Toimeentulotuki

Jos asut vakituisesti Espoossa, ja mikäli ansiotyöstä tai esimerkiksi työttömyysturvasta ja asumistuesta saamasi tulot eivät riitä välttämättömiin menoihin, voit hakea toimeentulotukea verkossa. Ennen toimeentulotuen myöntämistä selvitetään mahdollisuutesi saada toimeentulo muulla tavoin. Toimeentulotuki on tarkoitettu vain tilapäiseksi tueksi.

Hae toimeentulotukea verkossa

Ennen kuin haet toimeentulotukea, tarkista toimeentulotuen saamisen edellytykset sekä arvioi toimeentulotukilaskurilla mahdollisuutesi saada tukea.

Jätä toimeentulotukihakemus verkossa. Verkossa voit lisäksi seurata toimeentulotukihakemuksen käsittelyä ja tuen maksutietoja. Saat lisäselvityspyynnöt ja toimeentulotuen päätökset sähköisesti, mikäli valitset asiointikanavaksesi verkkopalvelun.

Toimeentulotukihakemustasi ei käsitellä ilman pyydettyjä liitteitä tai niihin annettuja selvityksiä. Mikäli olet jo hakenut toimeentulotukea, tarkista saamastasi päätöksestä seuraavassa hakemuksessa tarvittavat liitteet. Lista ensimmäisessä toimeentulotukihakemuksessa tarvittavista liitteistä löytyy täältä.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta verkkopalvelun käyttöön, voit hakea toimeentulotukea kirjallisesti lomakkeella.

Toimeentulotuen käsittelyaika

Toimeentulotukipäätös tehdään seitsemän työpäivän aikana, mikäli hakemuksessasi on kaikki päätöksenteossa tarvittavat liitteet ja selvitykset. Tutustu toimeentulotuen keskimääräisiin käsittelyaikoihin Espoossa.

Kaikki toimeentulotukiasiat verkossa 29.5.2015
Muistathan, että toimeentulotukea haetaan verkossa. Myös hakemuksen käsittelyä ja tuen maksutietoja seuraat kätevästi verkossa.

Uutiset

RSS

Toimeentulotuen myöntämisperusteet

Julkaistu 4.1.2012 klo 13.02 , päivitetty 14.7.2015 klo 15.46

Aihealue:
  • Toimeentulotuki