Yrittäjäksi Espooseen

Espoo on nuori, yrittäjähenkinen ja Suomen nopeimmin kasvava kaupunki. Voimakkaasti kasvavan ja kehittyvän Espoon väkiluku nousee vuosittain noin 4 000 uudella asukkaalla. Korkeasti koulutettua työvoimaa on hyvin saatavilla.

Espoo tarjoaa yrityksille erinomaisen sijainnin Helsingin metropolialueella ja hyvät yhteydet sekä Eurooppaan että Aasiaan ja Venäjälle.

Espoo on myös perheiden kaupunki. Kaupunki tarjoaa laadukkaita päivähoito- ja opetuspalveluja, monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä kulttuuria kaikille. Espoossa luonto on aina lähellä.

Espoo rakentaa raiteisiin tukeutuvaa kaupunkirakennetta

Länsimetro on Suomen suurin infrahanke. Se on Espoon suurin ja merkittävin investointi kautta aikojen, panostus kehitykseen ja kasvuun. Länsimetro on lähitulevaisuudessa koko Suomen merkittävin kasvu- ja kehityskäytävä, jonne yritysten kannattaa sijoittua ja sijoittaa.

Rakenteilla olevan Länsimetro luo alueelle uutta asumista ja elinvoimaisuutta - uusia investointeja, uutta asuntorakentamista, vapaa-ajan aktiviteetteja ja kehittyviä palveluja metroasemien yhteyteen.

Kaikkien metroasemien ympärille rakentuu kerrostalovaltainen kaupunkimainen keskus, jonka ympärillä on pientaloalue. Keskuksissa on hyvät lähipalvelut ja luonto lähellä. Ne ovat kaikki noin
50 000 asukkaan asuin-, työssäkäynti- ja asioimisalueita.

Espoo on hyvä paikka perheille ja yrityksille

Espoossa on hyvät ja turvalliset asumisvaihtoehdot, luonnonläheisessä ympäristössä. Luonto on kaikkialla lähellä - meri, metsä ja järvet. Merenrantaa on 58 km, saaria 165 ja järviä 95. Espoossa sijaitseva Nuuksion kansallispuisto on kansainvälisesti arvostettu luontokohde.

Asukkaiden tyytyväisyys kaupungin palveluihin on viime vuosina ollut jatkuvassa nousussa. Tyytyväisyyttä palveluihin tutkitaan säännöllisesti.

Yritysten mielipiteitä on selvitetty TNS Gallupin toteuttamilla tutkimuksilla vuosina 2014–2016, joiden mukaan Espoon yrittäjyysilmapiiri on melko myönteinen. Yrittäjien mukaan heitä kuunnellaan. Kokonaistyytyväisyys yritystoiminnan edellytyksiin on viime vuosina hieman noussut. Toimitilojen saatavuus koetaan hyväksi. Tärkein syy suositella Espoota sijaintipaikaksi on infrastruktuurin toimivuus.