Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö auttaa, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa arjessa pärjäämiseen tai tukea hankalassa elämäntilanteessa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet työtön tai asunnoton tai tarvitset apua elämänhallintaan, perhesuhteisiin tai päihteisiin liittyvissä asioissa.  Etsitään yhdessä ratkaisuja. 

 

Näin saat yhteyden meihin

Soita meille arkisin klo 8–9 puh. 09 816 45000. Käytössämme on takaisinsoitto. Soitamme sinulle saman päivän aikana takaisin. Yritämme tavoittaa sinua kolme kertaa.

Jos asiasi on kiireellinen, voit tulla palveluneuvontaamme osoitteeseen Komentajankatu 5 C. Palveluneuvonnassa pääset keskustelemaan sosiaaliohjaajan kanssa ilman ajanvarausta. Neuvonta on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12–14 ja toimii jonotusnumeroilla.

Yleistä neuvontaa kaupungin ja yhteistyökumppaneiden palveluista tarjoamme tiistaisin ja torstaisin.

Näin asiakkuutesi alkaa

Soita, tule käymään paikan päällä tai laita kirjallinen hakemus, niin asioidesi selvittäminen alkaa. Arvioimme yhdessä, millaisin keinoin ja palveluin tilannettasi voidaan parantaa. Asiakkuutesi jatkuu niin pitkään kuin on tarpeen. Joskus asioiden selvittely alkaa siitä, että sosiaalitoimeen tulee jonkun muun tekemä huoli-ilmoitus.

Sosiaalityötä

Sosiaalityön tavoitteena on ehkäistä, vähentää ja poistaa sosiaalisia ongelmia. Teemme kanssasi suunnitelman, jossa otetaan huomioon kokonaistilanteesi, vahvuutesi ja haasteesi ja asetetaan työskentelyn tavoitteet. Sosiaalityötä voidaan tehdä itsenäisenä palveluna tai osana muita palveluja.

Sosiaaliohjausta

Sosiaaliohjaus on tavoitteellista työtä, jonka tapa ja intensiteetti määrittyy tarpeidesi mukaan. Sosiaaliohjaaja koordinoi, järjestää, ohjaa, tukee ja arvioi toimintaa. Pyrimme auttamaan sinua arjen sujumisessa, vahvistamaan toimintakykyäsi ja tukemaan osallisuuttasi.

Tiivistä tukea

Toisinaan tarvitaan tiivistä ohjausta ja neuvontaa, että pääsee ja kiinnittyy tarpeellisiin palveluihin ja toimintoihin. Meillä on erilaisia palvelupaketteja esimerkiksi työllisyyteen ja taloudenhallintaan ja nuorille asiakkaille myös elämänhallintaan ja itsenäistymiseen liittyen. Tapaat sosiaaliohjaajan säännöllisesti ja etenette yhdessä kohti päämäärää.

Sähköinen asiointi aikuissosiaalityössä

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea verkossa. Palvelussa näet myös hakemuksesi käsittelytilanteen, päätöksen ja tuen maksutiedot.

Voit pyytää työntekijääsi perustamaan sinulle sähköisen OmaVerkoston, johon voi kuulua lisäksesi oma työntekijäsi, muita ammattilaisia ja läheisiäsi. OmaVerkostossa voi lähettää viestejä tietoturvallisesti kaikille verkoston jäsenille. Palveluun kirjaudut verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

OmaPolku -verkkopalvelussa voit pitää oman työntekijäsi ajan tasalla sopimistanne asioista. Sovit yhdessä työntekijäsi kanssa miten ja missä asioissa käytät palvelua.

Mielekästä tekemistä

Autamme sinua löytä­mään polkuja mielekkääseen arjen tekemiseen. Ota yhteyttä, jos et ole työssä tai koulutuksessa tai kaipaat muutosta elämääsi. Lähdetään kartoitta­maan tilannetta ja käynnistämään jatkopolkuja, ryhmässä tai yksilöllisesti työskennellen.

Apua asumisen ongelmiin

Oletko asunnoton, saamassa häädön, onko sinulle kertynyt vuokravelkaa tai onko vaikeuksia saada vuokra maksettua? Onko sinulla muita haasteita asumiseen liittyen? Ota meihin yhteyttä, mieluummin varhaisessa vaiheessa kuin viime tipassa. Mietitään yhdessä, mitä olisi tehtävissä.

Apua työllistymiseen

Oletko ilman töitä? Myös sosiaalitoimessa syvennytään työllistymisen kysymysten äärelle. Voimme selvittää kanssasi työllistymiseesi liittyviä toiveita, tavoitteita ja haasteita ja olla apuna suunnittelemassa työllisyyteen liittyvää jatkopolkua. Teemme tarvittaessa yhteistyötä muiden toimijoiden, kuten työllisyyspalveluiden kanssa.

Kun arki kaatuu päälle

Ota meihin yhteyttä, mietitään ja keksitään yhdessä ratkaisuja. Tilanteesi ja tarpeidesi mukaan sosiaalityöntekijämme ja sosiaaliohjaajamme auttavat sinua saamaan arjen paremmin haltuun.

Tukea kriisitilanteissa

Sosiaalityöntekijämme ja sosiaaliohjaajamme tukevat sinua ja auttavat pääsemään elämässä eteenpäin. Ota yhteyttä!

Sosiaali- ja kriisipäivystyksestä saat akuuttia kriisi- ja sosiaaliapua ympäri vuorokauden numerossa 09 816 42439.  

Oletko huolissasi päihteiden käytöstä?

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä? Ongelmana alkoholi, huumeet tai lääkkeet? Voimme auttaa hoitoon tai kuntoutukseen pääsemisessä.

Apua peliriippuvuuteen

Viekö pelaaminen sinulta tai läheiseltäsi liikaa aikaa tai rahaa? Ota yhteyttä niin selvitetään, miten voisimme auttaa. Meillä on ongelmapelaajille esimerkiksi omaa ryhmätoimintaa.

Tukea taloudenhallintaan

Tuntuuko, etteivät rahasi riitä? Tarjoamme apua rahavaikeuksien selvittämiseen, esimerkiksi jos sinulla on vuokravelkaa tai olet ylivelkaantunut. Teemme tarvittaessa yhteistyötä muiden toimijoiden ja järjestöjen kanssa.