Luontoretket

Ympäristökeskus järjestää luontoretkiä parhaimpiin espoolaisiin luontokohteisiin. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retkitarjonnasta löytyy niin aikuisille suunnattuja tietopainotteisia retkiä kuin lasten ehdoilla eteneviä toiminnallisia perheretkiä.

Espoossa on jäljellä vielä paljon arvokasta luontoa, johon luontoretket tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua. Kaikki retket ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Retkipaikat on valittu niin, että niille pääsee myös julkisilla liikennevälineillä.

Vuoden 2016 retket alkavat linturetkillä huhtikuussa. Tiedot Espoon luontoretkistä päivitetään tälle sivulle maaliskuun aikana. 

Koko pääkaupunkiseudun luontoretkitarjonnan löydät kuntien yhteisestä luontoretkikalenterista, joka on huhtikuun alusta eteenpäin noudettavissa Villa Elfvikin luontotalosta, ympäristökeskuksesta ja yhteispalvelupisteistä. Myös joissakin kirjastoissa kalenteria on jaossa.

Espoon ympäristökeskuksen luontoretket

RSS
 • Mitä Laajalahdella tapahtuu öisin? Lähdemme etsimään merkkejä lepakoista.
 • Villa Elfvikin keijukoulu
  5.6.2016 klo 10.30
  Koko perheen luontoretkellä kuljetaan lasten ehdoilla. Tämä retki sopii myös lastenvaunujen kanssa kulkeville.
 • Alkukesän lintuyö
  8.6.2016 klo 18.30
  Villa Elfvikin ystävien perinteinen tapahtuma alkaa maksuttomalla lasten luontoretkellä klo 18.30. Maksullinen ohjelma alkaa klo 20. Luvassa musiikkia, leikkimielinen lintuvisailu, arpajaiset, ruokailu ja lopuksi yölaulajaretket Laajalahden luonnonsuojelualueelle.
 • Retkellä tutustutaan kartanopuiston monimuotoiseen puustoon ja kiehtovaan historiaan. Vapaa pääsy.
 • Glimsinjoen kävely
  11.6.2016 klo 10.00
  Tervetuloa ympäristökeskuksen järjestämälle retkelle Glimsinjoen varteen.
Julkaistu 14.12.2011 klo 14.55 , päivitetty 29.2.2016 klo 13.40

Aihealue:
 • Luonto- ja ulkoilureitit, 
 • Luonto