Elävä kaupunkikulttuuri

Elävä kaupunkikulttuuri syntyy yhteisessä kaupunkiympäristössä, jossa ihmiset, ideat ja kulttuuriset sisällöt risteävät. Tapahtuma- ja kulttuuripalveluissa toteutamme projekteja ja mahdollistamme tapahtumia, joiden kautta lisäämme kaupunkilaisten mahdollisuutta osallistua yhteisen ympäristömme elävöittämiseen ja siinä viihtymiseen.

Espoossa voi kohdata taidetta ja kulttuuria myös tuttujen kulttuuritilojen ulkopuolella. Kadulla voi huomata katutaideteoksia alikulkutunneleissa tai talojen seinillä. Lähipuistosta saattaa kajahtaa konsertti tai sirkusesitys. Kaupunkilaisten itse toteuttamissa tapahtumissa näkee paikallista kulttuuria ja osaamista. 

Tällä sivulla kerromme ajankohtaisista projekteista. Tervetuloa tutustumaan kaupunkiympäristössämme tapahtuviin taide- ja kulttuurielämyksiin! 


SKIDIEN KAUPUNKIKESÄ ERI PUOLILLA ESPOOTA

Ihana kaupunkikesä odottaa lapsia. Katukulttuuritapahtuma urbanproject mini kiertää kesän ajan eri puolilla Espoota. Lasten oma tapahtuma sisältää tekstiiligraffiteja, katutaidetta, sirkusta ja jammailua menevän musiikin tahtiin.

Tule tapaamaan kavereita ja nauttimaan kesästä! 
Poimi talteen kiertuepäivämäärät:

urbanproject mini -lastentapahtuma

Joka päivä klo 10-13

ti 21.6. Kivenlahden asukaspuisto
ke 22.6. Hiirisuon asukaspuisto

ma 4.7. Pisan asukaspuisto
ti 19.7. Matinkylän asukaspuisto
ke 20.7. Kylätalo Palttina
ti 26.7. Taidetalo Pikku-Aurora
ke 27.7. Taidetalo Pikku-Aurora

ti 2.8. Karakallion asukaspuisto
ke 3.8. Suvelan asukaspuisto

Vapaa pääsy!


BONGAA KATUSIRKUSTA LÄHIKULMILLA

Pysähdy matkallasi nauttimaan katusirkuksesta, joka vie sinut matkalle! Esitykset ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Kiertueen koordinoi Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

Clunker Circus: L'Avventura - Seikkailu

Kiertueaikataulu:
to 28.7. klo 14.00 Espoon torin ulkoalue, Espoon keskus 
pe 29.7. klo 13.00 Kalajärven palvelukeskuksen ulkoalue, Kalajärvi
to 4.8. klo 14.00 Kauppakeskus Lippulaivan ulkoalue, Espoonlahti
pe 5.8. klo 14.00 Tuohistanhuan puisto, Viherlaakso
to 11.8. klo 14.00 Kilon koulun parkkialue, Kilo
pe 12.8. klo 14.00 Rinnekodin ulkoalue, Lakisto
pe 19.8. klo 14.00 Kylätalo Palttinan piha, Kauklahti
la 27.8. klo 17.30 Espoo-päivänä, Espoon torin ulkoalue, Espoon keskus
la 3.9. klo 11.00 Ala-Kivenlahden tori, Kivenlahti

Vasta valmistunut katusirkusesitys vie kaikenikäiset mukaan seikkailuun! Akrobatian, liikkeen ja visuaalisen komiikan keinoin etenevää seikkailua rytmittää musiikki, joka vaihtuu tilojen ja tunnelmien mukana klassisesta jazziin ja koneellisiin rytmeihin.

Sirkustaiteilijat Jori ja Rasmus kutsuvat katsojat mukaan seikkailuun, joka syntyy pienistä asioista lavalla ja katsojien mielissä. Seikkailu alkaa, kun tyhjään lattiaan piirtyy viiva ja jatkuva muutos käynnistyy. Maisema muuttuu ja perspektiivi vaihtuu katsojien edessä jatkuvasti. Tilat ja tasot syntyvät, asioita ilmestyy ja katoaa ja esiintyjät yrittävät pysyä mukana seikkailussa. Jori ja Rasmus siirtyvät tilasta toiseen ja eri perspektiiviin kuin vanhassa tietokonepelissä.  Lisätietoa ryhmästä ja esityksestä.


LISÄÄ KATUTAIDETTA ESPOOSEEN


Karakallio sai oman muraalin toukokuun viimeisellä viikolla, kun kaupunkilaiset suunnittelivat ja toteuttivat värikkään seinämaalauksen yhdessä taiteilija Salla Ikosen kanssa.

Teosta työstettiin koko kevään ajan erilaisissa työpajoissa, kuten Karakallion koulun oppilaiden ja palvelutalon asukkaiden kanssa sekä kaikille avoimissa suunnittelupajoissa.

Viikon ajan kestänyt maalausurakka huipentui lauantaina 28.5. Karakallio-Seuran järjestämään yhteiseen kaupunkijuhlaan Karakallion torilla. Taideteoksen suunnitteluun ja maalaukseen osallistui 3-vuotiaista senioreihin. 

Projektin toteutti Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Karakallio-Seuran kanssa.

Projektin ohjauksesta vastaava taiteilija Salla Ikonen näytti kuinka kynäruiskulla saa tehtyä hyvin tarkkaa työtä harjoitteluseinällä. Karakalliossa 11.5.2016.
Harjoitteluseinällä värien treenausta ja suunnittelua Karakallion koulun oppilaiden johdolla 11.5.2016.

  

Katusirkusta: Clunker Circus: L'Avventura - Seikkailu 28.7.2016 klo 14.00
Vasta valmistunut katusirkusesitys L'Avventura vie kaikenikäiset mukaan seikkailuun ensimmäisen kerran to 28.7. klo 14 Espoon torilla!

Uutiset

RSS
  • Millaisessa hotellissa ötökät voisivat asua? Entä miten tehdään kaunis kukkaseppele tai neulegraffiti? Kerhot, jamit ja kaverit kutsuvat lapset nauttimaan kesästä kauniissa miljöössä. Pikku-Auroran kesäpiha ja eri puolilla Espoota järjestettävä katukulttuuritapahtuma riemastuttavat raikkaalla ja kiinnostavalla tekemisellä.

Tapahtumat

RSS
Julkaistu 29.4.2015 klo 10.22 , päivitetty 5.7.2016 klo 11.54