Kaikukortti

Kiinnostaako kulttuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Kaikukortti-toiminnan tavoitteena on parantaa kaikkien mahdollisuuksia nauttia taiteesta ja kulttuurista varallisuudesta riippumatta. Kaikukortilla voi käydä Espoossa maksutta festivaaleilla, konserteissa, teattereissa tai museoissa. 

Kenelle Kaikukortti on tarkoitettu?

Kaikukortti on tarkoitettu Kaikukortti-verkostossa mukana olevien espoolaisten sosiaali- ja terveysalan yhteisöjen aikuisille tai 16 vuotta täyttäneille asiakkaille, jotka kokevat olevansa taloudellisesti tiukassa tilanteessa. 

Kaikukortti-verkoston sosiaali- ja terveysalan toimijat 2016

Eteläinen aikuissosiaalityö
Espoon Kipinä
Espoon Klubitalo
Espoon Mielenterveysyhdistys EMY ry
Espoon työvoiman palvelukeskus
Lapsiperheiden perhetyö
Maahanmuuttajapalvelut
Maahanmuuttajapalvelut, In Espoo
Asukastila Kivenkolo
Neppersin huoltokoti
Nuorten jälkihuolto
Olarinluoman vastaanottokoti 
Pohjoinen aikuissosiaalityö
Sepänkylän tukiasuntola
Soukan työkeskus
Talous- ja velkaneuvonta
Työhönvalmennuskeskus
Valtakunnallinen Verso ry
Vamos Espoo

Miten Kaikukortin saa?

Kaikukortti pitää hakea paikan päältä yllä olevien sosiaali- ja terveysalan toimijoiden toimitiloista. Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta. Kortin saamisen yhteydessä ei tarvitse todistaa omia tuloja. Kaikukortti on henkilökohtainen ja maksuton ja voimassa vuoden myöntämispäivästä lähtien. 

Mihin Kaikukortilla pääsee?

Kortilla pääsee maksutta Kaikukortti-verkostoon kuuluvien kulttuuritoimijoiden tilaisuuksiin. Kortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös perheen alle 16-vuotiaille lapsille silloin, kun he osallistuvat yhdessä kortinhaltijan kanssa. Mukana on 23 espoolaista kulttuuritoimijaa ja suuri osa niiden tarjonnasta. Rajaukset kerrotaan kulttuuritoimijoiden omilla verkkosivuilla. 

Kaikukortti-verkoston kulttuuritoimijat 2016

April Jazz -festivaali
Espoo Ciné 
Espoon Kaupunginteatteri 
Espoon kulttuurikeskus 
Gallen-Kallelan museo 
JuuriJuhla–RotFest
KannuKino
Karatalo
KinoTapiola
Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora
Näyttelykeskus WeeGee 
EMMA – Espoon modernin taiteen museo 
KAMU – Espoon kaupunginmuseo 
Helinä Rautavaaran museo 
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä 
Suomen Kellomuseo 
PianoEspoo-festivaali
Sellosali 
Talomuseo Glims 
Tanssiteatteri Glims & Gloms 
Tapiola Sinfonietta
Unga Teatern – lasten- ja nuorten teatteri 
Urkuyö ja Aaria 
Vindängen 
VocalEspoo

Levityssopimusten vuoksi Kaikukortin piirissä oleva elokuvatarjonta Kino Tapiolassa ja KannuKinossa on rajattua. Tarkista rajaukset toimijoiden verkkosivuilta. 

Miten Kaikukorttia käytetään?

Kaikukortti toimii samalla tavalla kuin opiskelija- tai eläkeläiskortti. Pääsyliput hankitaan kulttuuritoimijoiden omista lipunmyyntikanavista. Lippuja ei saa verkkokaupasta. Kaikukortti-lippuja saattaa olla esityksissä rajattu määrä. Ilmoita lippuvarausta tehdessäsi oman Kaikukorttisi numero. Varaudu myös näyttämään Kaikukorttiasi paikan päällä. Huomioithan, että jos ostat lipun kaupallisen lipunvälitystoimijan kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. 

Seuraksi vapaaehtoinen kulttuurikaveri 

Jos kaipaat seuraa tai tukea kulttuurivierailuun, voit pyytää mukaan myös vapaaehtoista kulttuurikaveria. Lisätietoa Kulttuurikaveri-toiminnasta: www.espoo.fi/kulttuurikaveri tai Espoon kulttuurikaverikoordinaattori p. 050 381 4033, kulttuurikaveri@espoo.fi.

Kaikukortti valtakunnallisesti 

Valtakunnallista Kaikukortti-toimintaa koordinoi Kulttuuria kaikille -palvelu opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Lisätiedot www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti.

Kaikukortti
Kuva Heidi-Hanna Karhu

Liitetiedostot

Julkaistu 6.5.2015 klo 14.04 , päivitetty 8.3.2016 klo 16.29

Aihealue:
  • Kulttuuri