Elävä kaupunkikulttuuri

Elävä kaupunkikulttuuri syntyy yhteisessä kaupunkiympäristössä, jossa ihmiset, ideat ja kulttuuriset sisällöt risteävät. Tapahtuma- ja kulttuuripalveluissa toteutamme projekteja ja mahdollistamme tapahtumia, joiden kautta lisäämme kaupunkilaisten mahdollisuutta osallistua yhteisen ympäristömme elävöittämiseen ja siinä viihtymiseen.

Espoossa voi kohdata taidetta ja kulttuuria myös tuttujen kulttuuritilojen ulkopuolella. Kadulla voi huomata katutaideteoksia alikulkutunneleissa tai talojen seinillä. Lähipuistosta saattaa kajahtaa konsertti tai sirkuesesitys. Kaupunkilaisten itse toteuttamissa tapahtumissa näkee paikallista kulttuuria ja osaamista. 

Tällä sivulla kerromme ajankohtaisista projekteista. Tervetuloa tutustumaan kaupunkiympäristössämme tapahtuvaaan taide- ja kulttuurielämyksiin! 
 

LISÄÄ KATUTAIDETTA ESPOOSEEN

Karakallion ostoskeskus saa iloista väriä seinäänsä toukokuun viimeisellä viikolla, kun kaupunkilaiset suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä taiteilija Salla Ikosen kanssa katutaideteoksen. 

Teosta työstetään useissa työpajoissa, joista ensimmäiset pidettiin toukokuun alussa harjoitteluseinällä Karakallion koulun oppilaiden kanssa treenaten värien käyttöä ja suunnitellen tulevaa teosta. Palvelutalossa puolestaan pidettiin hauska ja kaikille avoin ideointityöpaja. 

Tule mukaan tekemään yhteistä teosta! Laita kalenteriin seuraavat kaikille avoimet päivät: 

Ma 23.5. klo 17-18 Karatalossa ideontitapaaminen
Ti 24.5. klo 17-19 Karakallion ostoskeskuksella maalausta
Ke 25.5. klo 17-19 Karakallion ostoskeskuksella maalausta
La 28.5. klo 12-15 Karakallion ostoskeskuksella maalauksen viimeistelyä

Taiteilija Salla Ikonen luonnostelee valmiin teoksen ideoiden pohjalta ja vastaa projektin ohjaamisesta. Projekti toteutetaan yhdessä tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja Karakallio-Seuran kanssa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään yhteistä taideteosta!

Projektin ohjauksesta vastaava taiteilija Salla Ikonen näytti kuinka kynäruiskulla saa tehtyä hyvin tarkkaa työtä harjoitteluseinällä. Karakalliossa 11.5.2016.
Harjoitteluseinällä värien treenausta ja suunnittelua Karakallion koulun oppilaiden johdolla 11.5.2016.

 URBANPROJECT MINI -LASTENTAPAHTUMASARJA ERI PUOLILLA KAUPUNKIA


Lasten oma tapahtumasarja kiertää kesän ajan seitsemässä eri asukaspuistossa sekä Pikku-Aurorassa. Luvassa neulegraffiteja, sirkusta, musiikkia, maalausta ja muita katukulttuurielämyksiä! Poimi talteen kiertuepäivämäärät, kaikkien tapahtumien kellonajat ovat 10-13:

ti 21.6. Kivenlahden asukaspuisto
ke 22.6. Hiirisuon asukaspuisto

ma 4.7. Pisan asukaspuisto
ti 19.7. Matinkylän asukaspuisto
ke 20.7. Kylätalo Palttina
ti 26.7. Taidetalo Pikku-Aurora
ke 27.7. Taidetalo Pikku-Aurora

ti 2.8. Karakallion asukaspuisto
ke 3.8. Suvelan asukaspuisto

 

Julkaistu 29.4.2015 klo 10.22 , päivitetty 23.5.2016 klo 17.35