Koulutapaturmat

Terveydenhoitaja vastaa koulussa tapahtuvasta ensiavusta yhdessä koulun muun henkilöstön kanssa. Kun tapaturma sattuu koulupäivän aikana, voit mennä terveydenhoitajan luokse, mikäli hän on paikalla. Terveydenhoitaja antaa ensiavun, kartoittaa tilanteen, kirjaa tapahtuman, ja ohjaa sinut tarvittaessa terveysasemalle sekä ottaa yhteyttä huoltajiin. Ensiaputilanteessa huoltajalla on vastuu oppilaan saattamisesta jatkohoitoon. Akuutit ongelmat hoidetaan terveysasemalla.

Tapaturmista tehdään aina tapaturmailmoitus koulusihteerille. Tapaturmailmoitukseen liitettävän tapahtumakuvauksen tekee opettaja tai huoltaja yhdessä oppilaan kanssa. Lukiolaiset tekevät tapaturmailmoituksen koulusihteerin kanssa. Ammattiopiston opiskelijat täyttävät tapaturmailmoituksen yhdessä opettajan kanssa. Mahdollista korvausta haetaan kuitteja vastaan.

Espoon kaupungin koulujen oppilaat on vakuutettu tapaturmavakuutuksella, joka kattaa julkisen terveydenhuollon palvelujen poliklinikkamaksun. Omnia ammattiopiston opiskelijat on vakuutettu ryhmävakuutuksella koulussa, koulumatkalla ja työssäoppimisjaksoilla.