Espoon työväenopisto

Olemme Suomen toiseksi suurin vapaan sivistystyön oppilaitos. Edistämme espoolaisten aikuisten omaehtoista oppimista asiakaslähtöisesti elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta.

Kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Toimimme eri puolilla Espoota, viidessä eri aluekeskuksessa. Vapaan sivistystyön ohjaavia periaatteita ovat ihmisten monipuolinen kehittyminen, moniarvoisuus, kestävä kehitys, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Espoon työväenopisto on osa Aikuisten oppimispalveluja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa 1.1.2015 alkaen. OKKA-säätiön hallitus myönsi Espoon työväenopistolle 10.12.2014 kestävän kehityksen sertifikaatin.

Tervetuloa oppimaan!

Kurssihaku 
ja kurssille ilmoittautuminen
ilmonet.fi

linkki Nettiopisto -sivustolle Linkki YKI-testiin linkki Opet oppii-sivustolle linkki Nuortenkurssit.fi -sivustolle

Haluatko nau'uttaa sirkkeliä? Suuntaa Suomenojalle! 25.3.2015
Helsingin Sanomat julkaisi 25.3.2015 jutun Espoon työväenopiston Nikkariverstaasta. Artikkelissa esitellään Nikkariverstaan toimintaa. Opiskelijat ja ohjaajat kertovat tarkemmin työn alla olevista projekteista.
Vaalikeittiö Espoon työväenopistossa 17.3.2015 18.3.2015
Tilaisuuteen oli kutsuttu eduskuntavaaliehdokkaat kuudesta viime eduskuntavaalien suurimmasta puolueesta sekä aikuisia maahanmuuttajaopiskelijoita.

Uutiset

RSS
 • Ministeri Krista Kiuru vieraili Tammiseminaarissa perjantaina 30.1.2015 kertomassa vapaan sivistystyön ajankohtaisia kuulumisia.
  Ministeri Kiuru korosti osaamisen merkitystä yhteiskunnassa, osaaminen on keskeinen osa kasvun ja työllistymisen edistäjä. Työuria pidentää työn mielekkyys, terveys ja työn ilmapiiri.
 • Kansalaisopistojen liiton järjestämä Tammiseminaari pidetään torstaina ja perjantaina 29.-30.1.2015 Tampereen seudun työväenopistossa, Sampolassa. Samalla juhlistetaan aikuiskasvatusta, jota on järjestetty kansalaisopistoissa Suomessa jo 115 vuoden ajan!
 • Vapaalla sivistystyöllä on erityinen tehtävä hyvän elämän ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Kestävän kehityksen edistäminen kuuluu sen tehtäviin jo lainsäädännönkin perusteella, muistutti Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen suunnittelupäällikkö Erkka Laininen Espoon työväenopiston opettajakokouksessa.
 • Espoon työväenopisto on osa Aikuisten oppimispalveluita Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa 1.1.2015 alkaen. Neljä aikuiskoulutusorganisaatiota yhdistyvät uuteen yhteenliittymään: Espoon työväenopiston suomenkielinen toiminta, Espoon aikuislukio, koulutuskuntayhtymä Omnian aikuisopisto ja oppisopimustoimisto.
 • OKKA-säätiön hallitus myönsi Espoon työväenopistolle 10.12.2014 kestävän kehityksen sertifikaatin. Valmistelutyötä tehtiin vuoden verran ja lopputuloksena oli kattava selvitys opiston kestävän kehityksen toiminnasta.

Tapahtumat

RSS
 • Eräretkeilyn perusteet
  8.4.2015 klo 18.00
  Kurssi kaikille luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille, myös perheen nuorisolle. Kurssi koostuu kahdesta luentokerrasta luokassa sekä yön yli retkestä Nuuksiossa.
 • Kevätkonsertti 12.4.
  12.4.2015 klo 15.00
  Tuomarilan kuoro esiintyy
 • Tunnista Suomen kalalajit
  13.4.2015 klo 17.30
 • Globaalin ympäristökriisin ja niukkuuden maailmassa tarvitaan uudenlaisia ajattelun ja toiminnan työkaluja. Kurssilla käymme pelotta päin monimutkaisia ongelmia ja paloittelemme ne ihmisen kokoisiksi haasteiksi.
 • Retkeily on hauskaa, kun tietää mitä eläimiä lähistöllä liikkuu. Jälkien perusteella voi päätellä monia asioita eläinten käyttäytymisestä, elintavoista ja ravinnosta.
Julkaistu 18.2.2013 klo 16.29 , päivitetty 6.3.2015 klo 14.35

Aihealue:
 • Aikuiskoulutus, 
 • Kansalaisopistot, 
 • Työväenopistot, 
 • Opetus