Kuntouttava työtoiminta

Oletko ollut pitkään pois työstä, mutta haluaisit osallistua työelämään ja edistää mahdollisuuksiasi työllistyä? Tai haluaisitko lähteä opiskelemaan, mutta terveydelliset syyt vaikeuttavat opintoja?

Kuntouttavan työtoiminnan avulla voit parantaa tilannettasi niin, että voit työllistyä tai hakeutua koulutukseen. Kuntouttava työtoiminta on käytännössä avustavia tehtäviä erilaisilla työpaikoilla. Työtoimintaan voit osallistua pajoilla, kunnan toimipaikoissa, järjestöissä, säätiöissä tai muissa julkisissa yhteisöissä.

Miten kuntouttavaan työtoimintaan pääsee?

Kuntouttavaan työtoimintaan pääset Espoon työvoiman palvelukeskuksen kautta. Kuntouttava työtoiminta perustuu henkilökohtaiseen aktivointisuunnitelmaasi, jonka TE-toimisto ja kunta laativat yhdessä sinun kanssasi. Tehtävistä sovitaan yksilöllisesti työ- ja toimintakykysi ja osaamisesi mukaan.

Kesto

• ensimmäinen jakso vähintään 3 kk
• kuntouttavaa työtoimintaa voidaan jatkaa eripituisissa jaksoissa
• yhteensä enintään 24 kk kerrallaan
• 1-5 päivänä viikossa, vähintään 4 tuntia päivässä

Alussa työtoimintapäiviä ja -tunteja voi tarvittaessa olla vähän, ja valmiuksiesi parantuessa niitä voidaan lisätä.

Toimeentulo

Kuntouttavan työtoiminnan aikana saat yleensä työmarkkinatukea. Lisäksi saat 9 € kulukorvausta niiltä päiviltä, joina osallistut kuntouttavaan työtoimintaan, sekä korvausta matkakustannuksista kodin ja työtoimintapaikan välillä halvimman matkustustavan mukaan. Työtoiminnasta ei makseta palkkaa, koska se ei ole työsuhde.

Tuetun työllistämisen paikkoja on avoimena 18.11.2014
Avoimia palkkatuki-, työkokeilu- ja kuntouttavan työtoiminnan paikkoja on Espoon työhönvalmennuskeskuksessa ja Soukan työkeskuksessa sekä Espoon Diakoniasäätiön pajoilla. Espoon Järjestöjen Yhteisön Sektori-hankkeen kautta on tarjolla palkkatuettuja työpaikkoja yrityksissä ja muissa yhteisöissä.

Uutiset

RSS
  • Puuveneiden valmistus alkaa Espoon Diakoniasäätiön työ- ja yksilövalmennuspalveluiden puu- ja remonttityöpajalla. Työpajalle etsitään motivoituneita puu- ja remonttialasta kiinnostuneita käsillä tekijöitä, joilla on oikeus kuntouttavaan työtoimintaan.
Julkaistu 11.1.2012 klo 9.12 , päivitetty 13.11.2014 klo 10.42