Kohti työtä ja koulutusta

Tervetuloa tiistaina 26.9.2017 klo 10 - 16 Espoon kulttuurikeskukseen Tapiolaan (Kulttuuriaukio 2) Kohti työtä ja koulutusta -tapahtumaan. Vapaa pääsy.

Tietoa koulutusmahdollisuuksista, työhönvalmennuspalveluista sekä työllistymisestä. Kohtaamisia, puheenvuoroja sekä henkilökohtaista neuvontaa työllistymisen tueksi.

Ohjelmassa mm. seuraavat puheenvuorot:

Puheenvuorot / Asiantuntijaluennot

10.30
Motivaation merkitys omalla opiskelu- ja urapolulla: ”Aina on auki uusi ovi.” Katja Rantula ja Abdirashid Maow / Työrasti Espoo

11.00
TE-toimiston valmennuspalvelut ja uravalmennus -case, Uudenmaan TE-toimisto ja Spring House

11.30
”Ole oma itsesi, kulje omia polkujasi”, Jukka Niemelä / Prepsikka Oy

12.00
TE-toimiston työllistymistä tukevat palvelut: Työkokeilu, palkkatuki ja työhönvalmennus, Uudenmaan TE-toimisto

Tauko

13.00
"Pakkaa laukkuusi parhaat eväät työhaastatteluun - viisi toimivaa vinkkiä haastattelussa menestymiseen", Minna Rantama / Kumous Oy

13.30
TE-toimiston omaehtoinen koulutus ja työvoimakoulutus, Uudenmaan TE-toimisto

14.00
”Rekrytoijan puheenvuoro: Mitä ammattirekrytoija katsoo rekrytoidessaan työntekijöitä?” Krista Ahlroth, resurssipäällikkö / Staffpoint

14.30
TE-toimiston valmennuspalvelut ja uravalmennus -case, Uudenmaan TE-toimisto ja Spring House

15.00
”Ole oma itsesi, kulje omia polkujasi”, Jukka Niemelä / Prepsikka Oy

15.30
TE-toimiston työllistymistä tukevat palvelut: Työkokeilu, palkkatuki ja työhönvalmennus, Uudenmaan TE-toimisto

Paikalla esittäytyvät mm. seuraavat toimijat, järjestöt ja yritykset:

 • Amiedu
  Aikuiskoulutuksen avulla kehität osaamistasi ja investoit tulevaisuuteen. Amiedussa pääset kehittämään ammatillista osaamistasi ja oppimaan uusia taitoja. Voit valita mieleisesi yli 80 ammatillisesta  perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.                                               
   
 • Askel
  Askel on matalan kynnyksen kohtaamispaikka päihdekuntoutujille, läheisille ja muille asiasta kiinnostuneille. Askel on päihteetön ja turvallinen paikka, joka tarjoaa mm. kodikkaan olohuoneen ja mukavaa juttuseuraa, erilaisia ryhmiä, keskustelu- ja asiointiapua, retkiä ja tapahtumia sekä internetin ja puhelimen asioiden hoitamiseen. Askeleen ilmapiiri on lämmin, rento ja hyväksyvä ja toivottaa kaikki tervetulleiksi sellaisina kuin ovat.
   
 • Autismisaatio
  Tarjoaa mm. työhönvalmennusta, työvalmennusta ja  työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta sairauden tai vamman vuoksi.
   
 • Avire Oy
  Tuotamme monipuolisia kuntoutus- ja hyvinvointipalveluita yhdeksällä paikkakunnalla. Erityisosaamistamme ovat voimavara- ja työlähtöinen valmennus sekä mielenterveys- ja tuki- ja liikuntaelinkuntoutus.
   
 • Elämänlaatu ry
  Elämänlaatu ry toteuttaa tavoitteidensa mukaista toimintaa sekä projektipohjaisesti että vapaaehtoistoimintana. Yhdistyksen toimintaa on mm. kuntouttava työtoiminta                                           
   
 • Espoon Diakoniasäätiö
  Tarjoaa yksilöllisesti järjestettävää työtoimintaa taitojesi, kiinnostuksesi ja ammatillisten pyrkimystesi mukaisesti. Lisäksi tarjolla myös työpajatoimintaa sekä yksilö- ja ryhmävalmennusta.
   
 • Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry, SEKTORI hanke
  Sektori hanke tarjoaa työkokeilupaikkoja ja palkkatuettua työtä sekä neuvottelee oppisopimuspaikkoja espoolaisille pitkään työttömänä olleille työnhakijoille.
   
 • Espoon kaupunki / Työhönvalmennuskeskus
  Oletko vailla työtä tai koulutuspaikkaa? Espoon Työhönvalmennuskeskuksen tehtävänä on edistää asiakkaittensa työmarkkinavalmiuksia niin, että mahdollisimman suuri osa heistä löytää työpaikan tai pääsee ammatilliseen koulutukseen.Meillä on erilaisia työpajoja, joissa asiakkaat työskentelevät ja oppivat työelämän taitoja. Et tarvitse aiempaa kokemusta, osaamista tai koulutusta. Tärkeintä on halu tehdä työtä ja oppia uutta.
   
 • Espoon kaupunki / Työllisyyskonsertti Sello
  Työkokeilun kautta töihin tai opiskelemaan kaupan ja palvelujen alalle
   
 • Espoon kaupunki / Työrasti
  Työrastiin ovat tervetulleita kaikki 30–54-vuotiaat espoolaiset, jotka ovat saaneet vähintään 300 päivää työmarkkinatukea tai olleet yli 12 kuukautta työttömänä. Tavoitteenamme on auttaa sinua löytämään polku työelämään tai opintoihin. Kaikille asiakkaillemme nimetään oma työntekijä, joka auttaa työ- ja koulutushaussa. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia. Soita meille tai ilmoittaudu mukaan TE-toimiston kautta!
   
 • Kiipulan ammattiopisto
  Kiipulan ammattiopisto järjestää valmentavaa koulutusta ja ammatillista perustutkintokoulutusta erityisopetuksena. Aikuisten koulutuksissamme voit päivittää ammattitaitoasi tai opiskella kokonaan uutta alaa. Tarjoamme myös 20-29 -vuotiaille, vailla toisen asteen tutkintoa oleville, ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta tai perustutkintokoulutusta näyttötutkintona.
   
 • Kuntoutussäätiö
  Autamme työhön kuntoutumiseen ja parempaan elämänhallintaan tutkimustiedon ja rohkeiden kokeilujen avulla. Haluamme löytää haastavassa elämäntilanteessa oleville mahdollisuuden tehdä työtä omien kykyjensä mukaan. Osaamisalueemme ovat kestävä työ ja työkyky, paras toimintakyky ja terveys sekä vahvistuva kansalaisyhteiskunta.
   
 • Ohjaamo
  Tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuden koulutukseen ja tuemme heitä tulevaisuuden suunnittelussa.
   
 • Omnia
  Mikä sinua kiinnostaa? Haluatko opiskella vai harrastaa? Tutustu eri aloihin ja koulutuksiin, ja tule tekemään Omniaan sitä mistä tykkäät.
   
 • Orton pro
  Uusi suunta elämälle piilee sinun vahvuuksissasi! Orton Pro on sanansa mittainen valmennus- ja asiantuntijatalo, joka erilaisia tapoja ja ratkaisuja aktiivisesti etsien ohjaa asiakkaitaan uuteen suuntaan elämässä.
   
 • Public
  Meiltä saat henkilökohtaista opastusta ja konkreettista apua työnhakuun. Tavoitteena on tilanteestasi riippuen etsiä sinulle joko työ, työkokeilu- tai opiskelupaikka.
   
 • Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus Oy
  Oletko kiinnostunut tutustumaan tai hankkimaan uusia näkökulmia monipuolisiin myymälä-, lajittelu- ja hinnoittelutehtäviin. Tai ehkä olet kiinnostunut elektroniikkaverstaiden tehtävistä? Tarjoamme erilaisia työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja. Tule ständillemme, kerromme mielellämme lisää työmahdollisuuksista!
   
 • Rinnekotisäätiö / Kornetin työhönvalmennus
  Työllistymistä edistävää työtoimintaa sekä työhönvalmennusta erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Tarjolla myös Myymälä Pöllön tuotteita.
   
 • SPR Kontti
  Kontti työllistää henkilöitä, jotka ovat olleet pitkään työttömänä.Kontin työntekijät saavat työkokemusta usealta eri toimialalta, esimerkiksi kaupan alan tehtävistä.Tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuden koulutukseen ja tuemme heitä tulevaisuuden suunnittelussa.
   
 • Spring House
  Valmennamme vuosittain useita tuhansia työnhakijoita työelämään ja urallaan eteenpäin. Toteutamme yhteistyössä työ- ja elinkeinohallinnon kanssa verkkoasioinnin ohjausta, työnhaku- ja uravalmennuksia, osaamisen ja ammattitaidon kartoituksia sekä ammatillista työvoimakoulutusta ja maahanmuuttajakoulutusta.
    
 • TE-toimisto
  Työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimisto) asiakkaita ovat työnhakijat ja työtä tarjoavat työnantajat. TE-toimisto auttaa työpaikan saamisessa, työnhakuvalmiuksien parantamisessa sekä tarjoaa mahdollisuutta ammatinvalinnan ohjaukseen ja lisäkoulutukseen. TE-toimisto antaa myös lausuntoja työttömyyskassalle sekä Kelalle hakijan oikeudesta työttömyysetuuteen.
   
 • Verve
  Autamme ihmisiä pääsemään työhön ja koulutukseen sekä jaksamaan siellä paremmin.
   
 • ViVa-hanke
  Viva -hanke kehittää Espoon ja Vantaan työllisyyspalveluita tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusnäkökulmasta. ViVa järjestää työnhakijoille valmennuksia, joissa opit työelämän tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksistä, syvennät kehittämistyön osaamista ja vahvistat ohjaustaitoja. Valmennuksissa pääset konkreettisesti vaikuttamaan palveluiden sisältöön ja saat todistuksen osallistumisestasi.
   
 • Womento
  Womenton työuramentorointi tukee koulutettuja maahan muuttaneita henkilöitä ja auttaa heitä luomaan verkostoja sekä syventää suomalaisen työelämän ja tapojen tuntemusta.

Ohjelmaa päivitetään koko ajan, joten ole hyvä ja tule tutustumaan siihen vielä uudestaan ennen tapahtumapäivää.