Kuntouttava työtoiminta

Oletko ollut pitkään pois työstä, mutta haluaisit osallistua työelämään ja edistää mahdollisuuksiasi työllistyä? Tai haluaisitko lähteä opiskelemaan, mutta terveydelliset syyt vaikeuttavat opintoja?

Kuntouttavan työtoiminnan avulla voit parantaa tilannettasi niin, että voit työllistyä tai hakeutua koulutukseen. Kuntouttava työtoiminta on käytännössä avustavia tehtäviä erilaisilla työpaikoilla. Työtoimintaan voit osallistua pajoilla, kunnan toimipaikoissa, järjestöissä, säätiöissä tai muissa julkisissa yhteisöissä.

Miten kuntouttavaan työtoimintaan pääsee?

Kuntouttavaan työtoimintaan pääset Espoon työvoiman palvelukeskuksen kautta. Jos et ole Espoon työvoiman palvelukeskuksen asiakas, sinua palvelee kuntouttavan työtoiminnan tiimi. Kuntouttava työtoiminta perustuu henkilökohtaiseen aktivointisuunnitelmaasi, jonka TE-toimisto ja kunta laativat yhdessä sinun kanssasi. Tehtävistä sovitaan yksilöllisesti työ- ja toimintakykysi ja osaamisesi mukaan. Kuntouttavalle työtoiminnalle laaditaan tavoitteet ja suunnitellaan yhdessä jatkomahdollisuuksia kuntouttavan työtoiminnan jälkeen.

Kesto

• ensimmäinen jakso vähintään 3 kk
• kuntouttavaa työtoimintaa voidaan jatkaa eripituisissa jaksoissa
• yhteensä enintään 24 kk kerrallaan
• 1-4 päivänä viikossa, vähintään 4 tuntia päivässä

Alussa työtoimintapäiviä ja -tunteja voi tarvittaessa olla vähän, ja valmiuksiesi parantuessa niitä voidaan lisätä.

Toimeentulo

Kuntouttavan työtoiminnan aikana saat yleensä työmarkkinatukea. Lisäksi saat 9 € kulukorvausta niiltä päiviltä, joina osallistut kuntouttavaan työtoimintaan, sekä korvausta matkakustannuksista kodin ja työtoimintapaikan välillä halvimman matkustustavan mukaan. Työtoiminnasta ei makseta palkkaa, koska se ei ole työsuhde.