Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuollon valvonnan kohteena ovat mm. elintarvikkeet ja elintarvikehuoneistot, asunnot, talous- ja uimavesi, koulut, päiväkodit sekä tupakanmyynti. Lisäksi toimintaan kuuluvat eläinlääkintähuolto ja eläinsuojelu. Yksikön palveluja ovat mm. tarkastukset, näytteidenotto, tutkimukset, ilmoitusten käsittely, lausunnot, neuvonta ja eläinlääkintäapu. Tarkastuksia tehdään säännöllisenä valvontana ja kuntalaisten yhteydenottojen perusteella.

Espoon seudun ympäristöterveys toimii Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten alueilla. Yksikön päätoimipiste sijaitsee Espoon Olarissa  ja Kirkkonummen palvelupiste Kirkkonummen keskustassa Kunnantalossa.

Asiakaspalvelumme (päivystävä terveystarkastaja) neuvoo ja vastaa kuntalaisten ja toimijoiden kysymyksiin jokaisena arkipäivänä klo 8.30  -12.00 numerossa 09 816 23900 (asumisterveysasiat: puh. 043 8266 263 ti-to  klo 10-11. Muina aikoina pyydämme ruokamyrkytys- tai muissa kiireellisissä tapauksissa ottamaan yhteyttä vaihteen (09 81621) kautta.