Elävä kaupunkikulttuuri

Elävä kaupunkikulttuuri syntyy yhteisessä kaupunkiympäristössä, jossa ihmiset, ideat ja kulttuuriset sisällöt risteävät. Tapahtuma- ja kulttuuripalveluissa toteutamme projekteja ja mahdollistamme tapahtumia, joiden kautta lisäämme kaupunkilaisten mahdollisuutta osallistua yhteisen ympäristömme elävöittämiseen ja siinä viihtymiseen.

Espoossa voi kohdata taidetta ja kulttuuria myös tuttujen kulttuuritilojen ulkopuolella. Kadulla voi huomata katutaideteoksia alikulkutunneleissa tai talojen seinillä. Lähipuistosta saattaa kajahtaa konsertti tai sirkusesitys. Kaupunkilaisten itse toteuttamissa tapahtumissa näkee paikallista kulttuuria ja osaamista. 

Tällä sivulla kerromme ajankohtaisista projekteista. Tervetuloa tutustumaan kaupunkiympäristössämme tapahtuviin taide- ja kulttuurielämyksiin! 

BONGAA KATUSIRKUSTA LÄHIKULMILLA

Pysähdy matkallasi nauttimaan katusirkuksesta, joka vie sinut matkalle! Esitykset ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Kiertueen koordinoi Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

Clunker Circus: L'Avventura - Seikkailu

Kiertueaikataulu:
to 28.7. klo 14.00 Espoon torin ulkoalue, Espoon keskus 
pe 29.7. klo 13.00 Kalajärven palvelukeskuksen ulkoalue, Kalajärvi
pe 5.8. klo 14.00 Tuohistanhuan puisto, Viherlaakso
to 11.8. klo 14.00 Kilon koulun piha-alue, Kilo
pe 12.8. klo 14.00 Rinnekodin ulkoalue, Lakisto
to 18.8. klo 14.00 Kauppakeskus Lippulaivan ulkoalue, Espoonlahti
pe 19.8. klo 14.00 Kylätalo Palttinan piha, Kauklahti
la 27.8. klo 17.30 Espoo-päivänä, Espoon torin ulkoalue, Espoon keskus
la 3.9. klo 11.00 Ala-Kivenlahden tori, Kivenlahti

Vasta valmistunut katusirkusesitys vie kaikenikäiset mukaan seikkailuun! Akrobatian, liikkeen ja visuaalisen komiikan keinoin etenevää seikkailua rytmittää musiikki, joka vaihtuu tilojen ja tunnelmien mukana klassisesta jazziin ja koneellisiin rytmeihin.

Sirkustaiteilijat Jori ja Rasmus kutsuvat katsojat mukaan seikkailuun, joka syntyy pienistä asioista lavalla ja katsojien mielissä. Seikkailu alkaa, kun tyhjään lattiaan piirtyy viiva ja jatkuva muutos käynnistyy. Maisema muuttuu ja perspektiivi vaihtuu katsojien edessä jatkuvasti. Tilat ja tasot syntyvät, asioita ilmestyy ja katoaa ja esiintyjät yrittävät pysyä mukana seikkailussa. Jori ja Rasmus siirtyvät tilasta toiseen ja eri perspektiiviin kuin vanhassa tietokonepelissä.  Lisätietoa ryhmästä ja esityksestä.


 

Julkaistu 29.4.2015 klo 10.22 , päivitetty 17.8.2016 klo 15.38