Espoo on elämysten ja innovaatioiden puutarha

Espoo on elämysten ja innovaatioiden puutarha - Espoo Innovation Garden. Se tarkoittaa innovatiivista toimintatapaa ja yhdessä tekemisen kulttuuria, yhteisöllistä tapaa ajatella ja toimia.

Espoo Innovation Garden on kasvava ja kehittyvä, monimuotoinen ekosysteemi, jonka sydän sykkii Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueella. Sinne sijoittuu Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä, jossa kukoistavat kansainväliset yritykset, maailman kuumin Startup Sauna, elävä kulttuuritoiminta, aktiiviset urheiluseurat ja maineikas tiede- ja tutkimusyhteisö. Innovaatiopuutarha kasvaa ja versoaa tieteen, talouden ja taiteen yhdistämänä.

Alueella toimii 5000 tutkijaa, 25 tutkimus- ja kehitysyksikköä ja suuri osa Suomen pörssiyrityksistä. Alueen kansainvälisyydestä kertoo siellä toimivien ihmisten 100 eri kansallisuutta. Vilkasta tieteen ja talouden keskittymää rikastavat lukuisat taide- ja kulttuurielämykset.

Ihmisten kohtaamiset - suunnitellut ja satunnaiset - ovat uusien innovaatioiden ja elämysten lähde. Puutarhasta kasvaa sitä kukoistavampi ja vahvempi, mitä enemmän innostuneita puutarhureita on sitä hoitamassa. Kaikki ovat tervetulleita hoitamaan ja rikastamaan puutarhaa - luomaan uusia innovaatioita ja elämyksiä.

Puutarhaunelmat todeksi

Espoo Innovation Gardenin tavoitteena on tuoda alueen toimijat yhteen, vahvistaa yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Toteutamme unelmiamme kasvattamalla parhaita yrityksiä, parasta tutkimusta ja parasta ympäristöä työskennellä ja asua. Tavoitteena on rakentaa kasvualustaa uusien työpaikkojen synnylle ja hyvän elinympäristön vahvistumiselle yritysten, yhteisöjen ja asukkaiden yhteistyönä. Tavoitteenamme on kehittyä sekä innovaatioiden kasvualustana että niiden hyödyntäjänä.

Haluamme yhteistyötä lisäämällä luoda edellytyksiä koko Suomen menestykselle sekä alueella työskentelevien ja asuvien ihmisten hyvälle elämälle. Unelmamme on saada innovaatiopuutarhamme kukoistamaan koko metropolialueen ja Suomen hyväksi.