2015. Tilaisuudessa kerrottiin nuorten aktivoimiseen liittyvästä Young One's -hankkeesta ja siinä tehdyistä toimenpiteistä.
 • Oletko lapsen kanssa kotona ja haluat opiskella suomen kieltä? Haku syksyn 2015 kotona lasta hoitavien vanhempien suomen kielen kursseille on alkanut.
 • Espoon työväenopiston neljän opettajan tiimi on lähdössä Kosovoon kouluttamaan paikallisia opettajia tietoteknisissä valmiuksissa ja tietokoneen käytössä opetuksessa. Kosovossa valmennetaan paikallisia opettajia tietotekniikan maailmaan saloihin. Hanke on osa Omnian Kosovon koulutusvientiprojektia, jossa Espoon työväenopiston henkilökunta toimii asiantuntijakouluttajina.
 • Espoon työväenopisto sai Opetushallituksen laatu- ja kehittämisavustusta Young Ones –hankkeelle vuosille 2014–2015. Hankkeen avulla opisto haluaa kehittää koulutustarjontaansa nuorille ja luoda yhteistyöverkostoa nuorisotoimijoiden kanssa.
  Hankkeen yksi tärkeä osa-alue oli tutkimus, jonka avulla saimme tietoa siitä, millaisia nuorisoryhmiä on, mikä heitä yhdistää ja mikä ryhmiä erottaa. Lisäksi tavoitteemme oli selvittää nuorisoryhmien todelliset koulutustarpeet ja -asenteet.
 • Espoon työväenopiston maahanmuuttajakuoro esiintyi seminaarissa.
Julkaistu 18.2.2013 klo 16.29 , päivitetty 18.6.2015 klo 11.17

Aihealue:
 • Aikuiskoulutus, 
 • Kansalaisopistot, 
 • Työväenopistot, 
 • Opetus