Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuollon valvonnan kohteena ovat mm. elintarvikkeet ja elintarvikehuoneistot, asunnot, talous- ja uimavesi, koulut, päiväkodit sekä tupakanmyynti. Lisäksi toimintaan kuuluvat eläinlääkintähuolto ja eläinsuojelu. Yksikön palveluja ovat mm. tarkastukset, näytteidenotto, tutkimukset, ilmoitusten käsittely, lausunnot, neuvonta ja eläinlääkintäapu. Tarkastuksia tehdään säännöllisenä valvontana ja kuntalaisten yhteydenottojen perusteella.

Espoon seudun ympäristöterveys toimii Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten alueilla. Yksikön päätoimipiste sijaitsee Espoon Olarissa  ja Kirkkonummen palvelupiste Kirkkonummen keskustassa Kunnantalossa.

Asiakaspalvelumme (päivystävä terveystarkastaja) neuvoo ja vastaa kuntalaisten ja toimijoiden kysymyksiin jokaisena arkipäivänä klo 8.30  -12.00 numerossa 09 816 23900 (asumisterveysasiat: puh. 043 8266 263 ti-to  klo 10-11). Muina aikoina pyydämme ruokamyrkytys- tai muissa kiireellisissä tapauksissa ottamaan yhteyttä vaihteen (09 81621) kautta.

Uutiset

RSS
  • HSY tiedottaa, että loppuvuodesta käyttöön otettava uusi runkovesijohto on desinfioitu ja vesijohdon koekäyttö alkaa 18. lokakuuta. Koekäyttö kestää 10. marraskuuta asti. Vesijohdon koekäytön aikana veden virtaussuunnat saattavat muuttua hetkellisesti ja paikallisesti Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Veden laatua seurataan tehostetusti.
  • Helsingissä villikaneja tappanut virustartunta on todennäköisesti levinnyt Espooseen. Lemmikkikanien ulkoiluttamista ja niille kasvien keräämistä ruuaksi kannattaa välttää niillä alueilla, joilla liikkuu villikaneja. Evira epäilee, että villikanit ovat kuolleet viruksen aiheuttamaan yleistulehdukseen, jonka ei epäillä olevan haitallinen muille eläinlajeille tai ihmiselle. Evira tutkii kanikuolemia ja tiedottaa asiasta tulosten varmistuttua. Pihalta löydetty kaninraato hävitetään sekajätteenä.
  • Hankithan lemmikin luotettavalta taholta. Huolehdi lemmikkisi elinympäristöstä, ravinnosta, terveydestä ja liikunnasta. Järjestä lemmikillesi hoitopaikka, kun olet pitempään poissa. Hyvää eläinten viikkoa 4.-10.10.!
Julkaistu 27.12.2011 klo 12.33 , päivitetty 31.8.2016 klo 12.10

Aihealue:
  • Ympäristöterveys