Hyvinvointi ja terveys

Läheiset ihmissuhteet aktiivinen asenne, uteliaisuus ja optimismi vaikuttavat hyvinvointiimme, se on tieteellisesti todistettu. Myönteinen ja avoin elämänasenne pidentää ikää ihan oikeasti. Jos taas jatkuvasti ketuttaa, elinikä voi lyhentyä jopa 15 vuodella. Terveys on paljon enemmän kuin sairauden puuttumista; terveys lähtee siitä, miten suhtaudumme itseemme, läheisiimme ja ympäristöömme. Näitä taitoja me kaikki voimme oppia.

Elinvoimaa ikääntyville -liite: syys-joulukuun tietopaketti senioreille 23.9.2016
Tutustu aivojumppaan, turvallisen asumisen muistilistaan, hoiva-asumisen palveluseteliin ja uusiin lähibussilinjoihin. Mukana syksyn senioritapahtumat. Liite ilmestyy Länsiväylän välissä 24.9.2016 ja tulee irtopainoksena jakeluun myös kirjastoihin, yhteispalvelupisteisiin, seniorineuvontaan ja uimahalleihin.
Parisuhteen huikeat mahdollisuudet 8.11.2016 klo 17.00
Nyt on hyvä aika rakastaa! Älä anna kiireen ja turhien huolien estää lämmintä läheisyyttä, kiehtovaa vetovoimaa ja elämänvoimaista seksuaalisuutta. Voi hyvin -yleisöluennolla esiintyy psykologi, tietokirjailija Tony Dunderfelt. Vapaa pääsy.

Uutiset

RSS
 • Vammaisneuvosto on valinnut ESPIN – Espoon Invalidit ry:n vuoden 2016 esteettömäksi teoksi. Kunniamaininnan saivat Espoon Pursiseura EPS ry ja sen entinen toiminnanjohtaja Matti Nirkko sekä Helena Paimela Yritykset ja yhteisöt -sarjassa, ja Sari Hirvonen-Skarbö Kaupunki-sarjassa. Lämpimät onnittelut voittajille!
 • Lokakuussa 2018 sosiaali- ja terveyspalveluja voi saada nopeasti ja esteettömästi ympäri vuorokauden kaikkialla Suomessa. ODA-hankkeessa kehitettävä sähköinen sote-palvelukokonaisuus tuo yhteen potilas- ja asiakastietojärjestelmien tiedot, asiakkaan itse tallentamat tiedot sekä tietämyskannan, joka tekee päätelmiä näiden tietojen perusteella. Tietämyskannan toimittajaksi on valittu Kustannus Oy Duodecim.
 • Tämän vuoden Esteetön teko -kilpailuun jätettiin 16 eri ehdotusta. Palkinnonsaajat julkistetaan Espoo-päivänä 27.8.2016.
 • Alkavan kauden 2016-2017 liikuntakurssien vapaille paikoille voi edelleen ilmoittautua. Tarjolla on myös paljon sellaisia liikuntaryhmiä ja -tapahtumia, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
 • Tutustu uudistuvaan seniorineuvontaan, Seniori-Vamokseen ja muistineuvontaan. Mukana kesän senioritapahtumat. Liite ilmestyy Länsiväylän välissä 28.5.2016 ja tulee irtopainoksena jakeluun myös kirjastoihin, yhteispalvelupisteisiin, seniorineuvontaan ja uimahalleihin.

Tapahtumat

RSS
 • Miksi rokotetaan -yleisöluento
  24.10.2016 klo 17.30
  Tietoa influenssarokotuksista, lasten rokotusohjelmasta ja rokotuksin ehkäistävistä tartuntataudeista. Lisänä katsaus kaunokirjallisuuteen: tautisen hyviä romaaneja?
 • Syömishäiriöt – mistä on kyse -ensitietoluento on tietopaketti vanhemmille, ystäville ja muille läheisille. Luento on hyödyllinen myös ammattilaisille, jotka työssään mahdollisesti kohtaavat syömishäiriötä sairastavia.
Julkaistu 12.2.2012 klo 21.52 , päivitetty 30.12.2014 klo 10.37

Aihealue:
 • Apuvälineet, 
 • Terveysneuvonta, 
 • Terveys