Jalkaterapia

Espoonlahden terveysasemalla toimii kaksi jalkaterapeuttia, jotka hoitavat pääasiassa tyypin II diabeetikoita ja nivelreumaa sairastavia potilaita.
Espoon Diabeteskeskuksessa toimii yksi perusterveydenhuollon jalkaterapeutti, joka hoitaa Diabeteskeskuksen potilaita, eli pääasiassa tyypin I diabeetikoita.


Jalkaterapiaa saavat ensisijaisesti ne espoolaiset diabetespotilaat, joiden jalkojen terveys on uhattuna. Tähän ryhmään kuuluvilla potilailla on jaloissa tuntomuutoksia, virheasentoja, verenkierron muutoksia tai haavoja, tai heiltä on amputoitu alaraaja, jalkaterä tai varvas. Jalkaterapiaa voivat tarvittaessa saada myös nivelreumaa, vaikeaa alaraajojen neuropatiaa ja valtimokovettumatautia sairastavat potilaat.

Jalkaterapialähetteen tekee lääkäri, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja ja sen perusteella jalkaterapeutti arvioi jalkaterapiatarpeen. Lähetteen saat omalta terveysasemaltasi.  Jalkaterapiakäynnistä peritään 9 euron suuruinen maksu.


Ohjeita kotihoitoon: intensiiviryhmät

Espoonlahden jalkaterapian järjestämät intensiiviryhmät on tarkoitettu potilaille, jotka ovat kiinnostuneita jalkojen omahoidosta.  Omahoitoryhmässä käydään kattavasti läpi iho- ja kynsiongelmia, virheasentojen tunnistamista ja hoitoa sekä sukkien, kenkien ja pohjallisten vaikutusta jalkaterveyteen, jalkavoimistelua unohtamatta. 
Ryhmät ovat maksuttomia ja niihin pääset lääkärin, terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan lähettämänä. Ryhmään osallistuminen edellyttää normaalia toimintakykyä.


Omahoitoryhmien ajankohdat keväällä 2017

Ke 26.4 klo 13-15 ja 24.5 klo 13-15, pe 2.6 klo 13-15
Leppävaaran terveysasema
1. krs neuvotteluhuone Kaari.
Konstaapelinkatu 2, Espoo