Hammashoidon ajanvaraus

Tyytyväisyys hammashoitoloiden palveluun

Kiireetön hoito

Hammashoitoloiden keskitetty ajanvarausnumero  09 816 30300  palvelee arkisin klo 7.45–16. Kiireettömään hoitoon hakeutuvien toivotaan soittavan klo 10 jälkeen.

Asioinnin nopeuttamiseksi toivomme, että ennen ensimmäistä käyntiä täytät esitietolomakkeen. Jos olet saanut tekstiviestipyynnön asiasta, voit täyttää lomakkeen sähköisesti  verkkoasioinnissa. Voit vaihtoehtoisesti tulostaa ja täyttää paperisen lomakkeen aikuisen esitietolomake / lapsen esitietolomake ja tuoda sen vastaanotolle.

Hammashoitolat ovat avoinna klo 8–15.

Hammashoidon ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Voit jättää numerosi automaattiin, ja ajanvarauksesta soitetaan sinulle takaisin saman päivän aikana. Automaatti kertoo arvioidun takaisinsoittoajan.

Ajan peruutuksen voi jättää vastaajaan kaikkina vuorokauden aikoina. Ajan voit perua myös verkkoasioinnissa (oikomishoitoaikaa ei voi perua sähköisesti). Peruutus on tehtävä viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä päivänä klo 14. Veloitamme peruuttamattomasta poisjäännistä /viime hetken peruutuksesta 51,40 €.

Lähetämme tekstiviestimuistutuksen varatusta ajasta kaksi päivää ennen vastaanottoaikaa. Tekstiviestipalvelun toimimattomuus ei ole peruste maksun mitätöimiseen.

Kiireellinen ensiapu arkisin

Kiireellisen hoidon ajanvaraus  arkisin klo 7–15, puh. 09 816 35900. Alle 18-vuotiaat sekä liikuntaesteiset aikuiset saavat kiireellisen hoidon omassa hammashoitolassaan. Aikuiset saavat kiireellistä hoitoa Kilon hammashoitolassa, Trillakatu 5, joka on avoinna arkisin klo 8–15.

Kiireellinen ensiapu iltaisin

Hammashoidon arki-ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäivystys kaikille espoolaisille on Haartmanin sairaalassa. Soita aina ensin päivystyksen ajanvaraukseen, puh. 09 3104 9999.
Ajanvaraus on auki arkisin klo 14–21.
Viikonloppuisin sekä pyhinä klo 8–21.
Käyntiosoite: Haartmaninkatu 4, rakennus 12, Helsinki

Yöpäivystys

Suun terveydenhuollon yöpäivystys toimii klo 21–8 Töölön sairaalan tapaturma-asemalla, suu- ja leukakirurgian päivystyksen yhteydessä, Töölönkatu 40, 00260 Helsinki.

Soita aina ensin yöpäivystyksen ajanvaraukseen, puh. 040 621 5699.
Hoidon tarve arvioidaan puhelimessa tai Töölön tapaturma-aseman vastaanotossa.

Yöpäivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perustein siirtää seuraavalle päivälle klo 8 alkaen tehtäväksi.

Kiireellistä hoitoa vaativat oireet

 • Turvotus, johon liittyy kuumetta
 • Suun avaamis- ja sulkemisvaikeudet
 • Hengitys- ja nielemisvaikeudet
 • Suun / leukojen alueen vamma tai tapaturma
 • Kipu / särky, johon särkylääke ei auta
 • Verenvuoto, esim. poiston jälkeen, joka ei lakkaa 45–60 min. painesiteellä
 • Kaikkiin kiinteisiin ja irrotettaviin oikomiskojeisiin liittyvät ongelmat
 • Erityisen haittaava lohkeama hampaassa tai paikassa

Tilanteita, joissa aika pyritään antamaan kolmen viikon kuluessa

 • Lievä kipu, johon särkylääke auttaa
 • Vihlominen kylmälle tai kuumalle
 • Hampaan tai paikan lohkeama
 • Proteesien ongelmat