Finnoo - uudenlainen merikaupunginosa

Finnoo rakentuu Etelä-Espooseen Länsiväylältä merenrantaan asti.

Sijaintinsa ja hyvien liikenneyhteyksien ansiosta alue tulee olemaan tuhansien asukkaiden koti ja työpaikka.

Kestävä kehitys ohjaa koko Finnoon toteutusta, mikä on havaittavissa energiaratkaisuissa ja materiaaleissa.

Asuinrakentaminen keskittyy neljään erilaiseen alueeseen: metrokeskukseen, Djupsundsbäckeniin ja Finnoonsatamaan sekä myöhemmin toteutuvaan pohjoisosan Finnoonkartanoon. Vehreät puistoväylät yhdistävät alueita. 

Länsimetron jatkon uusi metroasema sijoittuu Finnoon keskustaan, josta tulee korkeiden kerrostalojen rajaama alueen urbaani sydän. Myös viihtyisä kauppakeskus löytyy keskustasta. 

Yritysympäristöä räätälöidään metrokeskuksen läheisyyteen alueen pohjoisosaan.

Meren rantaan rakentuu Finnoonsataman marina-alue, jossa rantakerrostaloista avautuu näkymä venelaitureille ja saaristoon. Espoon suurin pienvenesatama toimii Finnoossa. Saaristolaivojen kyydissä pääsee satamasta kaupungin ulkoilusaariin.

Finnoon arvokas lintukosteikko säilytetään paitsi luonnon monimuotoisuuden myös virkistysarvojen takia.

Finnoon toteutus on alkanut pohjoisen pääkatuverkon rakentamisella. Katujen ja siltojen rakentaminen kestää 2015 loppuun. Asuntorakentaminen alueella alkaa 2016 ja on pääosiltaan valmis 2030-luvulla.

Uutiset

RSS

Tapahtumat

RSS
  • Rantojen puhdistustalkoot
    1.5.2016 klo 8.00
    Innostu, päätä talkoopäivä ja -paikka, kokoa kasaan talkooporukka ja kerää roskat rannalta hyvässä seurassa. Ilmoita talkoista kaupungille, niin saat lainaan roskapihdit, jätesäkkejä talkoita varten sekä myös noudon talkoissa kerätyille roskille.
Julkaistu 26.3.2014 klo 17.18 , päivitetty 17.12.2015 klo 13.49

Aihealue:
  • Asuminen, 
  • Rakentaminen