Toimeentulotuki

Jos asut vakituisesti Espoossa, ja mikäli ansiotyöstä tai esimerkiksi työttömyysturvasta ja asumistuesta saamasi tulot eivät riitä välttämättömiin menoihin, voit hakea toimeentulotukea verkossa. Ennen toimeentulotuen myöntämistä selvitetään mahdollisuutesi saada toimeentulo muulla tavoin. Toimeentulotuki on tarkoitettu vain tilapäiseksi tueksi.

Hae toimeentulotukea verkossa

Ennen kuin haet toimeentulotukea, tarkista toimeentulotuen myöntämiseperusteet ja arvioi toimeentulotukilaskurilla mahdollisuutesi saada tukea.

Jätä toimeentulotukihakemus verkossa. Verkossa voit lisäksi seurata toimeentulotukihakemuksen käsittelyä ja tuen maksutietoja. Saat lisäselvityspyynnöt ja toimeentulotuen päätökset sähköisesti, mikäli valitset asiointikanavaksesi verkkopalvelun.

Toimeentulotukihakemustasi ei käsitellä ilman pyydettyjä liitteitä tai niihin annettuja selvityksiä. Mikäli olet jo hakenut toimeentulotukea, tarkista saamastasi päätöksestä seuraavassa hakemuksessa tarvittavat liitteet. Lista ensimmäisessä toimeentulotukihakemuksessa tarvittavista liitteistä löytyy täältä.

Jos et voi käyttää verkkopalveluavoi hakea toimeentulotukea paperilomakkeella.

Toimeentulotukihakemusten käsittelyaika

Toimeentulotukipäätös tehdään seitsemän työpäivän aikana, mikäli hakemuksessasi on kaikki päätöksenteossa tarvittavat liitteet ja selvitykset. Tutustu toimeentulotukihakemusten keskimääräisiin käsittelyaikoihin Espoossa.

Perustoimeentulotuen maksaminen siirtyy Kelalle 1.1.2017 14.4.2016
Vuoden 2016 loppuun saakka voit hoitaa kaikki toimeentulotukeen liittyvät asiat Espoon verkkopalvelussa tai sosiaalipalvelutoimistoissa. Vuoden 2017 alussa perustoimeentulotuen maksaminen siirtyy Kelan hoidettavaksi.

Uutiset

RSS
  • Pohjoisen aikuissosiaalityön toimistossa alkaa remontti torstaina 15. syyskuuta. Remontin takia toimiston palveluneuvonta ilman ajanvarausta on kiinni 15.9. alkaen. Muutokset koskevat ainoastaan pohjoisen aikuissosiaalityön asiakkaita.
  • Sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmää on uudistettu, jotta se palvelisi entistä paremmin sekä asiakkaiden että työntekijöiden tarpeita. Uudistettu järjestelmä otetaan käyttöön 17.11.2015. Muutamien ensimmäisten viikkojen aikana asiakaspalvelu voi olla hieman hitaampaa.
  • Tieto Oyj palkitsi perjantaina 28.8.2015 Espoon vuoden 2015 Tietoteko-kilpailussa. Espoo palkittiin sosiaalipalvelut-kategoriassa.
  • Muistathan, että toimeentulotukea haetaan verkossa. Myös hakemuksen käsittelyä ja tuen maksutietoja seuraat kätevästi verkossa.
  • Espoon Työhönvalmennuskeskuksen fillaripajalla kunnostettuja polkupyöriä luovutetaan toimeentulotukea saaville asiakkaille 6.5.2015 alkaen. Polkupyörän lunastukseen tarvitaan polkupyörien luovutuslomake Espoon Työhönvalmennuskeskuksesta.
Julkaistu 4.1.2012 klo 13.02 , päivitetty 9.5.2016 klo 14.51

Aihealue:
  • Toimeentulotuki