Yritysseteli kannustaa nuorta yrittäjyyteen

29.8.2017 klo 12.53

Espoossa otettiin keväällä käyttöön Nuori Espoo Yritysseteli, jonka avulla halutaan tukea ja kannustaa 13-28 -vuotiaita nuoria yrittäjyyteen. Yritysseteliin liittyy myös koulutusta ja ohjausta yrityksen perustamiseen, ja sen saaminen edellyttää yrityskurssin käymistä. Seuraava kurssi järjestetään lauantaina 23. syyskuuta.

Nuori Espoo Yritysseteli (arvo 300€) on kaupungin vuosittain jakama tuki 13-28 -vuotiaille espoolaisille nuorille. Yrityssetelin avulla tuetaan ja kannustetaan nuoria yrittäjyyteen ja yrittelijäisyyteen tarjoamalla koulutusta, rahoitusta ja ohjausta oman yrityksen perustamiseen.

Yrityssetelin saaminen edellyttää yrityskurssin käymistä tai vastaavien tietojen ja taitojen osoittamista. Kurssin järjestää Espoon 4H yhdistys, jonka kanssa Nuori Espoo Yritysseteli -kokonaisuus toteutetaan.

Seuraava yrityskurssi järjestetään lauantaina 23. syyskuuta Leppävaaran nuorisotilalla.
Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät 4H:n yrittäjyyssivuilta.

Lisätietoja: Hanna Savilahti puh. 043 8255 240
 

"Kokemuksia Yrityskurssilta

Yrityskurssilla annetaan tietoa kokonaisvaltaisesti yrittäjyydestä ja sen tuomista haasteista. Itse lähdin mukaan kiinnostuksesta yrittäjyyteen ja 4H-yrityksen perustamiseen. Kurssista sain tietoa pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen sivuilta. Espoon kaupungin nuorisopalvelut ja 4H-yhdistys toteuttavat yhdessä tämän yhden päivän mittaisen kurssin.

Ilmoittauduin ja sain sähköpostiini vahvistuksen kurssille pääsystä ja lopulta tapasimme kaikki kurssipäivänä. Jokainen kurssilainen tuli erilaisista lähtökohdista ja tavoitteista, mutta meitä kaikkia yhdisti kiinnostuneisuus yritysmaailmaa ja yrittäjyyttä kohden. Yrityskurssi on tarkoitettu 13-28 -vuotiaille nuorille.

Kurssille kannattaa tulla avoimin mielin ja valmiina oppimaan uutta. Yrityskurssilla käydään läpi oman liiketoimintasuunnitelman tekoa, yrityksen perustamiseen liittyviä asioita ja monia muita juttuja. Kävimme tiiviissä ajassa montakin tärkeää asiaa läpi ja mukaan kotiin annettiin myös materiaalia; monisteita ja nettisivuja katsottavaksi.

Kurssilla oli mahtava ilmapiiri ja kaikki tulivat toimeen keskenään, silloin oppiminen oli mukavaa. Teimme myös monia harjoituksia, joiden avulla tulivat yritysmaailman termit tutuiksi. Yrityskurssi on mahtava ponnahduslauta esimerkiksi 4H-yrittäjäksi alkamiseen, niin kuin itse olen tehnyt. Sain kurssilla apua liikeidean toteuttamiseen ja tällä hetkellä 4H-yritykseni Lintukodon palvelut toteuttaa arjen palveluita, kuten ikkunoiden pesua, siivousta ja haravointia. Kurssilla käydään läpi asioita, joita jokaisen nuoren tulisi tietää yrittäjyydestä, vaikka ei tulevaisuudessa omaa yritystä perustaisikaan."

Teksti: Annika Toiviainen