Luontoretket

Ympäristökeskus järjestää luontoretkiä parhaimpiin espoolaisiin luontokohteisiin. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retkitarjonnasta löytyy niin aikuisille suunnattuja tietopainotteisia retkiä kuin lasten ehdoilla eteneviä toiminnallisia perheretkiä.

Espoossa on jäljellä vielä paljon arvokasta luontoa, johon luontoretket tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua. Kaikki retket ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Retkipaikat on valittu niin, että niille pääsee myös julkisilla liikennevälineillä.

Vuoden 2016 retket alkavat linturetkillä huhtikuussa. Tiedot Espoon luontoretkistä päivitetään tälle sivulle maaliskuun aikana. 

Koko pääkaupunkiseudun luontoretkitarjonnan löydät kuntien yhteisestä luontoretkikalenterista, joka on huhtikuun alusta eteenpäin noudettavissa Villa Elfvikin luontotalosta, ympäristökeskuksesta ja yhteispalvelupisteistä. Myös joissakin kirjastoissa kalenteria on jaossa.

Espoon ympäristökeskuksen luontoretket

RSS
 • Koko perheen toiminnallisella luontoretkellä kuljetaan lasten ehdoilla. Vapaa pääsy.
 • Uimavarusteet ja eväät mukaan. Retkellä kierretään Sorlammen luontopolku. Lähtö Nuuksion ulkoilumajalta.
 • Seikkailujen metsä
  3.7.2016 klo 10.30
  Koko perheen luontoretkellä kuljetaan lasten ehdoilla.
 • Keskuspuiston retki
  3.7.2016 klo 11.30
  Toiminnallinen retki lasten ehdoilla.
 • Metsämieli-harjoituksissa pysähdytään kuulostelemaan luonnon herättämiä myönteisiä tunteita ja ajatuksia. Harjoitukset syventävät itsetuntemusta, taltuttavat stressiä, virkistävät ja antavat voimavaroja. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.6.2016. Vapaa pääsy!
Julkaistu 14.12.2011 klo 14.55 , päivitetty 29.2.2016 klo 13.40

Aihealue:
 • Luonto- ja ulkoilureitit, 
 • Luonto