Terveysasemat

Verkkopalvelut käytössäsi ympäri vuorokauden

Terveysasemat ovat avoinna arkisin klo 8–16

Lista terveysasemista

Espoossa on 11 terveysasemaa. Oma terveysasemasi määräytyy kotiosoitteesi perusteella. Voit halutessasi vaihtaa toisen terveysaseman asiakkaaksi. Ohjeet terveysaseman vaihtamiseksi.

Jos et tiedä, minkä terveysaseman asiakas olet, soita minkä tahansa terveysaseman ajanvarausnumeroon ja kysy asiasta.

Terveysasemien yhteystiedot ovat kunkin terveysaseman omalla sivulla. Lääkärien ja hoitajien vastaanotoille pääset ajanvarauksella. Kun soitat oman terveysasemasi ajanvaraus- ja neuvontanumeroon, numerosi tallentuu automaattiin. Soitamme sinulle takaisin pääsääntöisesti tunnin sisällä. Kuulovammaisille on tarjolla tekstiviestipalvelu. Puhelinpalvelun ohje

 • Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita 112
 • Jos tarvitset muuta kiireellistä hoitoa, soita aamulla klo 8–10. Saat päivystysajan samalle päivälle.
 • Jos tarvitset ensiapua esim. vuotavan haavan tai astmakohtauksen vuoksi, voit tulla suoraan terveysasemalle soittamatta etukäteen.
 • Jos asiasi on kiireetön, soitathan klo 10 jälkeen.
 • Hoitaja arvioi tilanteesi puhelimessa ja ohjaa sinut oikeaan hoitoon, esimerkiksi lääkärin, sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolle. Voit saada myös kotihoito-ohjeita.
 • Voit varata netissä ajan päivystävälle sairaanhoitajalle, mikäli kyseessä on flunssa, vatsatauti, iho-oireet, pienet vammat tai tarvitset sairauslomatodistusta. Aikoja päivystävälle sairaanhoitajalle voi varata samalle päivälle.

Jokaisella terveysasemalla on omahoitopiste, jossa voit mitata mm. verenpaineen, painon ja vyötärönympäryksen.

Päivystykset iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä

Katso päivystysten tiedot täältä

9.5.2016 alkaen luunmurtumat hoidetaan Jorvin päivystyksessä 4.5.2016
Luunmurtumat hoidetaan Jorvissa ja jälkitarkastukset tehdään Samarian terveysasemalla.
Oma Lääkärisi Puolarmetsä muuttaa Ison Omenan palvelutorille elokuussa 2016 30.11.2015
Espoon kaupunki avaa elokuussa 2016 useita espoolaisten palveluja kokoavan palvelutorin Ison Omenan laajennusosaan. Oma Lääkärisi Puolarmetsä sekä Olarin ja Matinkylän neuvolat muuttavat palvelutorille.

Uutiset

RSS
 • Tapiolan terveysasemalla on päivystys arkisin klo 8-16. Kun tarvitset hoitoa kiireellisessä asiassa, varaa aika päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle netistä, www.espoo.fi/eterveys. Jos tarvitset ensiapua tai jos et voi käyttää nettiajanvarausta, voit tulla suoraan terveysasemalle.
 • Jos tarvitset apua kiireellisessä asiassa 25.5. klo 11.30 jälkeen, palvelemme sinua Espoonlahden terveysasemalla. Kivenlahden hammashoitola on avoinna normaalisti.
 • Jorvin terveyskeskuspäivystys palvelee espoolaisia arkisin klo 16–08, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä ympäri vuorokauden. Päivystykseen hakeutumiseen liittyvää neuvontaa saat iltaisin ja viikonloppuisin numerosta 09 87 10023. Arkisin klo 8–16 terveyskeskuspäivystys on entiseen tapaan Espoon terveysasemilla.
 • Terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppupäivystys Jorvissa muuttaa uusiin tiloihin 26.1.2016 klo 16. Terveyskeskuspäivystys arkisin klo 8-16 jatkuu edelleen Espoon terveysasemilla. Espoon sairaalan päivystysosastolla äkillisesti sairastuneet ikäihmiset pääsevät nopeammin hoitoon.
 • Terveysasemien nettivaraus laajeni tammikuun alussa. Nyt voit varata verkossa ajan ompeleiden ja hakasten poistoon omalle terveysasemallesi.
Julkaistu 23.12.2011 klo 9.37 , päivitetty 18.4.2016 klo 11.02