Vammaispalvelut

Espoon vammaispalvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi tarvitsevat vammaispalvelulain tai kehitysvammalain mukaisia palveluja, tai omaishoidon tukea.

Vammaispalvelujen tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä, sekä ehkäistä ja poistaa vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä. Voit ottaa yhteyttä vammaispalveluihin, jos sinulla tai läheiselläsi on vamma tai sairaus, joka aiheuttaa pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia suoriutua tavanomaisista elämän toiminnoista.

Monta elämää, monta mahdollisuutta

Kumppanuus ja avoin yhteistyö asiakkaan kanssa ovat vammaispalveluille tärkeitä. Tuemme vammaisen henkilön omia voimavaroja ja oman näköistä elämää. Arvioimme yhdessä asiakkaan kanssa, mihin asioihin hän tarvitsee tukea ja apua. Järjestämme palveluja ja tukitoimia, jotka auttavat asiakasta arjessa. Vammaisalan asiantuntijoina työskentelemme yhdessä muiden toimijoiden kanssa asiakkaidemme hyödyksi.

Yksilöllisiä palveluratkaisuja

Olemme asiakkaamme käytettävissä – suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa hänen elämäntilanteensa ja ikänsä mukaisen palvelukokonaisuuden. Tuemme vammaisen lapsen oikeutta ja mahdollisuutta elää ensisijaisesti perheensä kanssa tuomalla vammaisen lapsen tarvitsemat tukipalvelut hänen kasvuympäristöönsä. Kannustamme ja tuemme vammaista nuorta aikuista aikuiseen elämään, omien valintojen tekemiseen. Huolehdimme, että myös kaikkein runsaimmin tukea tarvitsevat ja heikoimmassa asemassa olevat vammaiset henkilöt saavat tarvitsemansa palvelut.

Palvelevaa asiantuntijuutta

Neuvontapuhelimemme palvelee päivittäin klo 9–11. Yhteydenottopyyntöihin vastaamme kahden seuraavan työpäivän aikana. Sovimme asiakkaan kanssa kotikäynnin, tapaamisen, tai miten asiassa edetään seitsemän arkipäivän kuluessa yhteydenotosta. Päätökset tehdään viimeistään kolmen kuukauden kuluessa asian tultua vireille. Kiireellistä selvittämistä vaativaan yhteydenottoon pystymme vastaamaan välittömästi.

Palvelujen hakeminen                

Espoon vammaispalvelut järjestää palveluja ja tukitoimia, jotka auttavat vammaista henkilöä selviytymään arjessa. Osa palveluista on kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piirissä ja osa harkinnanvaraisia tukitoimia. Voit hakea palveluja ja tukitoimia kirjallisesti lomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella, tai voit varata tapaamisajan. Vammaispalvelujen työntekijä selvittää palvelutarpeen kanssasi.

Lisätietoa palveluistamme saat vammaispalvelujen neuvontapuhelimesta p. 09 816 45285, joka palvelee arkisin klo 9–11. Katso lisätietoa: Sosiaalityön asiakasohjaus

Vammaisten asumispalvelujen tuottajat valittu 20.9.2016
Vammaisten asumispalvelujen valikoima laajenee, kun uudet sopimukset tulevat voimaan 1.10.2016.
Lähibussiliikenne alkaa 15.8. 12.8.2016
Lähibussit aloittavat liikennöintinsä 15.8. Espoon keskuksessa, Espoonlahdessa, Leppävaarassa, Matinkylässä, Tapiolassa ja myös Kauniaisissa. Lähibussilinjat (entiset palvelulinjat) ovat erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille suunniteltua liikennettä.

Uutiset

RSS
  • HSL:n Lähibussit vievät kodin läheltä oman alueen palveluihin. Yhteispalvelupisteissä järjestetään kuusi lähibussi-infoa. Tule kuulemaan uusista lähibusseista ja löydä oman alueesi lähibussilinjat.
  • Pääkaupunkiseudun kaupunkien viittomakielinen verkkosivusto on julkaistu responsiivisena. Sivustoa on nyt helppo käyttää myös tableteilla ja älypuhelimilla.
  • Vammaisneuvosto on valinnut ESPIN – Espoon Invalidit ry:n vuoden 2016 esteettömäksi teoksi. Kunniamaininnan saivat Espoon Pursiseura EPS ry ja sen entinen toiminnanjohtaja Matti Nirkko sekä Helena Paimela Yritykset ja yhteisöt -sarjassa, ja Sari Hirvonen-Skarbö Kaupunki-sarjassa. Lämpimät onnittelut voittajille!
  • Espoon uusi esteettömyysasiantuntija Sirkku Wallin vaihtoi yliopiston salit virastoon. Hän tahtoo edistää käyttäjälähtöistä suunnittelua - ja tietysti tehdä Espoon rakennetusta ympäristöstä avoimen kaikille.
  • Vammaispalvelut ja Espoo Logistiikka seuraavat vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun matkojen käyttöä. Asiakkaat, joiden tekemät matkat ovat joko huomattavan kalliita tai pitkiä, saavat jatkossa kotiinsa kirjeen, jossa muistutetaan kuljetuspalvelukortin käytön ehdoista.

Tapahtumat

RSS
Julkaistu 20.12.2011 klo 12.18 , päivitetty 20.5.2016 klo 14.04

Aihealue:
  • Vammaispalvelut
Kohderyhmä:
  • Vammaiset