Työhönvalmennuskeskus

Oletko vailla työtä tai koulutuspaikkaa? Espoon Työhönvalmennuskeskuksen tehtävänä on edistää asiakkaittensa työmarkkinavalmiuksia niin, että mahdollisimman suuri osa heistä löytää työpaikan tai pääsee ammatilliseen koulutukseen.

Työhönvalmennuskeskuksessa on erilaisia työpajoja, joissa asiakkaat työskentelevät ja oppivat työelämän taitoja. Et tarvitse aiempaa kokemusta, osaamista tai koulutusta. Tärkeintä on halu tehdä työtä ja oppia uutta. Työhönvalmentajan palvelut kuuluvat osana työpajajaksoa. Tarvittaessa saat apua myös arkielämän käytännön asioihin, jotka voivat joidenkin kohdalla olla työmarkkinoille pääsyn esteinä.

Työpajat

Kädentaitopaja / Ihanuuskauppa

Kädentaitopajassa valmistetaan pääosin kierrätysmateriaaleista käsityönä muun muassa kodinsisustustuotteita, koreja, mattoja, tekstiilejä ja maalaustöitä. Tuotteet myydään Ihanuuskaupassa Suomenojan Kierrätyskeskuksessa, osoitteessa Rusthollarinkatu 1, 02270 Espoo.

Fillaripaja

Fillaripajalla kunnostetaan polkupyöriä uusiokäyttöön kierrätysosia käyttäen.

Remonttipaja

Paja tekee ryhmätyönä pieniä remontteja ja korjauksia Espoon kaupungin päiväkodeissa ja kaupungin omissa kiinteistöissä. Ryhmä auttaa myös kalustojen siirroissa.

Kuljetuspaja

Hoitaa muun muassa oman tuotannon ja tilaaja-asiakkaiden kuljetuksia.

Niittypesula

Niittypesula vastaa Espoon kaupungin päiväkotien liinavaatehuollosta.

Palveluryhmät

Työhönvalmennuskeskuksen palveluryhmät toimivat Kauklahden Elä ja Asu -seniorikeskuksessa ja Viherlaakson muistipalvelukeskuksessa (VILMU). Ryhmät hoitavat palvelukeskuksien asukkaiden liinavaate- ja pyykkihuollon, sekä avustavat asiakastyössä. Myös Aurorakodissa toimii TVK:n pyykkihuolto.

Aulapalvelut   

Palveluihin kuuluu aulaemännän /isännän tehtävät ja avustavat toimistotyöt.

Kahvila - Cafe Etappi

Cafe Etappi valmistaa muun muassa aamupuuron ja lounaan sekä pitää kahvipannun kuumana.

Tietokonepaja - Tietix

Tietix-pajalla korjataan käytettyjä tietokoneita, joihin asennetaan Linux -käyttöjärjestelmä. Koneet tulevat uusiokäyttöön. Lue pajaan liittyvä uutinen: Vanhat tietokoneet kiertoon

Tutustumiskierros

Työhönvalmennuskeskuksessa järjestetään tutustumiskierros joka maanantai klo 9.

Osoite: Niittyrinne 5, Suomenoja

Tutustumiskierrokselle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen! Tervetuloa!