Terveysasemat

Verkkopalvelut käytössäsi ympäri vuorokauden

Terveysasemat ovat avoinna arkisin klo 8–16

Lista terveysasemista

Espoossa on 11 terveysasemaa. Oma terveysasemasi määräytyy kotiosoitteesi perusteella. Voit halutessasi vaihtaa toisen terveysaseman asiakkaaksi. Ohjeet terveysaseman vaihtamiseksi.

Jos et tiedä, minkä terveysaseman asiakas olet, soita minkä tahansa terveysaseman ajanvarausnumeroon ja kysy asiasta.

Terveysasemien yhteystiedot ovat kunkin terveysaseman omalla sivulla. Lääkärien ja hoitajien vastaanotoille pääset ajanvarauksella. Kun soitat oman terveysasemasi ajanvaraus- ja neuvontanumeroon, numerosi tallentuu automaattiin. Soitamme sinulle takaisin pääsääntöisesti tunnin sisällä. Kuulovammaisille on tarjolla tekstiviestipalvelu. Puhelinpalvelun ohje

  • Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita 112
  • Jos tarvitset muuta kiireellistä hoitoa, soita aamulla klo 8–10. Saat päivystysajan samalle päivälle.
  • Jos tarvitset ensiapua esim. vuotavan haavan tai astmakohtauksen vuoksi, voit tulla suoraan terveysasemalle soittamatta etukäteen.
  • Jos asiasi on kiireetön, soitathan klo 10 jälkeen.
  • Hoitaja arvioi tilanteesi puhelimessa ja ohjaa sinut oikeaan hoitoon, esimerkiksi lääkärin, sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolle. Voit saada myös kotihoito-ohjeita.
  • Voit varata netissä ajan päivystävälle sairaanhoitajalle, mikäli kyseessä on flunssa, vatsatauti, iho-oireet, pienet vammat tai tarvitset sairauslomatodistusta. Aikoja päivystävälle sairaanhoitajalle voi varata samalle päivälle.

Jokaisella terveysasemalla on omahoitopiste, jossa voit mitata mm. verenpaineen, painon ja vyötärönympäryksen.

Päivystykset iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä

Katso päivystysten tiedot täältä